reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Dziewczyny, czy ja naprawdę mogę brać tą nospe bez konsultacji lekarzem, którego jeszcze nie mam? Nie dość, że mnie brzuch boli to jeszcze czuję że jest taki wzdęty i twardy. To normalny objaw?

Cześć dziewczyny [emoji846]
Ja też jestem wagi ciężkiej - obecnie 118 kg...20 tydzien ciąży. Startowałam ze 108 kg i myślałam, że nie przytyję [emoji13] złudne nadzieje...mam wrażenie, ze tyję od powietrza. Ale tygodniowe wahania wagi mam nawet 2-3 kg więc od razu rzuca się w oczy, że głównie woda...

Póki co ciąża wzorcowa - brak cukrzycy, ciśnienie idealne (mierzę bo w poprzednich ciążach miałam nadciśnienie indukowane ciążą).
Jedyny problem to za wysokie jak na ciążę tsh - biorę Letrox 75.

Gratuluję dziewczynom, które mają pod serduchem swoje cudy pandemiczne (tak mówię na moje maleństwo) i trzymam kciuki za starające się [emoji3059]

Ja już po wizycie u lekarza, wszystko gra poza cukrzycą ciążowa która bardzo szybko się do mnie przyplątała (8tc) 🤦‍♀️ z racji swojej wagi, profilaktycznie od dzisiaj mam brać acard 75 żeby uniknąć stanu przedrzucawkowego. Mialyscie takie doświadczenia w swoich ciałach, że z racji otyłości przyplątał wam się właśnie stan przedrzucawkowy?

Cześć dzwiewczyny, przepraszam że się nie oddzywałam ,ale nie miałam głowy u mnie lipa beta <1,2 , no inaczej myślałam że będzie trudno

Ja już po wizycie u lekarza, wszystko gra poza cukrzycą ciążowa która bardzo szybko się do mnie przyplątała (8tc) 🤦‍♀️ z racji swojej wagi, profilaktycznie od dzisiaj mam brać acard 75 żeby uniknąć stanu przedrzucawkowego. Mialyscie takie doświadczenia w swoich ciałach, że z racji otyłości przyplątał wam się właśnie stan przedrzucawkowy?
No szybko się ta cukrzyca pojawiła ,ale dasz radę ,ja miałam cukier też podwyrzszony ,ale u mnie obyło sue bez insuliny tylko dieta z niskim ig ,za to miałam wysokie ciśnienie dość szybko i brałam Dopegyt i trochę pomugł potem już w 35 tc pojawiło się białko w moczu i młodą urodziłam 35t6d

reklama
A ja postaniwiłam trochę zadbać o siebie muszę chociaż z 10kg spaść może wtedy coś ruszy ,jest mi smutno mega ,ale też dostałam takiego kopa motywacyjnego

Do góry