reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Eh teraz się zastanawiam czy nie lepiej było zapytać o późniejszy termin jak dziecko będzie troszkę większe nie 12+1ale co najmniej 13:/ ale ze to jutro to już za późno :/

Cudowne wiadomości, że będzie chłopczyk i dziewczynka [emoji7]

Co do szyjki to pomiar na różnych sprzętach może bardzo różnie wyjść [emoji8] wysyłam Ci dużo siły [emoji8][emoji8]
Wiem i do tej pory sie nie przejmowalam. Ale tym razem badala mnie moja lekarka ta co zwykle tylko w swoim gabinecie i sana mowila ze widac ze sie zmienia tzn ze szyjka pracuje. Kazala nie panikowac i czekac do wtorku na wizyte u niej. Bole dalej mam.. skurczowe.. dziwne.. nikt nie wie skad.
Tez sie ciesze, ze mamy parke , le trudno ki uwierzyc ze bedzie mi dane miec je w domu w odpowiednim czasie. Dlatego sie nie udzielam zbytnio na forum bo jakos mi ciezko

Eh teraz się zastanawiam czy nie lepiej było zapytać o późniejszy termin jak dziecko będzie troszkę większe nie 12+1ale co najmniej 13:/ ale ze to jutro to już za późno :/
Ja teraz mialam prenatalne 12t1d. Idealnie bylp widac. A przy blizniakach to i tak trudno. Fakt bylam w 1 z najlepsztch klinik u mnie wiec i sprzet i lekarka swietna. No, ale tluszczyk mam. W pierwszej ciazy bylam w 13t1d i lekarz kazal mi faldke tluszczyku trzymac bo mu przeszkadzala, ale bez glupich gadek. teraz nic nie naciagalam nic nie trzymalam i sie dalo..

O jaaaa chłopak i dziewczynka, zestaw marzeń [emoji7]. Musi być dobrze, bardzo mocno Wam kibicujemy
milo, ze pytasz... siedze cicho bo jest kiepsko. W sobote pojechalam na IP niby ok ale zwijalam sie z bolu. Podali zastrzyki i pomoglo. Wyszlam w poniedziałek. Dalej mam silne bole nikt nie wie skad... wiec leze. W poniedzualek w szpitalu moja gin zmierzyła mi szyjke.. 4.5cm... u niej w gabinecie ma 5.5.. mowi ze widac ze szyjka zaczyna pracowac. We wtorwk mam wizyte bedziemy mierzyc i decydowac co dalej. Dlugosc jest ok ale wiadomo lek jest ze nagle sie posypie... w tym szpitalu co bylam rodzilam Franka. Bylo.mi mega ciezko, bo wszystko wrocilo. Tam tez nie zaloza mi szwu bo nie wszedzie zaklada sie przy blizniakach. Wiec zobaczymy co wyjdzie na wtorkowej wizycie na tym sprzęcie co zwykle i wtefy decyzja co dalej. Poki co mieszkamy z M u rodziców bo u nas ekipa remontuje lazienke, wiec w sumie nic nie robie.. no o tak leci.
W poniedzialek dowiedziałam sie , ze bedziemy mieli coreczke i synka. (Wiedzialam od poczatku ;p , ale teraz mam potwierdzone) i jak juz znam ta płeć... to jakos coraz bardziej mnie przeraża ze moge znow stracić... naszego Stasia i Amelke.. no ale nic... dbam o siebie biore leki, wizyty mam co tydzien i modle sie by szyjka nienawalila... no i tyle u mnie.

Witajcie spełnione i oczekujące :) dołączam do mam z nadprogramowym kg. W związku z informacja od lekarza o marnych szansach na ciąże , liczyłam , że będę się starać z rok i uda mi się w tym czasie zredukować wagę. Jak to czasem bywa natura miała swój plan i zaszłam za pierwszym razem ;) wiec nie zdarzylam zrzucić nawet 1 kg , obecnie 17 tc , wszystkie badania Ok , ale nie odpuszcza mnie strach, że nadwaga może mieć zły wpływ na dzidzię .... proszę doświadczone mamy o rady ... czy jest coś na co powinnam zwrócić uwagę ? Jakieś dodatkowe badania zrobić ? Coś zasugerować lekarzowi ?

Witajcie spełnione i oczekujące :) dołączam do mam z nadprogramowym kg. W związku z informacja od lekarza o marnych szansach na ciąże , liczyłam , że będę się starać z rok i uda mi się w tym czasie zredukować wagę. Jak to czasem bywa natura miała swój plan i zaszłam za pierwszym razem ;) wiec nie zdarzylam zrzucić nawet 1 kg , obecnie 17 tc , wszystkie badania Ok , ale nie odpuszcza mnie strach, że nadwaga może mieć zły wpływ na dzidzię .... proszę doświadczone mamy o rady ... czy jest coś na co powinnam zwrócić uwagę ? Jakieś dodatkowe badania zrobić ? Coś zasugerować lekarzowi ?
Hej :) ale farta miałaś, że za 1 podejściem i już się udało! Super! [emoji16]

Jak się czujesz? Znacie już płeć? Z jakiego regionu Polski/świata jesteś? [emoji846]

Z rad... Dbać o siebie fizycznie i psychicznie, jeść zdrowo dla dzidzi i nie stresować się za bardzo, bo wcale to się chyba nie da [emoji16]

Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu was czytam, można do was dołączyć?
Jestem w trakcie starań o dziecko. Miałam zamiar schudnąć przed rozpoczęciem starań ale nie udało mi. Od początku stycznia udało mi się zrzucić 4 kg. Obecnie ważę 116 kg przy wzroście 165. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze schudnąc, boję się że nie dam rady z taką wagą w ciąży. Pozdrawiam Asia

Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu was czytam, można do was dołączyć?
Jestem w trakcie starań o dziecko. Miałam zamiar schudnąć przed rozpoczęciem starań ale nie udało mi. Od początku stycznia udało mi się zrzucić 4 kg. Obecnie ważę 116 kg przy wzroście 165. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze schudnąc, boję się że nie dam rady z taką wagą w ciąży. Pozdrawiam Asia
Czesc ;*

Ja swoja pierwsza ciaze zaczelam z waga ok130kg. Wzrost 169cm. Niestety stracilam syna w czerwcu 2018 w 23tc (nic wspolnego z waga) po porodzie schudlam do 118kg i tera jestwm znow w ciazy blizniaczej w 17t5d. Mam zakaz jakiejkolwiek aktywnosci wiec jest ciezko. Wazne zeby zbyt duzo nie przytyc.
Wszystko zalezy od Twojego trybu zycia teraz - wazne zeby pilnowac co jesz, odzywiac sie zdrowo regularnie poki nie jestes w ciazy to ćwiczyć, bo potem moze byc roznie. Najbardziej obciąża sie kregoslup wiec poki sie staracie to ćwicz miesnie kregoslupa i brzucha , na pewno w ciazy Ci to pomoze. Wiadomo, ze ciaza z nadwaga czy otyloscia nie jest kolorowa i lekarze moga mowic rozne malo przyjemne rzeczy (mnie to ominelo ale slyszalam ze zdarzaja sie glupie komentarze) ale nie jedna z waga wyzsza donosila i urodzila zdrowe dziecko czego i Tobie zycze ;*
Ile masz lat? Dlugo sie juz stracie?

Powodzenia ;)

reklama
Oczekujaca123 dziękuję za odpowiedź.
Przykro mi z powodu Twojego Aniołka i gratuluję bliźniakow.
Wyciągnęłam jadłospisy od dietetyczki u której się odchudzałam kilka lat temu i staram się ich przestrzegać. Pracuję w żłobku więc pracy siedzącej nie mam, poza tym ćwiczę z Chodakowska. Narazie daje rady tylko po pół treningu ale zawsze coś
Boję się właśnie komentarzy lekarzy najbardziej.
Mam 28 lat i staramy się od grudnia więc dopiero drugi cykl.

Do góry