reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Hej dziewczyny! :) My niedziela bardzo aktywnie, wdrapalismy sie z wózkiem na górę Żar. Niby nic ale pchanie wozka pod górkę + ciaza spowodowały, że wróciliśmy i padlismy do łóżek od razu :D Ale widoki przepiękne... Tylko ludzi tłumy. W niedzielę niehandlowe gory to zly pomysl... Chociaż pies jak padł jak spi.

Ja dzis zaczynam 12 tydzien :O Cale szczescie slodycze wszystkie stoją nietknięte i udaje mi się obskoczyc na suszonych morelach, daktylach i sliwkach. Za to wczoraj poszliśmy po zejściu juz do restauracji i maz wzial sobie schabowego z frytkami a ja najpierw kwaśnicę na swinskim ryjku a potem żurek i bylam w 7 niebie! Moglabym na takich zupkach ta cała ciaze przebimbac :D Nie mam złudzeń, bez usg juz wiem, że to będzie chłop. :D No ale... do 3 razy sztuka :D
4kg na plusie w ciazy... marzenie...
FB_IMG_1536561874397.jpg
received_942714145853015.jpeg

Załączniki

• FB_IMG_1536561874397.jpg
    FB_IMG_1536561874397.jpg
    109,1 KB · Wyświetleń: 428
  • received_942714145853015.jpeg
    received_942714145853015.jpeg
    36,9 KB · Wyświetleń: 429
Phoenix a gdzie sie urlopowałaś?

Madagos z moim chłopem mogłabys na jednej kuchni teraz być:D Ja to zdecydowanie kluchowato-ziemniaczana:( Fajna taka aktywna niedziela, ja przez tą durną noge już dawno nie byłam na dłuzszym spacerze.
Ale jak będzie ładna koncówka września to weźmiemy Lilke do ZOO bo i tak musimy jechać do Krakowa Starszej klamoty przewieźć.

Madagos zobaczymy kogo tam nosisz w brzuszku [emoji16] jeszcze nie wszystko przesądzone [emoji4] śliczny piesek [emoji7] mi w ciąży to tylko ziemniaków się chciało [emoji23] miałam tydzień też, że w kółko ogórkową jadłam. W jeden dzień jeden wielki garnek tej zupy pochłonęłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Kattaya, witam w klubie kluchowatych [emoji23][emoji23][emoji23] jest to ból, jak właśnie to trzeba ograniczać [emoji27]
Nie martw się, niedługo będziesz latać na spacerki [emoji8]

My dziś uczyliśmy się chustonoszenia. Po 2,5h byłam już trupem, tak mnie to zmęczyło, a Bruno dziś jeszcze taki marudny, że szok. Chyba jesteśmy w przededniu albo w trakcie skoku rozwojowego ... [emoji43] Kupiliśmy chustę, ale nie umiałam jej potem zawiązać, bo nowa to taka śliska, a na dodatek ja zmęczona już byłam, Bruno też, no i porażka [emoji23] liczę, że jutro zwycięsko się zachustujemy! Ale ogólnie super uczucie, jakby się znowu malucha w brzuszku (no może trochę wyżej [emoji16]) miało [emoji7]

Colorado a nie myslałaś, zeby skorzystać z pomocy doradczyni? Ja też się przymierzałam do chustowania ale Lilka nie lubiła byś długo w jednym miejscu i w jednej pozycji i zrezygnowałam. Babeczka u nas za 2h indywidualnego nauczania bierze 150zł, chyba warto...

Ładnie Bruno przybiera:) Kupiłaś wagę dla niego?

reklama
To chyba dobrze?[emoji3]
Nawet chyba za [emoji16] jeszcze 2 tygodnie temu przybierał mniej niż 20g dziennie i pediatra przebąkiwała o konieczności dokarmiania go większą ilością mleka w proszku, a teraz 70g dziennie [emoji16] i to już zrezygnowaliśmy całkiem z mleka w proszku :)
Colorado a nie myslałaś, zeby skorzystać z pomocy doradczyni? Ja też się przymierzałam do chustowania ale Lilka nie lubiła byś długo w jednym miejscu i w jednej pozycji i zrezygnowałam. Babeczka u nas za 2h indywidualnego nauczania bierze 150zł, chyba warto...

Ładnie Bruno przybiera:) Kupiłaś wagę dla niego?
Właśnie mieliśmy dziś spotkanie z doradczynią od chust i nauczyliśmy się wiązać :) tylko ta nowa chusta jest śliska, wyprałam ją i mam nadzieję, że będzie lepsza :) u nas babeczka wzięła 160zł, więc podobnie :) a z moim mężem musiała się trochę więcej namęczyć [emoji23]

Co do wagi to nie mamy dla Bruna, położna była :)

A w jakim wieku Lilki rozważałaś chustowanie?

Colorado ja do tej pory ogórkową zajadam ;) ten smak kwaskowy super ;) termin na sobotę mam.... kurcze stress jest ;)
To ja od ciąży nie jadłam, ale w sumie nie wzgardziłabym [emoji16] a czujesz już coś na rzeczy? Będzie przed sobotą, czy po sobocie, myślisz? [emoji4]

Do góry