reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Hahahahaha, w krzaczki [emoji16] dziękuję za kciuki! Trzymaj nawet w trakcie porodu [emoji16] dociera do Ciebie, że już sierpień? I dziękuję za życzenia [emoji8]
Że jest sierpień - tak, że będę mieć za 11 dni cesarkę i zobaczę Bruna - nie dociera [emoji23][emoji23][emoji23] jakaś abstrakcja [emoji33]

reklama
Że jest sierpień - tak, że będę mieć za 11 dni cesarkę i zobaczę Bruna - nie dociera [emoji23][emoji23][emoji23] jakaś abstrakcja [emoji33]
Ja też mam momenty, że patrzę na swój brzuch i nie dowierzam, że małej już tam nie ma. Dla mnie ostatnie tygodnie to też jakaś abstrakcja. Ciężko przyzwyczaić mi się do myśli, że mam 2 dzieci [emoji33]. Dotychczas syn był całym moim światem, a teraz ten świat stanął na głowie i mam straszny chaos w głowie i sercu.

Dziewczyny, kto jak nie mamusie da radę wszystko? [emoji8]

A mnie dziś chyba czeka odświeżenie fotelika samochodowego, póki co zawinięty w piwnicy stoi [emoji16] no i z mężem wypadałoby poćwiczyć zapinanie go [emoji33] chyba kota tam wsadzimy, będzie nam za lalkę robił [emoji23]

Ale wam zazdroszcze tych niedlugich rozwiazan u mnie jeszcze 3 miesiace a tu 8 kg na plusie jeszcze 4kg ibedzie 100 kg[emoji24][emoji24]
U nas upaly ale niby od srody wkoncu ma sie ochlodzic spac niemoge noga mi dretwieje bok caly boli czuje sie niebardzo nic mi sie niechce trzeba brac sie za pokoj malej bo tylko tam graty leza pomalowac lozeczko itd
Strasznie zle sie czuje w tej ciazy nigdy wiecej juz moja 4 ciaza i ostatnia podjelismy decyzje o sterylizacji

Ale wam zazdroszcze tych niedlugich rozwiazan u mnie jeszcze 3 miesiace a tu 8 kg na plusie jeszcze 4kg ibedzie 100 kg[emoji24][emoji24]
U nas upaly ale niby od srody wkoncu ma sie ochlodzic spac niemoge noga mi dretwieje bok caly boli czuje sie niebardzo nic mi sie niechce trzeba brac sie za pokoj malej bo tylko tam graty leza pomalowac lozeczko itd
Strasznie zle sie czuje w tej ciazy nigdy wiecej juz moja 4 ciaza i ostatnia podjelismy decyzje o sterylizacji
A masz poduchę ciążową? Mi ona kręgosłup ratuje w nocy :) raz próbowałam spać bez to tragedia była, a nigdy problemów z kręgosłupem nie miałam.

A ja się Wam z wrażenia zapomniałam pochwalić, że urodziłam 20 lipca, niestety ciało nie chciało współpracować i trzykrotne podejście (wywoływanie) do porodu skończyło się harakiri... grunt, że dziewczynki są zdrowe. Ale i chciałam się pochwalić innym "osiągnięciem", ważę mniej niż przed ciążą. Na dzień dzisiejszy mam 113.3kg na wadze, w dniu porodu było 139kg 0_o ... i ciągle spadam, bo nie mam czasu na jedzenie, pisanie, spanie, do tego ciągle schodzą ze mnie obrzęki. Może uda mi się spaść na wadze poniżej 100? Trzymajcie kciuki i życzę Wam powodzenia :)

A ja się Wam z wrażenia zapomniałam pochwalić, że urodziłam 20 lipca, niestety ciało nie chciało współpracować i trzykrotne podejście (wywoływanie) do porodu skończyło się harakiri... grunt, że dziewczynki są zdrowe. Ale i chciałam się pochwalić innym "osiągnięciem", ważę mniej niż przed ciążą. Na dzień dzisiejszy mam 113.3kg na wadze, w dniu porodu było 139kg 0_o ... i ciągle spadam, bo nie mam czasu na jedzenie, pisanie, spanie, do tego ciągle schodzą ze mnie obrzęki. Może uda mi się spaść na wadze poniżej 100? Trzymajcie kciuki i życzę Wam powodzenia :)
Wiemy wiemy [emoji8] i zakładamy, że masz ręce pełne roboty [emoji8] gratulacje podwójne! [emoji4]

A nawet i potrójne, jak doliczyć do tego sukces wagowy :) oby dalej tak waga leciała, ale nie zapominaj o sobie też i jedz dobrze [emoji8]

Dziewczyny z cesarskim doświadczeniem [emoji8] mam pytanko [emoji16] jest sens kupować te plastry typu sutricon, albo żele/maści z silikonem do gojenia?

Położna nam coś przebąkiwała o tym, ale jednoznacznie ani nie polecała, ani nie odradzała [emoji16]

reklama
Weronika u mnie od środy mega upały się zaczynają... i tak już teraz i poprzednio nie dało się wyrobić, w nocy ja również spać nie mogę od jakiś 2ch miesięcy już... mam serdecznie dosyć, a Ciebie podziwiam za 4 ciążę :)
Luiza fantastycznie że tyle już schudłaś!!! a karmisz piersią czy tylko brak czasu na jedzenie i schodząca opuchlizna tak robią że chudniesz?

Do góry