reklama
Colorado1989
Fanka BB :)
Kurde, dziś dziewczyna ,co miała termin z OM jak ja, miała CC w nocy[emoji33] przeraża mnie to, bo mnie też to może dopaść [emoji33]
Witaj [emoji8] gratuluję fasolki!
Kurde, w Polsce bywa różnie z podejściem do wagi, a ludzi grubszych tu nie mało, a co dopiero w takiej Japonii [emoji33] ale tak jak urs, dostałam od gina podobne zalecenia do Twoich a endokrynolog poniesiony swoją fantazją chciałby, żeby nic nie przytyć [emoji23][emoji23][emoji23]
Czesc Dziewczyny!
Milo mi Was poznac. Jestem obecnie w 15 tc, termin 17 stycznia. To moj pierwszy wpis na jakimkolwiek forum.
To takze pierwsza ciaza, po 7 latach od slubu.
Wybaczcie brak polskich liter, ale mieszkam za granica i moj telefon niestety nie ogarnia ogonkow. Ja sama natomiast usiluje jakkolwiek ogarnac forum.
Jestem otyla, zaczelam ciaze z setka na wskazniku przy wzroscie 176 cm. Mam grubokoscista budowe, wiec ponoc po mnie nie widac, ale waga nie klamie.
Tu gdzie mieszkam (Japonia) sa mega wysrubowane normy wagowe. Wolno mi przytyc do 5-6 kg przez cala ciaze.
Od lat choruje na PCOS. Po leczeniu Metformina oraz popularna tu medycyna chinska zaczelam regularnie miesiaczkowac. W listopadzie przeszlam laparoskopowa operacje usuniecia guza z jajnika. Ginekolog ponakluwala przy okazji oba jajniki i chyba temu zawdzieczam moj obecny stan :-)
Usciski dla obecnych i przyszlych Mam!
Kurde, w Polsce bywa różnie z podejściem do wagi, a ludzi grubszych tu nie mało, a co dopiero w takiej Japonii [emoji33] ale tak jak urs, dostałam od gina podobne zalecenia do Twoich a endokrynolog poniesiony swoją fantazją chciałby, żeby nic nie przytyć [emoji23][emoji23][emoji23]
Ostatnia edycja:
Colorado1989
No u mnie cisza cisza i może być po ciszy [emoji23][emoji23]Colorado, widziałam, bo ona się na staraczkach też udziela. Ale nie martw się, u niej już były sygnały, a u Ciebie na razie luzik [emoji16]
oluchapoducha
Witaj Ririka, gratuluję ciąży
a mnie wczoraj tak bolały pachwiny że ledwo mogłam chodzić czy przekręcać się na łóżku byłam też na pedicurze to nogę mi musiała podnosić ta kosmetyczka bo nie dałam rady taki ból dziś trochę lepiej ale boli nadal.... upał nie samowity , siedzę przy wiatraka z mokrymi włosami, nie wiem czy to mądre, czy się nie przeziebię skolei....
a mnie wczoraj tak bolały pachwiny że ledwo mogłam chodzić czy przekręcać się na łóżku byłam też na pedicurze to nogę mi musiała podnosić ta kosmetyczka bo nie dałam rady taki ból dziś trochę lepiej ale boli nadal.... upał nie samowity , siedzę przy wiatraka z mokrymi włosami, nie wiem czy to mądre, czy się nie przeziebię skolei....
Colorado a na kiedy dokładnie masz termin? Mi się udało urodzić 8 dni przed terminem i to bez żadnych starań z mojej strony Jestem przeszczęśliwa, że mam to za sobą i nie muszę w te skwary latać z brzuchem Na wadze dziś 1kg więcej niż przed ciążą. Zawsze czułam się z tymi kg ociężale, a teraz czuję się lekko w porównaniu do tego co było tydzień temu Moja królewna póki co je i śpi zupełnie jak jej brat. Jestem bardziej wyspana niż w ciąży. Budzi się 2-3 razy na jedzonko, do tego kupa. A w ciąży 2-3 razy budziłam się na same siku, a jeszcze do tego 10 razy przeturlać się z boku na bok.
Colorado1989
Nieźle Cię muszą męczyć te bóle współczujęWitaj Ririka, gratuluję ciąży
Co do wiatraka i mokrych włosów to w tą temperaturę człowiekowi już jest wszystko jedno [emoji23]
Termin z OM mam na 21.08, a CC na 17.08Colorado a na kiedy dokładnie masz termin? Mi się udało urodzić 8 dni przed terminem i to bez żadnych starań z mojej strony Jestem przeszczęśliwa, że mam to za sobą i nie muszę w te skwary latać z brzuchem Na wadze dziś 1kg więcej niż przed ciążą. Zawsze czułam się z tymi kg ociężale, a teraz czuję się lekko w porównaniu do tego co było tydzień temu Moja królewna póki co je i śpi zupełnie jak jej brat. Jestem bardziej wyspana niż w ciąży. Budzi się 2-3 razy na jedzonko, do tego kupa. A w ciąży 2-3 razy budziłam się na same siku, a jeszcze do tego 10 razy przeturlać się z boku na bok.
Moja mama też mi mówiła, że jak mnie urodziła to się czuła tak cudownie lekko [emoji6] ja nie wiem, czy się tak czuć będę, bo narazie to ja się ciężko nie czuję - jeszcze [emoji23] ciężko mi tylko robić obroty na łóżku [emoji23] wtedy czuję się jak orka na mieliznie.
Fajnie, że mała daje Ci trochę odpocząć [emoji6] zwłaszcza skoro końcówka ciąży tak dawała Ci się we znaki.
Ja bardziej boję się, jakby nowonarodzony maluszek znosił takie duchoty i skwar, wolę już żeby w brzuszku przesiedział, a ja jakoś dam radę w sumie skoro te upały mają potrwać 2 tygodnie, to tak w sam raz na mój termin lekkie ochłodzenie powinno przyjść [emoji23]
Ririka
Początkująca w BB
Dziekuje!Ririka, witaj i się rozgość [emoji4] gratuluję ciąży! Jak się czujesz do tej pory?
W Japonii zostajecie na stałe czy myślicie o powrocie?
Mialam 3 tygodnie mdlosci i w wiekszosci bojkotowalam w tym czasie prace. Puchna mi nogi (praca biurowa). Poza tym czuje bol podbrzusza gdy wstaje lub cos podnosze. Tez tak miewacie?
Tu lato to 36~40 stopni i 90% wilgotnosci.
Nie plamie dzieki Bogu, tylko ten bol.
Co do Japonii. Moj maz mowi tylko po japonsku, zatem zapewne jeszcze troche tu pomieszkamy. Po emeryturze (Japonczycy chca pracowac jak najdluzej) pewnie bedziemy myslec o jakims tanszym kraju, bo za nasza emeryture tu nie przezyjemy, haha.
Ririka
Początkująca w BB
Kurde, dziś dziewczyna ,co miała termin z OM jak ja, miała CC w nocy[emoji33] przeraża mnie to, bo mnie też to może dopaść [emoji33]
Hey!
Tu w malej klinice gdzie poszlam potwierdzic ciaze, otwarcie mi powiedziano ze jestem za stara (36) i za gruba na ich mozliwosci i mam najlepiej rodzic w duzym szpitalu, gdzie maja oddzial ratunkowy dla noworodkow.
Taki pozytywny poczatek ciazy, prawda?
Co ciekawe, tu u lekarza nie robia badania krwi beta. Ciaze potwierdzaja z moczu.
(>_<)
Takze jak czytalam na polskim forum ze beta rosnie itd, to mnie cholera brala.
Bo mi nikt testu krwi nie robil.
Tu tez nie podtrzymuja ciazy przed 20 tygodniem. Powiedzieli mi ze poronienua na wczesnym etapie ciazy sa z winy uszkodzonego plodu.
Nie proponuja tez badan prenatalnych jesli w rodzinie nie ma chorob genetycznych a matka jest przed 40.
Drugi trymestr, zwany tu bezpiecznym okresem ciazy, zaczyna sie w 16 tygodniu.
Jest naprawde wiele roznic.
reklama
Colorado1989
Co za kosmos [emoji33]Hey!
Tu w malej klinice gdzie poszlam potwierdzic ciaze, otwarcie mi powiedziano ze jestem za stara (36) i za gruba na ich mozliwosci i mam najlepiej rodzic w duzym szpitalu, gdzie maja oddzial ratunkowy dla noworodkow.
Taki pozytywny poczatek ciazy, prawda?
Co ciekawe, tu u lekarza nie robia badania krwi beta. Ciaze potwierdzaja z moczu.
(>_<)
Takze jak czytalam na polskim forum ze beta rosnie itd, to mnie cholera brala.
Bo mi nikt testu krwi nie robil.
Tu tez nie podtrzymuja ciazy przed 20 tygodniem. Powiedzieli mi ze poronienua na wczesnym etapie ciazy sa z winy uszkodzonego plodu.
Nie proponuja tez badan prenatalnych jesli w rodzinie nie ma chorob genetycznych a matka jest przed 40.
Drugi trymestr, zwany tu bezpiecznym okresem ciazy, zaczyna sie w 16 tygodniu.
Jest naprawde wiele roznic.
To oni powinni dojść do wniosku, że jednak mają marne możliwości, skoro takie problemy Ci robili. 36 lat to dziś mocno normalny wiek na ciążę, żadna anomalia, a jak ciąża idzie dobrze, to można rodzić także i w tych mniejszych szpitalach.
Z tym nieratowaniem ciąży do 20tc to ja mam mieszane uczucia, bo na rozsądek jest to ok, ale niestety wkracza strona emocjonalna i wtedy człowiek chciałby jednak mieć gwarancję ratowania także takiej młodej ciąży
Mam jednak nadzieję, że nie dajesz się psychicznie "zmiażdżyć" takim sytuacjom i komentarzom [emoji8]
Podziel się: