reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ka.2606 ja juz codziennie wchodzę i czytam z nadzieja, że napiszesz „ jest są dwie kreski „ czekam teraz z niecierpliwością na poniedziałek [emoji3]
Zaraz wybieramy sie z moja malutka na spacer po wsi [emoji23] Pierwsze wyjście na miasto [emoji23]
Maminka, to chyba masz więcej tej nadziei ode mnie [emoji23]

Udanego spaceru dziewczyny!

reklama
Urs mnie też cukry spadły pod koniec ciąży dlatego miałam wywoływany a ostatecznie cc. Ponoć właśnie pod koniec ciąży zapotrzebowanie na insulinę spada.
Wiem na pewno bo się u mnie sprawdziło że z każdym tyg. zapotrzebowanie wzrastało tzn. jak zaczęły rosnąć cukry i zwiększyłam dawkę insuliny to znowu po ok tyg. znowu zaczęły delikatnie cukry rosnąć oczywiście przy przestrzeganiu diety i wytycznych od lekarza.
Hm, albo mam za zaćmienie mózgu, albo nie rozumiem, bo to co napisałaś, wydaje mi się sprzeczne ze sobą [emoji16]
Ka.2606 ja juz codziennie wchodzę i czytam z nadzieja, że napiszesz „ jest są dwie kreski „ czekam teraz z niecierpliwością na poniedziałek [emoji3]
Zaraz wybieramy sie z moja malutka na spacer po wsi [emoji23] Pierwsze wyjście na miasto [emoji23]
Ja jestem pewna, że taki dzień przyjdzie i będziemy dzikie tańce radości tu prezentować :)

Pierwszy spacer ważna rzecz! Jak się czujecie?

Ja w ogóle mam wrażenie, że dziś Bruno żebra mi połamie swoją głową [emoji23] ale z drugiej strony jak kopnie, to jednak cieszę się, że nogi ma zdała od żeber, bo byłoby gorzej [emoji23]

Hm, albo mam za zaćmienie mózgu, albo nie rozumiem, bo to co napisałaś, wydaje mi się sprzeczne ze sobą [emoji16]Ja jestem pewna, że taki dzień przyjdzie i będziemy dzikie tańce radości tu prezentować :)

Ja w ogóle mam wrażenie, że dziś Bruno żebra mi połamie swoją głową [emoji23] ale z drugiej strony jak kopnie, to jednak cieszę się, że nogi ma zdała od żeber, bo byłoby gorzej [emoji23]
Może będzie piłkarzem, który będzie się specjalizował w graniu główką [emoji16]

Nie wiem czy zaraz nie wykorzystam jednego testu, chociaż wiem, że bez sensu bo sporo wody dziś wypiłam, ale nagle zauważyłam żyłki na piersiach [emoji16] z drugiej strony jeśli to no biochemiczna to wolę nie wiedzieć i jednak poczekać do @. A z trzeciej strony jutro przychodzą znajome na mini urodziny i nie wiem czy mogę wino pić. Najwyżej będzie mocno rozwodnione [emoji16]

Ka myślę, że powinnaś poczekać z tym testem do poniedziałku :) Ewentualnie jak już się bardzo niecierpliwisz to jutro rano z porannego moczu. Teraz raczej nie wyjdzie ;)
Colorado moja Paula za to stwierdziła wczoraj, że spróbuje się wyprostować. Myślałam, że jednocześnie pęknie mi skóra na brzuchu glowa wyjdzie krokiem, a żebra pękną. Świat jest taki duży i pełen miejsca na wygibasy, czemu ona tego nie rozumie [emoji14]

Hm, albo mam za zaćmienie mózgu, albo nie rozumiem, bo to co napisałaś, wydaje mi się sprzeczne ze sobą [emoji16]Ja jestem pewna, że taki dzień przyjdzie i będziemy dzikie tańce radości tu prezentować :)

Sorki już wyjaśniam chodziło mi o to że mi pod koniec ciąży też cukry zaczęły spadać co często diabetolodzy podkreślają natomiast cukry i zapotrzebowanie na insulinę wzrastają wraz z każdym tygodniem ciąży tzn np 9 tc przy takiej samej diecie a np 29 tc zapotrzebowanie na insulinę jest wyższe. Np w 9 tc do takiego samego posiłku wystarczyły mi np 4j insuliny a w 29 tc już np 12 j insuliny. Diabetolodzy tłumacza to głównie hormonami i wzrostem/rozwojem dziecka. Na początku ciąży zapotrzebowanie na insulinę jest niższe niż np 2 trymestrze i pod koniec 3 trymestru znowu spada.

Ka myślę, że powinnaś poczekać z tym testem do poniedziałku :) Ewentualnie jak już się bardzo niecierpliwisz to jutro rano z porannego moczu. Teraz raczej nie wyjdzie ;)
Colorado moja Paula za to stwierdziła wczoraj, że spróbuje się wyprostować. Myślałam, że jednocześnie pęknie mi skóra na brzuchu glowa wyjdzie krokiem, a żebra pękną. Świat jest taki duży i pełen miejsca na wygibasy, czemu ona tego nie rozumie [emoji14]
Oczywiście zrobiłam [emoji23] i chyba nic nie ma. Chyba bo wydaje mi się, że jakiś mikro cień jest, ale chyba widzę co chcę widzieć. Już jestem grzeczna i następny w poniedziałek [emoji16]

Oczywiście zrobiłam [emoji23] i chyba nic nie ma. Chyba bo wydaje mi się, że jakiś mikro cień jest, ale chyba widzę co chcę widzieć. Już jestem grzeczna i następny w poniedziałek [emoji16]
O tej porze dnia nie miało prawa wyjść cokolwiek przed terminem @ ;) Ale mówisz, że jest mikro cień? Może akurat...? Umawiamy się na poniedziałek dobrych wieści ? Zamieniamy się rolami - Ty zostajesz ciężarówką , a ja przestaje nią być [emoji16]

Update: cień zniknął [emoji16]

Taki plan na poniedziałek jest bardzo dobry! Jestem za [emoji4]

Idę sprzątać bo zeświruję [emoji4]

Hehe no koniecznie zajmij czymś głowę [emoji14] Posprzątaj, albo nadrób w końcu zaległości i zacznij czytać Harry'ego ;) Jak masz za daleko do księgarni to służę e-bookiem ;)

reklama
Do góry