reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ka.2606 ja juz codziennie wchodzę i czytam z nadzieja, że napiszesz „ jest są dwie kreski „ czekam teraz z niecierpliwością na poniedziałek [emoji3]
Zaraz wybieramy sie z moja malutka na spacer po wsi [emoji23] Pierwsze wyjście na miasto [emoji23]
Maminka, to chyba masz więcej tej nadziei ode mnie [emoji23]

Udanego spaceru dziewczyny!

reklama
Urs mnie też cukry spadły pod koniec ciąży dlatego miałam wywoływany a ostatecznie cc. Ponoć właśnie pod koniec ciąży zapotrzebowanie na insulinę spada.
Wiem na pewno bo się u mnie sprawdziło że z każdym tyg. zapotrzebowanie wzrastało tzn. jak zaczęły rosnąć cukry i zwiększyłam dawkę insuliny to znowu po ok tyg. znowu zaczęły delikatnie cukry rosnąć oczywiście przy przestrzeganiu diety i wytycznych od lekarza.
Hm, albo mam za zaćmienie mózgu, albo nie rozumiem, bo to co napisałaś, wydaje mi się sprzeczne ze sobą [emoji16]
Ka.2606 ja juz codziennie wchodzę i czytam z nadzieja, że napiszesz „ jest są dwie kreski „ czekam teraz z niecierpliwością na poniedziałek [emoji3]
Zaraz wybieramy sie z moja malutka na spacer po wsi [emoji23] Pierwsze wyjście na miasto [emoji23]
Ja jestem pewna, że taki dzień przyjdzie i będziemy dzikie tańce radości tu prezentować :)

Pierwszy spacer ważna rzecz! Jak się czujecie?

Ja w ogóle mam wrażenie, że dziś Bruno żebra mi połamie swoją głową [emoji23] ale z drugiej strony jak kopnie, to jednak cieszę się, że nogi ma zdała od żeber, bo byłoby gorzej [emoji23]

Hm, albo mam za zaćmienie mózgu, albo nie rozumiem, bo to co napisałaś, wydaje mi się sprzeczne ze sobą [emoji16]Ja jestem pewna, że taki dzień przyjdzie i będziemy dzikie tańce radości tu prezentować :)

Ja w ogóle mam wrażenie, że dziś Bruno żebra mi połamie swoją głową [emoji23] ale z drugiej strony jak kopnie, to jednak cieszę się, że nogi ma zdała od żeber, bo byłoby gorzej [emoji23]
Może będzie piłkarzem, który będzie się specjalizował w graniu główką [emoji16]

Nie wiem czy zaraz nie wykorzystam jednego testu, chociaż wiem, że bez sensu bo sporo wody dziś wypiłam, ale nagle zauważyłam żyłki na piersiach [emoji16] z drugiej strony jeśli to no biochemiczna to wolę nie wiedzieć i jednak poczekać do @. A z trzeciej strony jutro przychodzą znajome na mini urodziny i nie wiem czy mogę wino pić. Najwyżej będzie mocno rozwodnione [emoji16]

Ka myślę, że powinnaś poczekać z tym testem do poniedziałku :) Ewentualnie jak już się bardzo niecierpliwisz to jutro rano z porannego moczu. Teraz raczej nie wyjdzie ;)
Colorado moja Paula za to stwierdziła wczoraj, że spróbuje się wyprostować. Myślałam, że jednocześnie pęknie mi skóra na brzuchu glowa wyjdzie krokiem, a żebra pękną. Świat jest taki duży i pełen miejsca na wygibasy, czemu ona tego nie rozumie [emoji14]

Hm, albo mam za zaćmienie mózgu, albo nie rozumiem, bo to co napisałaś, wydaje mi się sprzeczne ze sobą [emoji16]Ja jestem pewna, że taki dzień przyjdzie i będziemy dzikie tańce radości tu prezentować :)

Sorki już wyjaśniam chodziło mi o to że mi pod koniec ciąży też cukry zaczęły spadać co często diabetolodzy podkreślają natomiast cukry i zapotrzebowanie na insulinę wzrastają wraz z każdym tygodniem ciąży tzn np 9 tc przy takiej samej diecie a np 29 tc zapotrzebowanie na insulinę jest wyższe. Np w 9 tc do takiego samego posiłku wystarczyły mi np 4j insuliny a w 29 tc już np 12 j insuliny. Diabetolodzy tłumacza to głównie hormonami i wzrostem/rozwojem dziecka. Na początku ciąży zapotrzebowanie na insulinę jest niższe niż np 2 trymestrze i pod koniec 3 trymestru znowu spada.

Ka myślę, że powinnaś poczekać z tym testem do poniedziałku :) Ewentualnie jak już się bardzo niecierpliwisz to jutro rano z porannego moczu. Teraz raczej nie wyjdzie ;)
Colorado moja Paula za to stwierdziła wczoraj, że spróbuje się wyprostować. Myślałam, że jednocześnie pęknie mi skóra na brzuchu glowa wyjdzie krokiem, a żebra pękną. Świat jest taki duży i pełen miejsca na wygibasy, czemu ona tego nie rozumie [emoji14]
Oczywiście zrobiłam [emoji23] i chyba nic nie ma. Chyba bo wydaje mi się, że jakiś mikro cień jest, ale chyba widzę co chcę widzieć. Już jestem grzeczna i następny w poniedziałek [emoji16]

Oczywiście zrobiłam [emoji23] i chyba nic nie ma. Chyba bo wydaje mi się, że jakiś mikro cień jest, ale chyba widzę co chcę widzieć. Już jestem grzeczna i następny w poniedziałek [emoji16]
O tej porze dnia nie miało prawa wyjść cokolwiek przed terminem @ ;) Ale mówisz, że jest mikro cień? Może akurat...? Umawiamy się na poniedziałek dobrych wieści ? Zamieniamy się rolami - Ty zostajesz ciężarówką , a ja przestaje nią być [emoji16]

Update: cień zniknął [emoji16]

Taki plan na poniedziałek jest bardzo dobry! Jestem za [emoji4]

Idę sprzątać bo zeświruję [emoji4]

Hehe no koniecznie zajmij czymś głowę [emoji14] Posprzątaj, albo nadrób w końcu zaległości i zacznij czytać Harry'ego ;) Jak masz za daleko do księgarni to służę e-bookiem ;)

reklama
Do góry