reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Może będzie piłkarzem, który będzie się specjalizował w graniu główką [emoji16]

Nie wiem czy zaraz nie wykorzystam jednego testu, chociaż wiem, że bez sensu bo sporo wody dziś wypiłam, ale nagle zauważyłam żyłki na piersiach [emoji16] z drugiej strony jeśli to no biochemiczna to wolę nie wiedzieć i jednak poczekać do @. A z trzeciej strony jutro przychodzą znajome na mini urodziny i nie wiem czy mogę wino pić. Najwyżej będzie mocno rozwodnione [emoji16]
No po dziadku może mieć większe zamiłowanie do piłkarstwa niż mój mąż, u którego jest ono znikome [emoji16]

Mimo tego testu poczekaj jeszcze do poniedziałku [emoji16] to jeszcze bardzo wczas [emoji8] a co do wina to w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi, ile kobiet imprezuje nie wiedząc o ciąży jeszcze [emoji16] ważne, żeby potem już imprezować "na sucho" ;)
Ka myślę, że powinnaś poczekać z tym testem do poniedziałku :) Ewentualnie jak już się bardzo niecierpliwisz to jutro rano z porannego moczu. Teraz raczej nie wyjdzie ;)
Colorado moja Paula za to stwierdziła wczoraj, że spróbuje się wyprostować. Myślałam, że jednocześnie pęknie mi skóra na brzuchu glowa wyjdzie krokiem, a żebra pękną. Świat jest taki duży i pełen miejsca na wygibasy, czemu ona tego nie rozumie [emoji14]
Uuu to też mała dała popis [emoji16] pewnie teraz ostro myśli nad ciasnotami w brzuszku i może pakuje walizki [emoji6]
Sorki już wyjaśniam chodziło mi o to że mi pod koniec ciąży też cukry zaczęły spadać co często diabetolodzy podkreślają natomiast cukry i zapotrzebowanie na insulinę wzrastają wraz z każdym tygodniem ciąży tzn np 9 tc przy takiej samej diecie a np 29 tc zapotrzebowanie na insulinę jest wyższe. Np w 9 tc do takiego samego posiłku wystarczyły mi np 4j insuliny a w 29 tc już np 12 j insuliny. Diabetolodzy tłumacza to głównie hormonami i wzrostem/rozwojem dziecka. Na początku ciąży zapotrzebowanie na insulinę jest niższe niż np 2 trymestrze i pod koniec 3 trymestru znowu spada.
A, teraz rozumiem [emoji6]

U mnie zawsze za dużo tej insuliny było, w sensie mojej własnej, bo na zastrzykach nie jestem. Ale na szczęście w jakieś niedocukrzenie nie wpadam :)
Masz e-booki Harrego?[emoji7]
E-booki nie pachną [emoji23]

reklama
Łazienka lśni [emoji3]

Za Harry'ego na razie dziękuję, mam 20 książek na półce do przeczytania [emoji3]

A myślałam dziś o Tobie, jak się czujecie. Jak Tosia? Fotelik na pewno będzie dużą ulgą dla Was.

Z tego co kojarzę to Colorado mąż też starszy, więc i starsi znajomi [emoji4] ciesz się, że zdecydowałaś się na dziecko będąc "siksą", a nie jak ja... 33 za moment a tu ani widu ani słychu.

Wstyd się przyznać, ale Harry'ego nigdy nie czytałam [emoji16] ale jak dzielimy urodziny to chyba będę musiała [emoji16]

@oczekująca odwiedzasz nas czasem? Jak się czujesz? Jak czytasz to przytulam Cię mocno [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Czytam, czytam. :* lubie z Wami byc nawet tak z boku.

Milo, ze ktos o mnie pamieta.

A ja ? Czuje sie raz lepiej raz gorzej... czas ucieka, a ja chyba zatrzymalam sie w miejscu. Sa dni lepsze i gorsze, takie kiedy chce sie cala przebadac wzdluz i wszerz i takie kiedy nie mam ochoty żyć i placze pol dnia, albo mysle, ze przynajmniej nigdy nie chce miec dzieci, a sa jeszcze takie dni kiedy dokladnie studiuje strony poswiecone adopcji... takze ogolnie do du....
Ale sa jakies postepy... a wiec:
Bylismy juz 2razy u psychologa i na ostatniej sesji zdecydowalismy, ze to bedzie terapia ciągła i bedziemy spotykac sie co tydzien.
Bylam tez u ginekologa (nie mojego, prywatnie ktory juz.przez internet zasugerowal mi badania) no i niestety mam zbyt wysoka.homocysteine, wiec dzis robilam tez badanie genetyczne na trombofillie .. rozne sa na to.poglady ale lekarka zalecila wiec zrobiłam jednoczesnie majac swiadomosc , ze jak bedzie wiecej badan takich drogich to skonsultuje sie z innym lekarzem. Poki co mam jeszcze skierowanie na histeroskopie, ale to juz mi dala na nfz wiec teraz tylko czekam na 1sza @ (owu podobno byla) no i bede sie zapisywala na ten zabieg..
Z wlasnej inicjatywy zrobilam sobie krzywa insulinowa i cukrzycowa no i cukier super ale insulina... jak to stwierdzila ginekolog jak byk pokazuje , ze mam IO. Nie wiem czy moglo to miec wplyw pewnie nie ale przepisala lek i kazala isc do diabetologa... i tak czas mi leci...
Kazda wizyta u lekarza to jakiś dramat... mowienie tego co sie stalo... ale coz... cos przynajmniej robie.

No to tyle zasmiecania Wam watku :*

Czytam, czytam. :* lubie z Wami byc nawet tak z boku.

Milo, ze ktos o mnie pamieta.

A ja ? Czuje sie raz lepiej raz gorzej... czas ucieka, a ja chyba zatrzymalam sie w miejscu. Sa dni lepsze i gorsze, takie kiedy chce sie cala przebadac wzdluz i wszerz i takie kiedy nie mam ochoty żyć i placze pol dnia, albo mysle, ze przynajmniej nigdy nie chce miec dzieci, a sa jeszcze takie dni kiedy dokladnie studiuje strony poswiecone adopcji... takze ogolnie do du....
Ale sa jakies postepy... a wiec:
Bylismy juz 2razy u psychologa i na ostatniej sesji zdecydowalismy, ze to bedzie terapia ciągła i bedziemy spotykac sie co tydzien.
Bylam tez u ginekologa (nie mojego, prywatnie ktory juz.przez internet zasugerowal mi badania) no i niestety mam zbyt wysoka.homocysteine, wiec dzis robilam tez badanie genetyczne na trombofillie .. rozne sa na to.poglady ale lekarka zalecila wiec zrobiłam jednoczesnie majac swiadomosc , ze jak bedzie wiecej badan takich drogich to skonsultuje sie z innym lekarzem. Poki co mam jeszcze skierowanie na histeroskopie, ale to juz mi dala na nfz wiec teraz tylko czekam na 1sza @ (owu podobno byla) no i bede sie zapisywala na ten zabieg..
Z wlasnej inicjatywy zrobilam sobie krzywa insulinowa i cukrzycowa no i cukier super ale insulina... jak to stwierdzila ginekolog jak byk pokazuje , ze mam IO. Nie wiem czy moglo to miec wplyw pewnie nie ale przepisala lek i kazala isc do diabetologa... i tak czas mi leci...
Kazda wizyta u lekarza to jakiś dramat... mowienie tego co sie stalo... ale coz... cos przynajmniej robie.

No to tyle zasmiecania Wam watku :*
Nigdy, ale to nigdy nie zasmiecasz wątku, dobrze, że do nas piszesz [emoji8] Podziwiam Cię, że tyle już udało Ci się zdziałać w diagnozowaniu. Jeżeli dostałaś leki na IO i będziesz przestrzegać diety to insulina się ładnie uspokoi, zobaczysz. Świetnie, że poszliście na terapię, jestem pewna, że pomoże. A to że zdarzają Ci się gorsze dni to normalne, płacz ile potrzebujesz. Nie zostawiaj nas.

Nigdy, ale to nigdy nie zasmiecasz wątku, dobrze, że do nas piszesz [emoji8] Podziwiam Cię, że tyle już udało Ci się zdziałać w diagnozowaniu. Jeżeli dostałaś leki na IO i będziesz przestrzegać diety to insulina się ładnie uspokoi, zobaczysz. Świetnie, że poszliście na terapię, jestem pewna, że pomoże. A to że zdarzają Ci się gorsze dni to normalne, płacz ile potrzebujesz. Nie zostawiaj nas.
Z ta dieta to roznie, tzn ja sie mega staram ale sie zgubiłam bo im wiecej czytam tym głupsza jestem co faktycznie jesc i co ile... takie rozne poglądy. Kupilam sobie ksiazke z przepisami na IO i cos tam robie.

reklama
Do góry