reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Colorado ja o Was myślę często i głupio mi że się nie odzywam, ale na telefonie nie widzę wiadomości nie wiem dlaczego a komputera nie mam kiedy włączyć.

Niestety rewelacje szpitalne nie za mną. Miałam mieć w piątek operacje, ale się nie odbyła..
W skrócie wciąż doskwierają mi kamienie, jeżdżę na ostry dyżur już co 2-3 tygodnie, nie pomagają mi kroplówki z ketonalem, pyralginą, zastrzyki. Jedynie tramal daje radę :(
Ustalili mi termin do szpitala na 4 czerwca, ale przełożyli jednak na 7. Oczywiście tego 4 całą noc na ostrym dyżurze z kolejnym atakiem. Teraz w czwartek zgłosiłam się do szpitala, przyjęli mnie na oddział, zrobili wszystkie badania do operacji i niestety ale anestezjolog nie wyraził zgody przez nadczynność tarczycy (wynik nie mieszczący się w normach laboratorium).
Powiedział, że albo dostane krwotoku wewnętrznego, albo nie obudzę się z narkozy i on się pod tym nie podpisze..
Przez te diety po ostrym zapaleniu trzustki i kamicy mam głęboką anemię. A nadal nie mogę większości rzeczy jeść. Jeszcze Antoś ma alergię na białko mleka krowiego więc nawet tego nie jem co pogarsza mój stan. Już nie wiem co robić.

Plus taki, że ważę już 77kg, czyli 27 kg poleciało.
No ale co z tego jak zaraz się wykończę. Włosy lecą garściami, brak sił, energii, nerwowość.

Widziałam wózek- super zakup :D my mamy Bebetto Vulkano S-Line i sobie chwalę bardzo :)
Widziałam też listę apteczną- kupiłam taką samą lanolinę, ale nie używałam bo trzeba ją zmywać przed karmieniem. Tylko zwykłej 100% nie trzeba.
Podkłady na przyszłość poszukaj sobie na allegro- u nas idzie tego sporo :D a można wyhaczyć w naprawdę dobrej cenie.
Biedna :( Oby jak najszybciej udało się wszystko unormować, bo się wykonczysz serio :(

reklama
Biedactwo :( Na szczęście nie będzie tego pamiętać, tak jak ja nie pamiętał swoich doświadczeń z bioderkami. Mam nadzieję, że obejdzie się bez gipsu, a jeśli nawet to dzieci znoszą to imaczej. Córka znajomej urodzila się ze stopą konsko-szpotawą. Miała operację i nóżkę w gipsie, aż po udo, ale była wesoła jak normalne niemowlę, w niczym jej to nie przeszkadzało. A dzięki temu normalnie zaczęła raczkować i chodzić, dziś już nawet nie widać, która to była nóżka.
Moj brat tez urodził się z ta stopa , nie było.mnie wtedy na świecie, ale też operacje gipsy itp. I w sumie rodzice opowiadali, że całkiem nieźle do znosił:)

Colorado ja o Was myślę często i głupio mi że się nie odzywam, ale na telefonie nie widzę wiadomości nie wiem dlaczego a komputera nie mam kiedy włączyć.

Niestety rewelacje szpitalne nie za mną. Miałam mieć w piątek operacje, ale się nie odbyła..
W skrócie wciąż doskwierają mi kamienie, jeżdżę na ostry dyżur już co 2-3 tygodnie, nie pomagają mi kroplówki z ketonalem, pyralginą, zastrzyki. Jedynie tramal daje radę :(
Ustalili mi termin do szpitala na 4 czerwca, ale przełożyli jednak na 7. Oczywiście tego 4 całą noc na ostrym dyżurze z kolejnym atakiem. Teraz w czwartek zgłosiłam się do szpitala, przyjęli mnie na oddział, zrobili wszystkie badania do operacji i niestety ale anestezjolog nie wyraził zgody przez nadczynność tarczycy (wynik nie mieszczący się w normach laboratorium).
Powiedział, że albo dostane krwotoku wewnętrznego, albo nie obudzę się z narkozy i on się pod tym nie podpisze..
Przez te diety po ostrym zapaleniu trzustki i kamicy mam głęboką anemię. A nadal nie mogę większości rzeczy jeść. Jeszcze Antoś ma alergię na białko mleka krowiego więc nawet tego nie jem co pogarsza mój stan. Już nie wiem co robić.

No ale co z tego jak zaraz się wykończę. Włosy lecą garściami, brak sił, energii, nerwowość.

Widziałam wózek- super zakup :D my mamy Bebetto Vulkano S-Line i sobie chwalę bardzo :)
Widziałam też listę apteczną- kupiłam taką samą lanolinę, ale nie używałam bo trzeba ją zmywać przed karmieniem. Tylko zwykłej 100% nie trzeba.
Podkłady na przyszłość poszukaj sobie na allegro- u nas idzie tego sporo :D a można wyhaczyć w naprawdę dobrej cenie.
Hej. I co nie zrobią ci tej operacji wogole??
Waga ładna ale zadbaj o siebie... Wiem co znaczy anemia. Mało niewylysialam cala. Nadal walczę...

U nas Filip skończył 7 miesięcy.
Siedzi ładnie. Mówi mama tata baba i dużo różnych dziwnych wyrazów :)

Aaa i z kad wiesz ze mały ma alergie?

My jesteśmy od środy w szpitalu. Tosia leży i ma założony wyciąg do rozciągania bioderek. Codziennie ma trochę wyżej, a od jutra mają zacząć rozciągać na boki. Jak nic się nie zmieni to w przyszłą środę będzie miała zakładany gips. Co miesiąc będzie zmieniany przez minimum 2-3 miesiące. Ale z gipsem będziemy już w domu. Zobacz załącznik 865602
Biedna... Dobrze ze nie będzie tego pamiętać

W szpitalu, w którym rodziłam robi się usg bioderek wszystkim noworodkom zaraz po urodzeniu. My miałyśmy jak Tosia miała 2 tygodnie, bo lekarka, która robi to usg była na urlopie. Z tego co wiem, normalnie jest zalecenie, że jakoś koło 6 tygodnia życia. Ja już teraz jestem mądrzejsza i jeżeli zdarzy mi się, że kolejne dziecko będzie ułożone miednicowo to będę szła jak najszybciej od razu do ortopedy, nie zostanę przy samym usg zrobionym przez pediatrę.

Czesc Dziewczyny,

Czy ktoras z Was chudla w ciazy?
Jestem dosc zmartwiona moja waga, lekarka nie jest rowniez do konca zadowolona i zastanawiam sie czy ktos moze mial podobnie?

Zaczelam ciaze z otyloscia. Przy 174 cm wzrostu wazylam 98.8 kg. Dosc wczesnie mialam zdiagnozowana cukrzyce ciazowa, wiec trzymalam i dalej trzymam diete. Do dzisiaj - 18 tydzien - schudlam do 92,8 kg. Łacznie 6 kg na minusie. Od paru dni waga na szczescie stoi w miejscu, ale jeszcze nie rosnie. Myslicie, ze jest sie czym martwic?

Dodam, ze nie czuje, zebym sie glodzila, jem 6 posilkow dziennie, ze wzgledu na prace niestety dosc malo sie ruszam. Mialam problem z ketonami, ale po zwiekszeniu porcji weglowodanych wszsytko sie unormowalo...

reklama
Colorado po porodzie się zrobiła. Przed ciąża wiele lat miałam niedoczynność i brałam leki.
Walczyłam o laktacje i nie chce przestać karmić. To najlepsze co mogę dać swojemu dziecku..
Ja też początkowo kupiłam w aptece podkłady tylko jak zaczęły iść większą ilością to poszukałam taniej :p ale może wcale nie będziesz ich tyle używać :). Ja mam na myśli te podkłady do przewijania małego :D .
Tak tramal to już grubszy kaliber..

Urs ja do 13 tygodnia ciąży schudłam 6.6 kg. Z tym że ja dużo wymiotowałam. Zaczęłam ciążę mając 103.5 w dzień porodu miałam 104 więc tylko 0.5kg przybyło.

Mini walczyliśmy z okropnym płaczem 3 miesiące. Dzień i noc płakał. Żadne krople nie działały, masaże, ciepłe okłady. Już nie wiedzieliśmy co robić. Do tego ciemieniucha która za nic w świecie nie chciała zejść . Poszliśmy prywatnie do lekarza i pediatra powiedziała że to alergia według niej i mam zrezygnować z białka krowiego pod każdą postacią i zobaczyć. Odstawiłam białko a w ciągu tygodnia Antek przestał tak płakać. Po 2 tygodniach ciemieniucha zniknęła! Od tego czasu już nic na kolki nie stosujemy a brzuszek nie boli. Zupełnie inne dziecko.

Ja też mam wrażenie że zaraz Łysa będę. Wszędzie leżą moje włosy, po myciu głowy wyciągam je garściami.. A większości rzeczy które powinnam nie mogę jeść.
Operacje zrobią jak ustabilizuje tarczyce .

Naghni liczę że się nie wykończe. Robię co mogę ;)

Do góry