reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Ja akurat szukam wyłącznie z drugiej ręki, na olx i mam upatrzony jeszcze jeden komis z wózkami dziecięcymi :)
U mnie budżet na karocę jeszcze bardziej skromny, bo do 700zł planujemy wydać na 2w1. Ale nie oczekuję niczego więcej, tylko żeby był w miarę lekki, wszedł do bagażnika, jeździł płynnie i miał dobrą amortyzację :) dużo jeździć zwłaszcza gondolką pewnie nie będziemy ;)Mi jeszcze nie puchną. Tzn puchną jak siedzę i nic nie robię, dlatego staram się spacerować codziennie :) tak to na puchnięcie nic innego nie polecę, bo zawsze jak puchłam, to nie umiałam sobie z tym poradzić :(

Ka, brzucho rośnie, albo i nie [emoji23] na zdjęciu poza maluchem mieści się też dzisiejszy grill składający się z 2 kiełbasek i tony sałatki [emoji33]Zobacz załącznik 853880Zobacz załącznik 853881
Laseczka. W życiu bym nie powiedziała ze w ciazy jesteś [emoji4]

Ka, Mimi, dziękuję za miłe słowa [emoji8]. Ciąża się naprawdę łaskawie ze mną obchodzi i czuję się wyjątkowo dobrze ze sobą, szkoda, że przed ciążą tak nie było ;). Widzę to zwłaszcza jak czytam relacje sierpniówek, nie sądziłam, że ciążę można tak różnie znosić [emoji33] Ostatnio zaliczam tylko emocjonalne rollercoastery [emoji29] mąż stawia dzielnie czoła, chociaż czasem na twarzy ma wypisane "what the fu**ck?!" [emoji23]

Mimi, nikt do tej pory nie odgadł ciąży, dopóki nie został poinformany :) nawet ma to swoje plusy [emoji4]

W ogóle to ostatnio mam wrażenie, że maluszek mi cały brzuch już wypełnia [emoji4] dziś mnie kopnął tuż pod żebrami i mnie pierwszy raz obudził :)
Powoli włącza mi się niecierpliwość, bo chciałabym już go mieć na rękach [emoji7]

Jak Wam kochane minął weekend/majówka? :)

Ja dziś jeszcze się poopalałam na ogródku u rodziców, chociaż wiało mocno. Jak na mnie to nawet opalona jestem [emoji23] aż podkład mam za jasny, muszę się po ciemniejszy odcień wybrać [emoji33]

Jutro w planie wizyta w laboratorium na badania krwi i moczu, więc powraca szara poweekendowo-pomajówkowa rzeczywistość :)

Hej, Dziewczyny. My z Antosią jesteśmy już w domku od piątku. Musiałyśmy zostać dzień dłużej, bo mała miała żółtaczkę. Obecnie każdy dzień to nowe wyzwanie. Ba! Każda chwila to nowe wyzwanie. Nie jest łatwo, bo mała jest wymagająca, często się budzi, ciągle chce być na piersi, ale jakoś dajemy radę. Za to u mnie full wypas objawów baby blues. Łażę i ryczę, nie chce mi się jeść, masakra. Do tego dochodzi jeszcze ból po cc, codzienne zastrzyki przeciwzakrzepowe. Cieszę się, że mąż jest ze mną i stara się robić wszystko, co się da i maksymalnie mnie wyręczać.

Colorado nie powiedziałabym, że jesteś w ciąży. Super wyglądasz. Aż zazdroszczę, bo ja miałam niezły baniaczek szczególnie na końcówce, a teraz została rozciągnięta skóra.

Dzięki dziewczyny [emoji4] fajna ta grupa wsparcia!

A skoro temat o ciuchach to czy zamawiałyście ciuchy z bon prix? Ja się trochę czaje ale nigdy z tamtąd nic nie zamawiałam i nie wiem jak strzelać w rozmiarówkę. Według tabel powinnam mieć rozmiar 56[emoji849] a normalnie mieszcze się w 50 i to dla mnie trochę dziwne...
Kejti jeśli chodzi o typowo ciążowe to ja szukałam tam ciążowych dżinsów, ale z racji ceny zrezygnowałam. Kupiłam za to używane na allegro, jedne za 9 a drugie chyba za 16 zł. Właśnie bon prixowe oczywiście :) odnośnie rozmiarów to kieruj się komentarzami pod ubraniem, zwykle w opiniach dziewczyny piszą o rozmiarze :) a co do ruchów to ja pomimo wagi ciężkiej poczułam je dość wcześnie, bo gdzieś w 17-18 tc, ale to sprawa bardzo indywidualna wiec nie martw się niczym na zapas :)

Ja akurat szukam wyłącznie z drugiej ręki, na olx i mam upatrzony jeszcze jeden komis z wózkami dziecięcymi :)
U mnie budżet na karocę jeszcze bardziej skromny, bo do 700zł planujemy wydać na 2w1. Ale nie oczekuję niczego więcej, tylko żeby był w miarę lekki, wszedł do bagażnika, jeździł płynnie i miał dobrą amortyzację :) dużo jeździć zwłaszcza gondolką pewnie nie będziemy ;)Mi jeszcze nie puchną. Tzn puchną jak siedzę i nic nie robię, dlatego staram się spacerować codziennie :) tak to na puchnięcie nic innego nie polecę, bo zawsze jak puchłam, to nie umiałam sobie z tym poradzić :(

Ka, brzucho rośnie, albo i nie [emoji23] na zdjęciu poza maluchem mieści się też dzisiejszy grill składający się z 2 kiełbasek i tony sałatki [emoji33]Zobacz załącznik 853880Zobacz załącznik 853881
Gdzie ty tego synka chowasz? [emoji33] Ja miałam taki brzuch w 10tc.

Hej, Dziewczyny. My z Antosią jesteśmy już w domku od piątku. Musiałyśmy zostać dzień dłużej, bo mała miała żółtaczkę. Obecnie każdy dzień to nowe wyzwanie. Ba! Każda chwila to nowe wyzwanie. Nie jest łatwo, bo mała jest wymagająca, często się budzi, ciągle chce być na piersi, ale jakoś dajemy radę. Za to u mnie full wypas objawów baby blues. Łażę i ryczę, nie chce mi się jeść, masakra. Do tego dochodzi jeszcze ból po cc, codzienne zastrzyki przeciwzakrzepowe. Cieszę się, że mąż jest ze mną i stara się robić wszystko, co się da i maksymalnie mnie wyręczać.
Unormuje się wszystko, tylko czasu trzeba
... [emoji8] super, że mąż daje takie wsparcie - facet na medal :) ma teraz trochę wolnego dla was? :)

Jak rana się goi?

Unormuje się wszystko, tylko czasu trzeba
... [emoji8] super, że mąż daje takie wsparcie - facet na medal :) ma teraz trochę wolnego dla was? :)

Jak rana się goi?
Ma dwa tygodnie opieki na mnie, także będzie w domu. A rana jest na razie zaklejona opatrunkiem, jutro mam go ściągnąć. Przy wypisie jak lekarz oglądał to powiedział, że bardzo ładnie się goi [emoji846]

reklama
Ma dwa tygodnie opieki na mnie, także będzie w domu. A rana jest na razie zaklejona opatrunkiem, jutro mam go ściągnąć. Przy wypisie jak lekarz oglądał to powiedział, że bardzo ładnie się goi [emoji846]
Kazali Ci zaklejac? Dziwne... ja mialam tylko 1 dzień zaklejone

Do góry