reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Colorado poproszę :)

Zuza ja mam problem bo nie lubię ani groszku ani fasoli:). Chyba że bym czymś ten groszek zastąpiła. A jakie przyprawy dajesz do tej pierwszej sałatki?

Kikimorra a jak zrobić ten sos miodowo - musztardowy?

Będziemy debatować z mężem która sałatkę wybrać :)
Ja zawsze improwizuję, do blendera wrzucam kilka łyżek delikatnej musztardy, wlewam roztopionym miód, mniej więcej połowę tyle co musztardy, dodaje trochę soku z cytryny, jakieś zioła np prowansalskie, soli nie daję, bo wystarcza mi już ta z musztardy, ale można dodać do smaku. Miksuję wszystko na gładki sos.

reklama
Paula współczuje przeżyć. Moze ZUS przywróci Ciprawo do zasiłku.

Zuza dzieki za info o figurkach. Dominiś niezmiennie śliczny:)
Filipek Mimi tez:)
Ogólnie forumowe chłopaki przystojniaki ale mogłaby Lilka mieć wiecej koleżanek.;)

Kasia u nas kocia karma na stałe weszła do menu Lilki:D

Kikimorra na pewno lekarzowi chodziło o zdrową dietę. Nie rezygnuj z węglowodanów tylko zamień na te mniej przetworzone i na pewno będzie dobrze.

Dzieki za przepisy na sałatki, mozecie coś jeszcze podrzucic:p

Zuza współczuję przeżyć, można się wystraszyć. Najważniejsze, ze nic się nie stało. Chyba każdy ma taki dzień czasami, ze chętnie wysłalby potomstwo w kosmos.

Ostatnio też trochę nazamawiałam na Allie. Wkurza mnie bo mis trasznie długo wszystko teraz idzie. Minimum miesiac, a kiedyś po dwóch tygodniach juz zaczynałay spływać paczuszki.

z zakupów to jeszcze ostatnio byłam na etapie bucików i nie mogłam się zdecydować. za dobre buty ceny horrendalne a to tylko na chwilę przecież Kupiłam Primigi w końcu.

I jeszcze ode mnie wszystkiego naj naj naj z okazji Dnia Kobiet. zaspałam oczywiscie ale cierpię na permanentny brak czasu:D

Z tym, że ja nie mam problemów z cukrem, cholesterolem czy czymkolwiek. Wszystkie wyniki mam dobre. Lekarz nie zapytał ani co ani ile jadłam, ani ile się ruszałam. Wiem, że jeśli zacznę jeść głównie warzywa to pewnie schudnę, ale nigdy nie udało mi się zrezygnować np z węglowodanów i na pewno teraz też nie wytrzymam na restrykcyjnej diecie.
Lekarz powiedział wprost, że nie mogę przytyć w ciąży, nie mówił że maks 6 kg czy niewiele, tylko najlepiej gdybym traciła kilogramy.
Próbowałam być na dietach od 15 lat i nawet na najbardziej restrykcyjnych nie miałam dobrych wyników i rezygnowałam, wiem że teraz też nie dam rady na warzywach i gotowanym mięsie, bo będę chodzić nieszczęśliwa.
Kochana nawet nie można rezygnować z węglowodanów. Dla waszego dobra szukaj innego lekarza

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Też uważam że nie można się w ciąży odchudzać. Próbowałaś imbiru na mdłości?
Kupiłam Lidlowy odplamiacz. Po wczorajszym super dniu dziś jest do doopy! Kuba mi zwiał z marketu na dwór, nie mogłam go znaleźć... Po kilku minutach wrócił ale myślałam że osiwieje!Już nie miałam siły iść do Biedronki...
Kasia niezły spryciarz z Filipa:) Kot musi teraz pilnować miski;)
Ja robię takie sałatki:
Ugotowana na parze pierś z przyprawami, jajko na twardo, groszek konserwowy, majonez
I
Czerwona fasola,kukurydza, czerwona cebula, tuńczyk z puszki, ogórki konserwowe,kolorowe papryki i majonez

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
O matko. Ale przeżycie....

Proszę jacy towarzysze do zabaw [emoji16]

Co do sałatek, to ja robię niezależnie od okazji, na święta też, moją ulubioną z ananasem, serem żółtym, majonezem, kurczakiem smażonym w złocistej przyprawie kamis, selerem ze słoika, jajkiem i kukurydzą [emoji16] sałatka jest warstwowa i jak dla mnie najlepsza, bo ogólnie nie przepadam za tymi majonezowymi :)

Jak będziesz chciała, to daj znać, wrzucę zdjęcie przepisu ;)

[emoji170] 21.08 [emoji170]
8une3e3kck8m6mea.png
Ja chce ja chce ;)

Ja często robię sałatki. W sumie to niemal w każdy weekend.
I najczęściej są to gyros, albo z tuńczykiem albo z tortellini. Lubię też śledziową, albo z zupek chińskich. A rok temu na święta zrobiłam ze szparagami i miała super wzięcie. Jak coś to mogę wrzucić przepis.

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi, na stronie 2172 jest już przepis :) plus taki tej sałatki, że można uciąć trochę majonezu i mniemać, że jest fit [emoji16][emoji16]

Kattaya, Lila będzie miała spory wybór kandydatów na facetów [emoji16] niepogardziłabym taką sytuacją [emoji16]

Dla mnie nawet 2 tyg to za długo na czekanie, jak coś nie przyjdzie mi w tydzień, to jestem zrozpaczona [emoji16]

Kikimorra, kwestią zaleceń dot. Tycia w ciąży się nie przejmuj nadmiernie. Co Ci lekarz zrobi, jak przytyjesz 1 czy 10 kg za dużo wg niego? Może sobie pogderać co najwyżej. Tak na prawdę to każda z nas odpowiada za siebie i dziecko, to potem my zostajemy z mniejszym lub wiekszym nadbagażem po ciąży.

Mojemu ginowi muszę oddać, że mnie bardzo dopinguje, nie piętnuje. Nie ukrywam, że to dla mnie spore wsparcie, bo na męża nie mogę liczyć w tym temacie.

[emoji170] 21.08 [emoji170]
8une3e3kck8m6mea.png

Hmmm, dieta odchudzająca w ciąży?! Dieta racjonalna, dobrze zbilansowana tak, ale nie odchudzająca. Nie dajmy się zwariować.

A propo diety: robię sobie obiad w kuchni, Filip plącze się między nogami raczkując i goni kota. Za chwilę patrzę a tam kot goni Filipa. Oczom nie wierzę. A Filip wziął miske kota z jedzeniem i uciekał a kot go gonił. Na szczęście nic nie zjadł ale może potrzebuje jakiś nowych produktów w diecie :-) :) No oczy dookoła głowy trzeba mieć.

Dziewczyny jakie sałatki robicie na święta? Robię właśnie świąteczna listę zakupów i tak się zayrzymalam przy sałatce, a nie chce robić takich jak zawsze, potrzebuję świeżego powiewu:). Pomóżcie :)
U mnie pewnie będzie sałatka warstwowa z tuńczyka (jajo, cebula, tuńczyk, majonez, kukurydza, ser zolty) i pewnie jakaś z tortellini z papryką ogórkiem zielonym pomidorem szczypiorkiem i serem (ja jestem wege) tak , żeby coś kolorowo było wiosennie

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas wczoraj była masakra Michaś wymiotował aż z niego chlustało podłoga meble wszystko ....po 3takich razach dopiero mu przeszło .Oczywiście 2godziny na rękach dopiero jak włączyłam okap a max zaczął zasypiać....Był taki wiotki ,że przez ręce leciał.....Juz z Kacprem tak miałam coś okropnego...Dziś wstał już przed 5 radosny jak skowronek.A teraz jedziemy do zoo do Wrocławia zobaczymy jak Michaś wytrzyma 250km.

Do góry