reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Hmmm, dieta odchudzająca w ciąży?! Dieta racjonalna, dobrze zbilansowana tak, ale nie odchudzająca. Nie dajmy się zwariować.

A propo diety: robię sobie obiad w kuchni, Filip plącze się między nogami raczkując i goni kota. Za chwilę patrzę a tam kot goni Filipa. Oczom nie wierzę. A Filip wziął miske kota z jedzeniem i uciekał a kot go gonił. Na szczęście nic nie zjadł ale może potrzebuje jakiś nowych produktów w diecie :-) :) No oczy dookoła głowy trzeba mieć.

Dziewczyny jakie sałatki robicie na święta? Robię właśnie świąteczna listę zakupów i tak się zayrzymalam przy sałatce, a nie chce robić takich jak zawsze, potrzebuję świeżego powiewu:). Pomóżcie :)
Proszę jacy towarzysze do zabaw [emoji16]

Co do sałatek, to ja robię niezależnie od okazji, na święta też, moją ulubioną z ananasem, serem żółtym, majonezem, kurczakiem smażonym w złocistej przyprawie kamis, selerem ze słoika, jajkiem i kukurydzą [emoji16] sałatka jest warstwowa i jak dla mnie najlepsza, bo ogólnie nie przepadam za tymi majonezowymi :)

Jak będziesz chciała, to daj znać, wrzucę zdjęcie przepisu ;)

[emoji170] 21.08 [emoji170]
8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Dziewczyny jakie sałatki robicie na święta? Robię właśnie świąteczna listę zakupów i tak się zayrzymalam przy sałatce, a nie chce robić takich jak zawsze, potrzebuję świeżego powiewu:). Pomóżcie :)
Na pierwsze przygotowywane przeze mnie święta zrobiłam sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, z kawałkami smażonego kurczaka i ćwiartkami jajek na twardo, można do tego jeszcze dodać kukurydzę. Zrobiłam do niej sos miodowo-musztardowy.

Colorado poproszę :)

Zuza ja mam problem bo nie lubię ani groszku ani fasoli:). Chyba że bym czymś ten groszek zastąpiła. A jakie przyprawy dajesz do tej pierwszej sałatki?

Kikimorra a jak zrobić ten sos miodowo - musztardowy?

Będziemy debatować z mężem która sałatkę wybrać :)

Kasia, daję przepis:
1520705382-03118543ab607936-aaaaaa.jpeg

W przepisie oryginalnie jest jak widać szynka konserwowa, ale jej nie lubię i zamieniam na kurczaka :)

Zuza, musiałaś nieźle się nastresować [emoji33] dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :)

Co do kotów i dzieci, to ja coś czuję, że u nas to dziecko przed kotem będzie uciekać [emoji16] bo jednego takiego żarłoczka mamy [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

A, i co do sałatki to kolejność podana jest taka, w jakiej wrzucasz składniki do miski :)

W sensie ser na samym dole. Ja trę na grubych oczkach, a jajko siekam drobniutko i posypuję na wierzchu :) ale fajnie też wyglądałoby pokrojone w plasterki [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Kasiu jakąś ziołową, najczęściej zioła prowansalskie.
Colorado super sałatka. Może zrobię mężowi. Ja nie lubię żółtego sera;( Tak, byłam przerażona...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu jakąś ziołową, najczęściej zioła prowansalskie.
Colorado super sałatka. Może zrobię mężowi. Ja nie lubię żółtego sera;( Tak, byłam przerażona...

Ale masz dobrze! Ja bez sera żyć nie mogę! [emoji16] Z tej sałatki można nałożyć sobie porcję bez sera, bo jest na samym dnie, a ciężko jest wyciągnąć wszystko ładnie naraz [emoji16] ja się oczywiście nie poddaję i grzebię do samego końca w tej misce [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Ja szukałam go w sklepie, bo nigdy wcześniej nie uciekł na zewnątrz. Powiedział że był na dworze żebym go nie znalazła bo byłam na niego zła. Ja byłam wściekła... nie krzyczałam czy coś w tym stylu ale miałam dość. Tak go dziś nosi że ledwie da się z nim wytrzymać. Pyskuje,kłoci się o wszystko, zaczepia się w Dominika, a jak ma takie dni jak dziś to jest niedelikatny, nie panuje nad tym... Masło orzechowe rządzi :) Mąż wczoraj zamówił ;)

reklama
Do góry