reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hmmm, dieta odchudzająca w ciąży?! Dieta racjonalna, dobrze zbilansowana tak, ale nie odchudzająca. Nie dajmy się zwariować.

A propo diety: robię sobie obiad w kuchni, Filip plącze się między nogami raczkując i goni kota. Za chwilę patrzę a tam kot goni Filipa. Oczom nie wierzę. A Filip wziął miske kota z jedzeniem i uciekał a kot go gonił. Na szczęście nic nie zjadł ale może potrzebuje jakiś nowych produktów w diecie :-) :) No oczy dookoła głowy trzeba mieć.

Dziewczyny jakie sałatki robicie na święta? Robię właśnie świąteczna listę zakupów i tak się zayrzymalam przy sałatce, a nie chce robić takich jak zawsze, potrzebuję świeżego powiewu:). Pomóżcie :)
Proszę jacy towarzysze do zabaw [emoji16]

Co do sałatek, to ja robię niezależnie od okazji, na święta też, moją ulubioną z ananasem, serem żółtym, majonezem, kurczakiem smażonym w złocistej przyprawie kamis, selerem ze słoika, jajkiem i kukurydzą [emoji16] sałatka jest warstwowa i jak dla mnie najlepsza, bo ogólnie nie przepadam za tymi majonezowymi :)

Jak będziesz chciała, to daj znać, wrzucę zdjęcie przepisu ;)

[emoji170] 21.08 [emoji170]
8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Dziewczyny jakie sałatki robicie na święta? Robię właśnie świąteczna listę zakupów i tak się zayrzymalam przy sałatce, a nie chce robić takich jak zawsze, potrzebuję świeżego powiewu:). Pomóżcie :)
Na pierwsze przygotowywane przeze mnie święta zrobiłam sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, z kawałkami smażonego kurczaka i ćwiartkami jajek na twardo, można do tego jeszcze dodać kukurydzę. Zrobiłam do niej sos miodowo-musztardowy.

Colorado poproszę :)

Zuza ja mam problem bo nie lubię ani groszku ani fasoli:). Chyba że bym czymś ten groszek zastąpiła. A jakie przyprawy dajesz do tej pierwszej sałatki?

Kikimorra a jak zrobić ten sos miodowo - musztardowy?

Będziemy debatować z mężem która sałatkę wybrać :)

Kasia, daję przepis:
1520705382-03118543ab607936-aaaaaa.jpeg

W przepisie oryginalnie jest jak widać szynka konserwowa, ale jej nie lubię i zamieniam na kurczaka :)

Zuza, musiałaś nieźle się nastresować [emoji33] dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :)

Co do kotów i dzieci, to ja coś czuję, że u nas to dziecko przed kotem będzie uciekać [emoji16] bo jednego takiego żarłoczka mamy [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

A, i co do sałatki to kolejność podana jest taka, w jakiej wrzucasz składniki do miski :)

W sensie ser na samym dole. Ja trę na grubych oczkach, a jajko siekam drobniutko i posypuję na wierzchu :) ale fajnie też wyglądałoby pokrojone w plasterki [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Kasiu jakąś ziołową, najczęściej zioła prowansalskie.
Colorado super sałatka. Może zrobię mężowi. Ja nie lubię żółtego sera;( Tak, byłam przerażona...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu jakąś ziołową, najczęściej zioła prowansalskie.
Colorado super sałatka. Może zrobię mężowi. Ja nie lubię żółtego sera;( Tak, byłam przerażona...

Ale masz dobrze! Ja bez sera żyć nie mogę! [emoji16] Z tej sałatki można nałożyć sobie porcję bez sera, bo jest na samym dnie, a ciężko jest wyciągnąć wszystko ładnie naraz [emoji16] ja się oczywiście nie poddaję i grzebię do samego końca w tej misce [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Ja szukałam go w sklepie, bo nigdy wcześniej nie uciekł na zewnątrz. Powiedział że był na dworze żebym go nie znalazła bo byłam na niego zła. Ja byłam wściekła... nie krzyczałam czy coś w tym stylu ale miałam dość. Tak go dziś nosi że ledwie da się z nim wytrzymać. Pyskuje,kłoci się o wszystko, zaczepia się w Dominika, a jak ma takie dni jak dziś to jest niedelikatny, nie panuje nad tym... Masło orzechowe rządzi :) Mąż wczoraj zamówił ;)

reklama
Do góry