reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mściwość trzeba przekuć w coś konstruktywnego, inaczej to sama się z tym męczysz, a takie emocje są destrukcyjne :) w takiej sytuacji bym skargę do przychodni napisała. I niech sobie z tym radzą. Samo to, że jakąś nieprzyjemną rozmowę baba by miała z dyrekcją, to juz byłoby coś [emoji16]

[emoji255]21.08[emoji255]
8une3e3kck8m6mea.png
Nie wiem czy skarga do przychodni coś da. Mogę przypuszczać, że przychodnia prowadzona/zarządzana jest przez rodziców lekarki..... ;) mala przychodnia. Niepubliczny zakład opieki zdrowotnej który podpisał umowę z NFZ i tyle . Wszędzie gdzie ta Pani pracuje od razu pracuja też osoby o tych samych nazwiskach. Pani jest na portalu znany lekarz więc tam opinia pojawi się na pewno ;)

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Melduję się po wizycie :)

Maluszek ma 130 g, grzecznie siedział w brzusiu [emoji1] i jednak nie bedzie dziewuszka, tylko chłopaczek [emoji7] dzisiaj sprzętem po oczach świecił [emoji1]

No i co do wagi, to przytyłam od początku jednak tylko 0.5 kg, 96 dziś waga wskazała. Na moją się ostatnio obraziłam i się nie ważyłam [emoji16]

[emoji255]21.08[emoji255]
8une3e3kck8m6mea.png
Gratuluję ;) A który to tydzień ?

Nagini gratuluję córeczki a Tobie Colorado synka :)
Oczekujaca wiem co poczułaś ,bo pierwszy lekarz co do którego poszłam na potwierdzenie ciąży powiedział moze sobie pani ze dwa tygodnie ponosić ale nic z tego nie będzie.Kuzynce udało się dodzwonić do jej lekarza i 3dni później byłam u niego na wizycie.Teraz mój synek ma 8 i pół miesiąca.A z tego co wiem po mnie jeszcze kilka kobiet uslyszało podobne słowa.A lekarz przyjmuje nadal i ma się bardzo dobrze.A jednej dziewczynie kazał biegać przez 10minut w koło biurka,żeby jej trochę tłuszczu ubiło się i dopiero zrobił jej usg.
Co do szczepień ja nie szczepilam Kacpra jak zaszłam w ciążę to złapał ospę ale łagodnie ją przeszedł.
:( straszne. Lekarze to chyba przed studiami, jak i po w trakcie pracy jakies szkolenia obowiązkowe powinni mieć w podejściu do pacjenta.... kasjerow w sklepach uczy się jak podchodzić do klienta jak się zachowywać itp... A lekarzy nie :/

Najważniejsze ze zdrowy A kocha sie tak samo kazde swoje dziecko [emoji4]
Ja zawsze marzyłam o córce ale nie było mi dane ;)
Ty masz jeszcze szansę przy drugim [emoji1]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie, najważniejsze, że wszystko ok [emoji4]
Wiesz Mimi, wpadki chodzą po ludziach [emoji16] 3 diabełki w domu są jeszcze chyba do ogarnięcia [emoji16] potem problem z autem [emoji23]

Kurde, ten duphalac to jedyne, co mi podziałało [emoji7] czuję sie w końcu normalnie, a nie jak chodzące szambo [emoji23]
Już widzę , że 16tc. Jeszcze ogarniam to forum ;)

Nie ma problemu :) ja ciągle za to nie ogarniam liczenia tygodni i miesięcy ciąży, przerasta to mnie [emoji23]
Nie wiem czy skarga do przychodni coś da. Mogę przypuszczać, że przychodnia prowadzona/zarządzana jest przez rodziców lekarki..... ;) mala przychodnia. Niepubliczny zakład opieki zdrowotnej który podpisał umowę z NFZ i tyle . Wszędzie gdzie ta Pani pracuje od razu pracuja też osoby o tych samych nazwiskach. Pani jest na portalu znany lekarz więc tam opinia pojawi się na pewno ;)

Ehh... To faktycznie. Ja z takiej jednej przychodni uciekłam, rodzinna przyjmowała tam ze swoją siostrą, jej synalek kończył specjalizację też na rodzinnego. Ale było spięcie i konflikt między nami po jednej sytuacji. Zresztą, te baby to niezłe szumowiny były. Mój tata jest honorowym krwiodawcą krwi, wtedy było dużo więcej zniżek, dziwnym trafem okazało się, że wszędzie ze sobą jego kartotekę z receptami nosi, żeby pewnie wyłudzać te zniżki. U mojego taty na podstawie samego kaszlu stwierdziła profesjonalnie raka płuc, załatwić u niej lewe l4 zero problemu. Antybiotyk dosłownie na wszystko. Mnie do szpitala wpędziła ... Etc etc. Oczywiście jest wielce szanowaną panią radną w moim mieście [emoji23]

[emoji170] 21.08 [emoji170]
8une3e3kck8m6mea.png

Hej, Dziewczyny [emoji846] znalazłam znowu chwilkę żeby was poczytać. Oczekująca, nie zazdroszczę przeżyć, ale dobrze, że już wszystko w porządku [emoji4] oby tak dalej.
Colorado1989 gratulacje chłopca, trochę Ci zazdroszczę [emoji6]
Miałam ostatnio ciężkie dni - przez mój bank zostałam bez prawa do L4 do maja i jeszcze nie dostanę zasiłku za kilka dni L4, które miałam w lutym... Masakra...

Wszystkiego najlepszego na dzień kobiet, kochane [emoji253][emoji257][emoji255][emoji258]

Napisane na TRT-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paula, a co się stało, że nie możesz skorzystać ze zwolnienia? [emoji19]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry