reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ale dziewczyny, w tym artykule autorka napisała tylko prawdę... Nigdzie nas nie obraziła, nie użyła ani pół obrazliwego/zlego slowa. Medyczny artykuł. Przykro mowic ale no... taka jest prawda. Otyłość zwiększa ryzyko w trakcie ciąży i jest niepozadana. Otylosc jest patologią, nie jest normą...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madagos, ja wiem, ale biorąc pod uwagę jaki ta dziewczyna ma wpływ na społeczeństwo, to zabrakło mi zwykłego, ludzkiego "dziewczyny, zadbajcie o siebie, ale jeżeli nie zdążycie przed ciążą to czeka na Wad sztab lekarzy, którzy Was przez ten czas będą wspierać i traktować jak Wasze szczupłe koleżanki".

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Szkoda, że nie napisała artykułu o tym jak służba zdrowia traktuje kobiety w ciąży z otyłością. Zresztą ktoś już zwrócił na to uwagę w komentarzu. Miałam zamiar schudnąć przed ciążą. Dokładnie w dniu kiedy skończył się mój ostatni okres rozpoczelam dietę ułożoną przez koleżankę dietetyczkę i zaczęłam ćwiczyć. Mialam BMI prawie 33. Nie spodziewałam się zajść w ciążę w 1 cyklu tym bardziej, że wszędzie czytałam jak to będzie ciężko. Tydzień później dostałam wypowiedzenie w pracy co mnie podłamało trochę, zaprzestaliśmy starań o dziecko i utwierdziłam się w przekonaniu, że teraz muszę ostro wziąć się za siebie. Tyle, że po 2 tyg diety nie schudłam ani grama i zaczęłam się źle czuć. A to już hormony ciążowe szalały. Wyszło jak wyszło, schudnąć nie zdążyłam. Teraz mocno kontroluje wagę z tabelką ile w danym tyg przy mojej wadze powinnam przytyć i na razie mam na plusie 2,5 kg co się mieści idealnie w dolnej granicy normy. Wierzę, że wszystko będzie dobrze, jak mi wyjdzie cukrzyca przejdę grzecznie na dietę. O ciśnienie się nie martwię bo u gina po kawie w domu i w stresie wizytowym mam 100/60. A z pozytywów zajścia w ciążę akurat wtedy to mam tyle, że moje wypowiedzenie było nieważne i z tego się cieszę :D

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ale tempo dzisiaj;)
Kuba choruly i od soboty kisiłam zię z Dominikiem w domu. A dziś mąż ma na popołudnie, ja miałam kilka spraw do załatwienia w mieście więc wziełam malucha. Troche podjechaliśmy tramwajem a poza tym zrobiliśmy przeszło 5km spaceru :)
Madagos ja też miałam problem z odstawieniem cukru. Bo jak to zimą herbatka z cytryną bez cukru:( Ale udało się i już 2,5 tyg minęło odkąd zupełnie zrezygnowałam z cukru:)
Agunia czaję się na tą czapkę Miki;) Pasuje na Michasia? A małpę też mamy :)
1519215373-8d5e58180e04f217-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Zuza wow! Zero cukru?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Agunia fajne zakupy. I widzę słynną kurtkę z Miki z grupy Fb[emoji5]

Mimi gdzie Ty masz taką temperaturę? U mnie rano było -11°. A teraz w sumie nie wiem. Ale może ze 3 stopnie.

Ja cukier odstawiłam, słodycze tez.
Kawy nie słodzę wcale, ale piję z mlekiem. Herbaty pijam ziołowe to też nie lubię słodkich.

Tatuaże mi się podobają u kogoś. Ale tylko kolorowe.
Kolczyki w różnych częściach ciała już nie bardzo.

Zuza zdrówka dla Kuby.
A miałam pytać czy łagodnie przeszedł bostonkę? Mojej miesiąc po zaczęły schodzić paznokcie. Ale tragedii nie było.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
Mazowieckie pod Warszawą :)
Ta temp. Na zewnątrz pewnie trochę przeklamana bo termometr mam na słonecznym oknie

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Madagos brawo w miesiąc tyle kg rewelacja.Ja też tak chce [emoji14]
Zuza zdrówka dla Kuby :*Co do czapki zaczekaj i dopiero w przyszłym roku kup,bo to tak na 2letnie dziecko jest.
Edysiek właśnie na grupie ją wypatrzyłam i jest rewelacyjna :)
A my jesteśmy po usg bioderek ,bo miały być w grudniu ale ciągły katar itp. troszkę nam odwlekło ale wyszło dobrze .Pierw go wygniotła na tym usg a później szczepienie , było mi go strasznie szkoda tak płakał.
Co do kawy to i kawę i herbatę słodziłam a od 10listopada 2016 jak zaszłam w ciążę do dziś nie pije kawy ,herbaty, alkoholu i palenie też rzuciłam :D
A dziś przyszły balony na roczek:)Zobacz załącznik 839906
I takie słodkie ogródniczki :) Zobacz załącznik 839907
Extra!

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Mimi gratulacje dla Filipka :* Ja używam mydelka dr.beckmann wle trzeba zaprać id razu po zabrudzeniu. Poczekaj aż zacznie jeść chrupki[emoji27] To jest rzeźnia, wszystko poklajstrane [emoji31]
Kuba przedwczoraj dal Dominikowi chrupkę jak był w łóżeczku a ja w łazience.Jak zobaczyłam że wszystko jest poklejone byłam bliska zawału.
Tak,zero( poza tlustym czwartkiem;) ). Jest ciężko ale się trzymam. Oby tsk zostalo.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry