reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mimo, bardzo przyzwoite te wyniki. A jaki masz cholesterol?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A to już wszystkie wyniki? A androgeny? [emoji8]

Cholesterol może być też spowodowany zaburzeniami metabolicznymi. Metformina obniza cholesterol :)

Ale w słodyczach też sporo tłuszczów jest, i to nie tych najzdrowszych.

Moja mama jest szczupła, nie je tłusto, praktycznie niewiele słodkiego je, a ma podwyższony cholesterol.

8une3e3kck8m6mea.png
O i od czego?

Na androgeny pobieralam dziś rano. Wyniki w piątek.
Ale tam to wszystko będzie w kosmos...

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

O i od czego?

Na androgeny pobieralam dziś rano. Wyniki w piątek.
Ale tam to wszystko będzie w kosmos...

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Od niczego, tak ma :) genetyczne obciążenie może, bo dziadkowie okazami zdrowia i prawidlowej wagi też nie byli.

To może w androgenach coś wyjdzie :)

Co do cholesterolu, to dobrze, że HDL masz wysoki. Mi trójglicerydy spadły oo metforminie, a miałam wywalone w kosmos :/
Colorado jeszcze inhalacji mozesz spróbować.
Jakich? Masz jakieś do polecenia, zwłaszcza na chrypę? Skrzeczę jak pewna była posłanka [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Od niczego, tak ma :) genetyczne obciążenie może, bo dziadkowie okazami zdrowia i prawidlowej wagi też nie byli.

To może w androgenach coś wyjdzie :)

Co do cholesterolu, to dobrze, że HDL masz wysoki. Mi trójglicerydy spadły oo metforminie, a miałam wywalone w kosmos :/

Jakich? Masz jakieś do polecenia, zwłaszcza na chrypę? Skrzeczę jak pewna była posłanka [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png
Tam na bank coś wyjdzie. Tylko co... już się nie mogę doczekać wizyty u tej Endo . Tylko mam nadzieję ze coś już uda się stwierdzić A nie wyśle na kolejne jakieś mega drogie badania....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Zuza Twój Dominik nie miał rewolucji brzuszkowych po tej filtrowanej wodzie?

Mój zaczął strasznie ulewac wręcz chlustac i luźne kupki takie sluzowate :/
I mam trzy opcje
1. Rzeczywiście ma uczulenie na to mleko
2. To od tej filtrowanej wody
3. Coś jest nie tak z mlekiem z gemini....
Ale bądź tu mądry co mu szkodzi :/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Tam na bank coś wyjdzie. Tylko co... już się nie mogę doczekać wizyty u tej Endo . Tylko mam nadzieję ze coś już uda się stwierdzić A nie wyśle na kolejne jakieś mega drogie badania....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Też mam nadzieję, że Ci coś stwierdzą. Zawsze lepiej wiedzieć co jest nie tak i jak to leczyć. Najgorszy jest brak diagnozy i kupa upierdliwości...

Z tymi androgenami to jest ogólnie problem. Kilka razy byłam nawet u endo w Wawie, tam stwierdziła, że problem u mnie z nadnerczy wynika. Dostałam steryd, który fakt faktem wyniki mi poprawił. Nie miałam skutków ubocznych, dawka była malusia, ale to jednak steryd. Potem odkryłam nowego endo u mnie w mieście, już teraz jest profesorem, ale on kazał odstawić sterydy. Jeszcze inny endo, przed tą w Wawie, kazał brać mi androcur na obniżenie androgenów. Fakt, pomagało doraźnie, ale po odstawieniu wracało wszystko do poprzedniego stanu. Stwierdził więc lekarz, że muszę brać ten androcur i antykoncepcyjne tabletki cały czas. Tylko jak tu się miałam o dziecko starać? Wysyłał na in vitro, do siebie oczywiście. Problem z androcurem jest taki, że przy dłuższym stosowaniu mogą pojawić się guzy wątroby. Więc dziękuję, wolę męczyć się z włoskami. Zobaczymy co po ciąży mi się pozmienia i co lekarze zalecą, ale jak o tym myślę, to mam ciary [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Też mam nadzieję, że Ci coś stwierdzą. Zawsze lepiej wiedzieć co jest nie tak i jak to leczyć. Najgorszy jest brak diagnozy i kupa upierdliwości...

Z tymi androgenami to jest ogólnie problem. Kilka razy byłam nawet u endo w Wawie, tam stwierdziła, że problem u mnie z nadnerczy wynika. Dostałam steryd, który fakt faktem wyniki mi poprawił. Nie miałam skutków ubocznych, dawka była malusia, ale to jednak steryd. Potem odkryłam nowego endo u mnie w mieście, już teraz jest profesorem, ale on kazał odstawić sterydy. Jeszcze inny endo, przed tą w Wawie, kazał brać mi androcur na obniżenie androgenów. Fakt, pomagało doraźnie, ale po odstawieniu wracało wszystko do poprzedniego stanu. Stwierdził więc lekarz, że muszę brać ten androcur i antykoncepcyjne tabletki cały czas. Tylko jak tu się miałam o dziecko starać? Wysyłał na in vitro, do siebie oczywiście. Problem z androcurem jest taki, że przy dłuższym stosowaniu mogą pojawić się guzy wątroby. Więc dziękuję, wolę męczyć się z włoskami. Zobaczymy co po ciąży mi się pozmienia i co lekarze zalecą, ale jak o tym myślę, to mam ciary [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png
Ah to właśnie jest paskudztwo bo można sobie pomóc ale na chwilę :( gdy odstawisz leczenie to wszystko wraca.... widzisz u mnie póki był "tylko" problem z owłosienie to jakoś dawalam radę. Czesta depilacja i było ok no ale jak u mnie jest zastraszajace łysienie to juz nie jest fajnie ; ( nieraz mam takiego doła ze wyje cały dzień... eh
A pomyśleć że kiedyś miałam takie piękne włosy....

Wiem wiem, są peruki.... Ale jakoś nie wyobrażam sobie założyć tego na głowę [emoji22] no a w nocy... trzeba zdjąć.... I co pójść łysa do łóżka... eh

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Ah to właśnie jest paskudztwo bo można sobie pomóc ale na chwilę :( gdy odstawisz leczenie to wszystko wraca.... widzisz u mnie póki był "tylko" problem z owłosienie to jakoś dawalam radę. Czesta depilacja i było ok no ale jak u mnie jest zastraszajace łysienie to juz nie jest fajnie ; ( nieraz mam takiego doła ze wyje cały dzień... eh
A pomyśleć że kiedyś miałam takie piękne włosy....

Wiem wiem, są peruki.... Ale jakoś nie wyobrażam sobie założyć tego na głowę [emoji22] no a w nocy... trzeba zdjąć.... I co pójść łysa do łóżka... eh

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Mimi, kochana, nie skończysz łysa [emoji9] głowa do góry [emoji9] mogę sobie tylko wyobrazić jak się fatalnie czujesz, włosy są ważne chyba dla każdej kobiety. Znajdzie się rozwiązanie, mam nadzieję, że w przeciwieństwie do mnie będzie to rozwiązanie długofalowe [emoji9]

Może zmiana fryzury poprawiłaby Ci samopoczucie? Na taką dobrą dla cienkich włosów :) ja mam cienkie i mało już z natury, wiem, że bujnej grzywy i burzy loków nie będę mieć, a są takie fryzury, w których fajnie się wygląda nawet mając cienkie i mniej włosków :)

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry