reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Zapomniałam wam pokazać mojego cudnego ujęcia z USG wczoraj. Moja córka wie, że mama uwielbia dziecięce stópki więc wczoraj na 1 ujęciu mi pokazała co będę niebawem całować :)

1518007940-01535b122fb12957-aaaaaa.jpeg

p19uqqmzxqi22hcj.png
[emoji7]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

reklama
Edysiek śliczny motylek :*
Nagini :* Cudnie widać stópki :*
Colorado trzymam kciuki:* Już pewnie jesteś po:)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Juuuuż jestem, trochę obsuwa była i jeszcze na zakupy skoczyliśmy :)

Nagini, super zdjęcie!

Pyrka na 60% to Pyrka a nie Pyrek [emoji6] wszystko w porządku w badaniach, zero wad genetycznych na ten moment wykrytych, 2 rąsie, 2 nózie. Takie wygibasy robił bobas, że szok [emoji7]

Teraz tylko trochę brzuch mnie boli po badaniu, ale mam nadzieję, że minie :) duphaston mam powoli odstawiać, teraz mam brać przez 20 dni 1x1, zamiast 2x1.

Pyrunia:
1518014609-4fa81d4d682ce401-aaaaaa.jpeg
1518014616-1d807f8b2fdf73a9-aaaaaa.jpeg

Oczywiście aparat ostrości mi nie złapał [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Nagini, super zdjęcie!

Pyrka na 60% to Pyrka a nie Pyrek [emoji6] wszystko w porządku w badaniach, zero wad genetycznych na ten moment wykrytych, 2 rąsie, 2 nózie. Takie wygibasy robił bobas, że szok [emoji7]

Teraz tylko trochę brzuch mnie boli po badaniu, ale mam nadzieję, że minie :) duphaston mam powoli odstawiać, teraz mam brać przez 20 dni 1x1, zamiast 2x1.

Pyrunia:

8une3e3kck8m6mea.png
Gratuluję, cudny bobas :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Colorado super że wszystko dobrze,to najważniejsze:* Możesz odetchnąć:) Jak Mężul?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Nagini, super zdjęcie!

Pyrunia:

8une3e3kck8m6mea.png
Super. Czyli przeczucia masz dobre co do płci [emoji5]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Zuza, jestem taka zmęczona psychicznie, że zjem obiad i idę spać, bo jeszcze praca mnie czeka, a w takim zmęczeniu to zasnę przed laptopem :)

Mężuś zadowolony i przeżywa to po swojemu mam wrażenie [emoji4]

Jak serduszko pierwszy raz usłyszałam, to niemal się rozpłakałam. Musiałam się powstrzymać, bo ja jak już zacznę beczeć to przez pół godziny nie mogę się uspokoić [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Dziewczyny kiedy poczułyscie ruchy? Bo wszędzie pisze, że tkanka tłuszczowa je amortyzuje. W 1 ciąży był to 18 tydzień, ale to było 20kg temu. Nie wiem czego się teraz spodziewać :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dziewczyny kiedy poczułyscie ruchy? Bo wszędzie pisze, że tkanka tłuszczowa je amortyzuje. W 1 ciąży był to 18 tydzień, ale to było 20kg temu. Nie wiem czego się teraz spodziewać :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Z czystym sumieniem powiem, że czuję dzieciaczki już z trzeci dzień. A co do amortyzacji tkanką tłuszczową jestem sceptyczna, przecież dzieci są wewnątrz macicy, kopią od środka, a to się zwyczajnie czuje. Jak brzucho będzie wielkie, no to fakt, nie zobaczymy piąstek czy stópek które uwypuklają się na brzuchu, jak kobieta ważąca 70-80kg a nawet 90, zależy od jej budowy ciała, nasz będzie po prostu krzywy :D W chwili obecnej ruchy maleńtasów są, dla mnie, jeszcze tak delikatne, że czuję tylko łagodne puknięcia może ze dwa-trzy razy w ciągu dnia, a ważę 120kg.

reklama
Z czystym sumieniem powiem, że czuję dzieciaczki już z trzeci dzień. A co do amortyzacji tkanką tłuszczową jestem sceptyczna, przecież dzieci są wewnątrz macicy, kopią od środka, a to się zwyczajnie czuje. Jak brzucho będzie wielkie, no to fakt, nie zobaczymy piąstek czy stópek które uwypuklają się na brzuchu, jak kobieta ważąca 70-80kg a nawet 90, zależy od jej budowy ciała, nasz będzie po prostu krzywy :D W chwili obecnej ruchy maleńtasów są, dla mnie, jeszcze tak delikatne, że czuję tylko łagodne puknięcia może ze dwa-trzy razy w ciągu dnia, a ważę 120kg.
A który Ty masz TC? Wiadomo masz 2 więc zajmują 2 razy tyle miejsca :) Ja ważę 87 (już 2kg przytyłam), ale mam 160 cm wzrostu więc BMI mnie kwalifikuje to tego forum ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry