reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Zapomniałam wam pokazać mojego cudnego ujęcia z USG wczoraj. Moja córka wie, że mama uwielbia dziecięce stópki więc wczoraj na 1 ujęciu mi pokazała co będę niebawem całować :)

1518007940-01535b122fb12957-aaaaaa.jpeg

p19uqqmzxqi22hcj.png
[emoji7]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

reklama
Edysiek śliczny motylek :*
Nagini :* Cudnie widać stópki :*
Colorado trzymam kciuki:* Już pewnie jesteś po:)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Juuuuż jestem, trochę obsuwa była i jeszcze na zakupy skoczyliśmy :)

Nagini, super zdjęcie!

Pyrka na 60% to Pyrka a nie Pyrek [emoji6] wszystko w porządku w badaniach, zero wad genetycznych na ten moment wykrytych, 2 rąsie, 2 nózie. Takie wygibasy robił bobas, że szok [emoji7]

Teraz tylko trochę brzuch mnie boli po badaniu, ale mam nadzieję, że minie :) duphaston mam powoli odstawiać, teraz mam brać przez 20 dni 1x1, zamiast 2x1.

Pyrunia:
1518014609-4fa81d4d682ce401-aaaaaa.jpeg
1518014616-1d807f8b2fdf73a9-aaaaaa.jpeg

Oczywiście aparat ostrości mi nie złapał [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Nagini, super zdjęcie!

Pyrka na 60% to Pyrka a nie Pyrek [emoji6] wszystko w porządku w badaniach, zero wad genetycznych na ten moment wykrytych, 2 rąsie, 2 nózie. Takie wygibasy robił bobas, że szok [emoji7]

Teraz tylko trochę brzuch mnie boli po badaniu, ale mam nadzieję, że minie :) duphaston mam powoli odstawiać, teraz mam brać przez 20 dni 1x1, zamiast 2x1.

Pyrunia:

8une3e3kck8m6mea.png
Gratuluję, cudny bobas :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Colorado super że wszystko dobrze,to najważniejsze:* Możesz odetchnąć:) Jak Mężul?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Nagini, super zdjęcie!

Pyrunia:

8une3e3kck8m6mea.png
Super. Czyli przeczucia masz dobre co do płci [emoji5]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Zuza, jestem taka zmęczona psychicznie, że zjem obiad i idę spać, bo jeszcze praca mnie czeka, a w takim zmęczeniu to zasnę przed laptopem :)

Mężuś zadowolony i przeżywa to po swojemu mam wrażenie [emoji4]

Jak serduszko pierwszy raz usłyszałam, to niemal się rozpłakałam. Musiałam się powstrzymać, bo ja jak już zacznę beczeć to przez pół godziny nie mogę się uspokoić [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Dziewczyny kiedy poczułyscie ruchy? Bo wszędzie pisze, że tkanka tłuszczowa je amortyzuje. W 1 ciąży był to 18 tydzień, ale to było 20kg temu. Nie wiem czego się teraz spodziewać :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dziewczyny kiedy poczułyscie ruchy? Bo wszędzie pisze, że tkanka tłuszczowa je amortyzuje. W 1 ciąży był to 18 tydzień, ale to było 20kg temu. Nie wiem czego się teraz spodziewać :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Z czystym sumieniem powiem, że czuję dzieciaczki już z trzeci dzień. A co do amortyzacji tkanką tłuszczową jestem sceptyczna, przecież dzieci są wewnątrz macicy, kopią od środka, a to się zwyczajnie czuje. Jak brzucho będzie wielkie, no to fakt, nie zobaczymy piąstek czy stópek które uwypuklają się na brzuchu, jak kobieta ważąca 70-80kg a nawet 90, zależy od jej budowy ciała, nasz będzie po prostu krzywy :D W chwili obecnej ruchy maleńtasów są, dla mnie, jeszcze tak delikatne, że czuję tylko łagodne puknięcia może ze dwa-trzy razy w ciągu dnia, a ważę 120kg.

reklama
Z czystym sumieniem powiem, że czuję dzieciaczki już z trzeci dzień. A co do amortyzacji tkanką tłuszczową jestem sceptyczna, przecież dzieci są wewnątrz macicy, kopią od środka, a to się zwyczajnie czuje. Jak brzucho będzie wielkie, no to fakt, nie zobaczymy piąstek czy stópek które uwypuklają się na brzuchu, jak kobieta ważąca 70-80kg a nawet 90, zależy od jej budowy ciała, nasz będzie po prostu krzywy :D W chwili obecnej ruchy maleńtasów są, dla mnie, jeszcze tak delikatne, że czuję tylko łagodne puknięcia może ze dwa-trzy razy w ciągu dnia, a ważę 120kg.
A który Ty masz TC? Wiadomo masz 2 więc zajmują 2 razy tyle miejsca :) Ja ważę 87 (już 2kg przytyłam), ale mam 160 cm wzrostu więc BMI mnie kwalifikuje to tego forum ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry