reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mimi, to poproś go o skierowanie albo sama zbadaj sobie ft4 (u mnie kosztuje 24zł). Bo tsh to hormon wydzielany przez przysadkę, żeby stymulować tarczycę do pracy. Ale samo podwyższone tsh nie znaczy, że tarczyca słabo pracuje, jak ft4 będzie ok, to nie ma się czym martwić.

A wypadanie włosów może bardziej tutaj zależy od androgenów?

Albo pora roku ...

8une3e3kck8m6mea.png
Pewnie androgeny....
Przed ciążą było to samo. W ciąży spokój a teraz znów... ; (

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Kurczę, na wypadanie włosów nie mam pomysłu co może być powodem. Z tarczycą i hormonami nie miałam problemów... Miałam moment, że mi włosy wypadły, ale wystarczyły odpowiednie witaminy i szampon i pomogło, więc to był taki "płytki" problem

oar8csqvp1qocge0.png

Hej Dziewczyny [emoji4] napisałam wam ostatnio, że w czwartek mam wizytę, ale pomyliły mi się czwartki i mam w przyszłym tygodniu [emoji16] dobrze, że się zorientowałam, zanim pojechałam do gina [emoji3]

Ja na wagę boję się wchodzić... Ostatnio mi tak brzuch wypchało, jem normalnie jak wcześniej, ruszam się ile mogę i przytyłam 3 kg... [emoji26] płakać się chce... [emoji24]

oar8csqvp1qocge0.png
Kochana to dzidzia rośnie A nie Ty tyjesz :)

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Paula spokojnie, dużo Ci nie przybyło :) maluch swoje waży, macica swoje, wody płodowe, większa objętość krwi.

Leczę się na tarczyce wiele lat, według mojego profesora idealne TSH do starań to 1. A w ciąży max do 2,5. Ważne też jest ft3 i ft4, które powinny być w normie.

Cieszę się, że sposób na "czysty" mocz sprawdził się :D

Ja od wczoraj walczę z jelitówką.. Całą noc nie spałam, biegałam co 40 min do toalety- dosłownie..
Jestem wykończona. Mąż mnie zaraził.. Oby to przetrwać.
Czasem mam poczucie niesprawiedliwości- łapią mnie w tej cięży wszystkie dolegliwości i choroby świata. Jestem bardzo zmęczona już.. No i wiecznie narzekam i się żalę dzięki temu..

reklama
No właśnie mam 3 kg więcej niż na samym początku

oar8csqvp1qocge0.png
Paula, super się trzymasz [emoji7] życzę sobie takiego przybierania na wadze! Tak jak Szafirek pisze, bobas i cały jego apartament i media doprowadzone do niego ważą swoje :)

A trzymasz się jakiejś diety?

Paula spokojnie, dużo Ci nie przybyło :) maluch swoje waży, macica swoje, wody płodowe, większa objętość krwi.

Leczę się na tarczyce wiele lat, według mojego profesora idealne TSH do starań to 1. A w ciąży max do 2,5. Ważne też jest ft3 i ft4, które powinny być w normie.

Cieszę się, że sposób na "czysty" mocz sprawdził się :D

Ja od wczoraj walczę z jelitówką.. Całą noc nie spałam, biegałam co 40 min do toalety- dosłownie..
Jestem wykończona. Mąż mnie zaraził.. Oby to przetrwać.
Czasem mam poczucie niesprawiedliwości- łapią mnie w tej cięży wszystkie dolegliwości i choroby świata. Jestem bardzo zmęczona już.. No i wiecznie narzekam i się żalę dzięki temu..

No niestety brak jest sprawiedliwości :( szkoda, że tak musisz się męczyć... i nic dziwnego, że musisz ponarzekać, każdy by narzekał, nie da się inaczej. Dobrze, że małżulo wspiera [emoji8]

Z tą jelitówką to masakra, pamiętaj żeby pić dużo, odwodnienie najgorsze...

Z tym tsh właśnie co lekarz to inne zalecenia. Mi jeden gin-endo powiedział, że nie tsh jest ważne, tylko samopoczucie [emoji16] także ten... [emoji16] W ogóle on był dziwny. Ginekolog, który nie bada ginekologicznie, nie robi cytologii, on tylko "myśli nad problemem" [emoji16]

Mimi, dobrze pamiętam, że jesteś na tabletkach anty? Może one Ci nie służą?

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry