reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Wiecie jak to z atestami, które zapłaci ten ma [emoji6]
Większość rzeczy u nas w sklepach jest tylko z matką.
Na ali płacę przez przelewy 24.
A jestem od sierpnia.
I zwykle mam w drodze kolo 15 rzeczy [emoji16] w tym miesiącu będzie mniej, bo krucho u mnie z kasą.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
Edysiek, do atestów trzeba spełnić wymogi. Atest to nie znaczek typu "rzetelna firma" albo "firma godna zaufania", bo to to faktycznie się kupuje :)

Ja osobiście z Chin rzeczy dla małego dziecka bym nie kupiła. Dodatkowo przeszkadza mi świadomość, że skoro my to możemy kupić za grosze, a po drodze musi zarobić producent, eksporter, kurier, spedytor, no to jakie grosze płacą ludziom, którzy to produkują. Wiem, że często europejscy producenci też mają swoje zakłady produkcyjne w krajach 3 świata, ciężko czasem do tego dojść, ale mimo wszystko dumping cenowy mnie mocno zniechęca :)

A ze zwrotami jak jest? Przesyłka do Hongkongu? [emoji1] Często zwracam rzeczy przy zakupach internetowych, nie lubię chomikować rzeczy, których jednak z różnych powodów nie użyję, przesyłka na taki dystans chyba jednak jest chyba masakrycznie droga [emoji32]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Większość producentów ma zakłady w Chinach. Dlatego pisałam, że niektóre tylko metką się różnią, bo zwyczajnie są produkowane w tym samym miejscu. A i zdarza się, że się zapomną i z metką przychodzi.
Co do rzeczy dla maluszków to ja na ubrania bym się bez problemu zdecydowała, bo i tak się wypierze.
Zwroty są możliwe, ale nieopłacalne. Jak coś przyjdzie nie takie to zwyczajnie można napisać do majfrienda i przesyłają drugą rzecz za free. Albo zakłada się spór. Ja jeszcze do takiego etapu nie doszłam.
Jednak bez problemu na grupie FB można taką rzecz sprzedać.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Większość producentów ma zakłady w Chinach. Dlatego pisałam, że niektóre tylko metką się różnią, bo zwyczajnie są produkowane w tym samym miejscu. A i zdarza się, że się zapomną i z metką przychodzi.
Co do rzeczy dla maluszków to ja na ubrania bym się bez problemu zdecydowała, bo i tak się wypierze.
Zwroty są możliwe, ale nieopłacalne. Jak coś przyjdzie nie takie to zwyczajnie można napisać do majfrienda i przesyłają drugą rzecz za free. Albo zakłada się spór. Ja jeszcze do takiego etapu nie doszłam.
Jednak bez problemu na grupie FB można taką rzecz sprzedać.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
To, że mają zakłady w Chinach nie znaczy, że identyczny produkt trafia i tam i tu :)

Z ubraniami to osobiście mam wątpliwości, bo pamiętam jakąś burzę, że chińskie staniki mają w sobie coś rakotwórczego. Nie wiem ile w tym prawdy było, ale wolę kupić po prostu coś z atestem :) tak samo jak zawsze wszystko z bawełny kupuję. Ale każdy kupuje co i gdzie mu odpowiada, a ja mam swoich kilka jakiś tam ześwirowań, tak samo jak warzyw, owoców i mięsa nie kupuję w lidlach, biedronkach itp [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem :)
Edysiek ja też tak samo ale w tym miesiącu stawiam na promocje w sklepach stacjonarnych i kupimy kurtki dla chłopców na przyszły rok. Jak nie będą pasować to sprzedam;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

To, że mają zakłady w Chinach nie znaczy, że identyczny produkt trafia i tam i tu :)

Z ubraniami to osobiście mam wątpliwości, bo pamiętam jakąś burzę, że chińskie staniki mają w sobie coś rakotwórczego. Nie wiem ile w tym prawdy było, ale wolę kupić po prostu coś z atestem :) tak samo jak zawsze wszystko z bawełny kupuję. Ale każdy kupuje co i gdzie mu odpowiada, a ja mam swoich kilka jakiś tam ześwirowań, tak samo jak warzyw, owoców i mięsa nie kupuję w lidlach, biedronkach itp [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Nie raz na grupie dziewczyny pokazywały produkt z ali identyczny jak że sklepu, czasem jeszcze z metką. Ale to pewnie sporadyczne przypadki.
Tak jak piszesz każdy kieruje się własnymi kryteriami.
To gdzie zaopatrujesz się w warzywa i mięso?
Ja mieszkam na wsi i ciężko byłoby mi kilka razy w tygodniu jeździć po świeże warzywa i owoce na targ [emoji6] owoce Swoje mam tylko w sezonie.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Brzuchatki jak się dziś czujecie?
Mamusie jak wprowadzałyście jajko? Mogę dodać pół ugotowanego na twardo jajka do zupki jarzynowej?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry