reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Nagini ja pierwszą córkę rodziłam 9 godzin plus godzina parcia i też na oxy.
Za to druga to niecałe 2 godz. wszystko. To może u Ciebie szybko pójdzie.

Colorado ja też nie miałam żadnych uciążliwych objawów w ciąży, właściwie tylko piersi mnie bolały. No i brzuch rósł i tyle [emoji16]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

reklama
Oby było jak mówisz :)

Zapraszam więc [emoji14]
Chyba w weekend zaszaleję i faktycznie upiekę w formie deseru :D a na obiad lekka sałatka z kurczakiem i wyrówna się :D

Ja ostatnio mam właśnie ochotę na niezdrowe jedzenie typu mac, albo KFC... Oczywiście próbuję się powstrzymać, ale nie wiem jak długo dam radę [emoji14]
Jak długo planujesz pracować :)?
No właśnie, w jednym miejscu można nieco uciąć, żeby w innym poszaleć :) a nie ukrywajmy takie niewinne naleśniki lepsze są od wszystkich paści razem wziętych [emoji1]

Pracuję na swoim, więc będę pracować ile będę dała radę, potem też za długo nie mogę się rozbestwić, tyle jedynie co macierzyński.

Colorado ja też nie miałam żadnych uciążliwych objawów w ciąży, właściwie tylko piersi mnie bolały. No i brzuch rósł i tyle [emoji16]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Ooo to mnie pocieszasz, tak to wielu na mnie jak na kosmitkę reagują [emoji89] a mnie to cieszy póki co niesamowicie. Jakby mi się tak spać nie chciało, to byłoby już w ogóle super. A tak to koty mi non stop w lenistwie towarzyszą [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Zuza dziękuję za przepis takie na oko są najlepsze były pycha dziś też musiałam zrobić :)Colorado następnym razem zrobię Twój przepis bo dziś śmietany nie miałam :)
Nagini gratuluję udanej wizyty :)
Szafirek mam nadzieję że maluszek jeszcze posiedzi i dotrwacie do marca.Zrób mu naleśniki to z pewnością tak mu zasmakuje że posiedzi dłużej :D
A moje łobuziak od wczoraj nic innego nie chce tylko siedzieć jak się go posadzi to 10minut siedzi .A jak się go położy to ryk i znowu trzeba posadzić .
IMAG3578.jpg

Załączniki

• IMAG3578.jpg
    IMAG3578.jpg
    71,6 KB · Wyświetleń: 1 483
Agunia cieszę się że smakowały:) A syn zadowolony z mamy? Ale pięknie siedzi Michaś:* Ile ma dokładnie?
Szafirek może mąż Ci zrobi naleśniki żebyś nie musiała wstawać?
Edysiek widzę, że między Twoimi dziewczynami taka sama różnica co miedzy moimi chlopakami:) Jak się dogadują?
Colorado muszę zrobić te naleśniki koniecznie:)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado ciesz się, że jesteś w grupie szczęśliwców bez objawów :) Ja mam aktualnie masakryczne wieczory. Na pytanie męża co jemy na kolację odpowiadam - coś czym się dobrze rzyga ;) No i fajnie [emoji14] Mam nadzieję, że niebawem się to skończy bo mam już dość.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Zuza Kacper mega zadowolony ,bo dwa dni naleśniki :) Stwierdził że jak mam taki fajny przepis to mogę robić codziennie :p
A Michaś jutro kończy 29tygodni :)

Zuza dziękuję za przepis takie na oko są najlepsze były pycha dziś też musiałam zrobić :)Colorado następnym razem zrobię Twój przepis bo dziś śmietany nie miałam :)
Nagini gratuluję udanej wizyty :)
Szafirek mam nadzieję że maluszek jeszcze posiedzi i dotrwacie do marca.Zrób mu naleśniki to z pewnością tak mu zasmakuje że posiedzi dłużej :D
A moje łobuziak od wczoraj nic innego nie chce tylko siedzieć jak się go posadzi to 10minut siedzi .A jak się go położy to ryk i znowu trzeba posadzić .Zobacz załącznik 834940
Fajnie siedzi [emoji3] z tej perspektywy lepiej oglądać świat :)
A główkę to on ma super.... nie widzę żeby miał płaską [emoji5]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Aleksandra, ja to nie podejmuję się nawet gotowania, bo wszystko psuję ... Naleśniki jedynie, bo mąż nie robi [emoji16]
Cyce niedługo się uspokoją pewnie i u Ciebie. Wcześniej miałam łzy w oczach jak mnie ktoś przytulał, teraz już same sutki trochę bolą [emoji6]

Agunia, trudno mu się dziwić, jak widzi więcej i w normalniejszej pozycji :)

Nagini, cieszę się, nie daję się wbić w panikę pt "ojej, coś musi być nie tak, wszyscy mają inaczej!" [emoji6] Mam nadzieję, że niedługo już Ci rewelacje miną, ponoć z I trymestrem :)

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado super te naleśniki. Trochę je po swojemu zrobiłam. Ale to chyba chodzi o to rzadkie ciasto, wtedy są bardzo cienkie.

Zuza u nas rocznikowo 11 lat.
Z tym dogadywaniem to różnie, starsza zwykle wygania młodszą. Jednak co do czego to kochają się bardzo [emoji4]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

reklama
Colorado super te naleśniki. Trochę je po swojemu zrobiłam. Ale to chyba chodzi o to rzadkie ciasto, wtedy są bardzo cienkie.

Zuza u nas rocznikowo 11 lat.
Z tym dogadywaniem to różnie, starsza zwykle wygania młodszą. Jednak co do czego to kochają się bardzo [emoji4]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
Cieszę się, że smakowały :) właśnie to rzadkie ciasto + śmietanka robią cuda. Aż żałuję, że ich już nie robię. Ale jak mnie kiedyś poniesie... [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry