reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Szafirek, jestem z Tobą myślami. Leż, odpoczywaj i staraj się nie frustrować a maluch posłucha mamusi i jeszcze na pewno posiedzi te kilka tygodni :)

Nagini, gratuluję wizyty i widoku Małego Człowieka :)

Co do zębów, to ja sobie zrobiłam wszystkie przed staraniami i potem pójdę już w ciąży, podobno najlepiej w 4 i 7 miesiącu o ile dobrze pamiętam :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się jeszcze dopytam gina kiedy odwiedzić dentystę. Najlepiej właśnie przed staraniami zrobić porządek w paszczy, bo potem ponoć zęby się psują dodatkowo, a przecież to wszystko to źródła potencjalnych infekcji...

Jestem. Dziękuję za pamięć wywołującym mnie ;)
Mam jakiś ciężki czas.. Wciąż coś mi jest.
Dziś jestem po wizycie, mały ma już 1728g!:d
Niestety na ktg piszą mi się skurcze. W ciągu 30 min były 4 więc średnio co 8 min.. Dostałam znowu zwiększone dawki leków, w poniedziałek mam kolejne ktg..Już nie wiem co robić, żeby maluch chciał u mnie dłużej siedzieć w brzuszku.. Szyjka skrócona do 2,8 rozwarcie cały czas na opuszek palca. Wciąż mi brzuch twardnieje, boli jak na okres.. Najgorsza jest bezsilność. Leżę już właściwie plackiem i nic to nie daje.. A to dopiero 31 tydzień (30+5).
Dostałam dziś też zastrzyk z immunoglobiny na konflikt- zapłaciłam za niego 430 zł na koniec grudnia wykupując, a od 1 stycznia jest refundowany.... [emoji14] Można się posiekać [emoji14]
Wagę w miarę trzymam- dziś 102,9.

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, przeczytałam te milion stron ale już nie pamiętam co i jak [emoji14]

Mimi, Zuza naprawdę super te wasze chłopaki :) obaj rosną jak na drożdżach :)

Colorado czas w ciąży leci jak szalony! Ja nie wiem czasem jak to się dzieje, że kolejny tydzień zaczynam :)
Super, że piszesz wreszcie, bo zaczynałam się już martwić - pewnie zresztą nie tylko ja! [emoji6] Będzie dobrze, mam nadzieję, że maluszkowi odwidzi się wychodzenie już na świat. Niestety mimo chęci nic nie możesz chyba na to poradzić, a lekarze na pewno robią co mogą. Trzymam mooooocno kciuki! Szkoda, że ciąża tak daje Ci się we znaki w każdym aspekcie [emoji21]

Hej ja po wizycie :) dzidzia ma 5,34cm, wychodzi o 6 dni starsza niż OM (ostatnio było 3 dni). Ogólnie wygląda dobrze, ale nie dał sobie zmierzyć przeziernosci, bo się uparcie obracał ;) Ale to bez znaczenia, bo idę na prenatalne 17 stycznia :) W końcu widziałam czlowieczka, a nie jakąś fasolkę [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

17.01 też mam wizytę, ale jeszcze nie prenatalne [emoji6] super, że wszystko jest dobrze :) sama nie mogę się doczekać [emoji6]
Póki działało znieczulenie było dobrze. Później to się zaczęła "zabawa". Znowu ketonal poszedł w ruch, lekko pomogło ale dzisiaj już nic nie boli. Ja zawsze u dentysty biorę znieczulenie, inaczej nie siadam na fotel:-) :) wolę już ból porodowy:-) :)

Też miałam kanałowe w szostce ale nic nie bolało. W ciąży chyba bym nie wysiedziala u stomatologa, bo chyba nie wolno znieczulenia?

A tak w propo ketonalu, to na ulotce jest napisane że może wpływać na płodność, tzn może ograniczać płodność. Nawet nie wiedziałam.
Kurka, Zuza i Agunia wasze dzieciaki młodsze od mojego, a rozmiarowo go przeganiaja. A myślałam że mój jest taki duży facet:-) :)
Naleśniki, zjadłabym. Ale Filip mi ostatnio uniemożliwia popisy kulinarne, i nie chodzi o to że chce być noszony tylko o to że jest na etapie turbo pelzania i ciągnie go do wszystkich szafek, szuflad i choinki. Ale bynajmniej podłogę mi froteruje:-) :)
Ja u dentysty też wołam o znieczulenie zanim jeszcze na ten wstrętny fotel usiądę [emoji16] w sumie myślałam, że w kanałowym znieczulenie nie działa... Ale jak działa to dobrze! Tym bardziej, że jeden mój ząb jest jakiś wątpliwy i dentystka uprzedzała mnie, że różnie z nim może być, nawet kanałówka jak mi się kiedyś odezwie [emoji32] Ketonal jest chyba bardzo mocny... Nic dziwnego, że ma takie skutki. Dobrze, że nie sprzedają go wszędzie jak apap [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Oj Szafirem biedna Ty:( Wszystkie tutaj trzymamy bardzo mocno za Was kciuki:* Pisz do nas czasem bo się martwimy:*
Nagini gratuluję udanej wizyty:)
Colorado ależ grzeszne te naleśniki :o Ze śmietaną jeszcze nigdy nie robiłam... Nawet nie pomyślałabym o takim dodatku do ciasta.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado a to do Twojej wizyty jeszcze trochę czasu. Coś mi się przewidziało.
Nagini fajnie, że mogłaś podejrzeć dzieciątko [emoji4]

Ale mi zrobiłyście smaka na naleśniki [emoji16]

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Panie, jestem studentka fizjoterapii i piszę pracę magisterską na temat aktywności fizycznej podejmowanej przez kobiety w ciąży z nadwagą. Jestem w tej grupie nowa, wiec nie bardzo wiem na jakie forum się udać. Bardzo proszę o pomoc i wypełnienie ankiety. Jest ona anonimowa a jej wyniki zostaną wykorzystane tylko i wyłącznie w moich badaniach. Z góry dziękuję bardzo za pomoc i czas. Link do ankiety: Link do: Aktywność fizyczna u kobiet w ciąży z nadwagą

Oj Szafirem biedna Ty:( Wszystkie tutaj trzymamy bardzo mocno za Was kciuki:* Pisz do nas czasem bo się martwimy:*
Nagini gratuluję udanej wizyty:)
Colorado ależ grzeszne te naleśniki :o Ze śmietaną jeszcze nigdy nie robiłam... Nawet nie pomyślałabym o takim dodatku do ciasta.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Grzeszne, ale serio lepszych nie jadłam. Mąż był wniebowzięty, co on wiadomo... mięcho mięcho ... [emoji1]
Niestety już ich nie jemy, ale to bardziej przez mąkę niż tę śmietankę [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Aaaa tylko jak ktoś będzie robił z tego przepisu to nie przestraszcie się, że taka wodnista konsystencja wychodzi. Taka ma być! Absolutnie mąki nie dodawać wtedy [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Witam Panie, jestem studentka fizjoterapii i piszę pracę magisterską na temat aktywności fizycznej podejmowanej przez kobiety w ciąży z nadwagą. Jestem w tej grupie nowa, wiec nie bardzo wiem na jakie forum się udać. Bardzo proszę o pomoc i wypełnienie ankiety. Jest ona anonimowa a jej wyniki zostaną wykorzystane tylko i wyłącznie w moich badaniach. Z góry dziękuję bardzo za pomoc i czas. Link do ankiety: Link do: Aktywność fizyczna u kobiet w ciąży z nadwagą
Chętnie wzięłabym udział w ankiecie, ale jestem dopiero na początku ciąży, wiele pytań nie jestem więc w stanie odpowiedzieć. Ale są tu dziewczyny, które może chętnie się udzielą w ankiecie :)

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Colorado muszę wypróbować tych naleśników [emoji4] a Ty robisz na pszennej mące czy na innej?

o148ha00aqgccq3x.png

l22nio4puz2e34z4.png
Jak je robiłam to na mące pszennej, nie próbowałam na innej :) w sumie może na tej mojej wszędobylskiej owsianej by wyszły? Będę musiała spróbować, a to może skończyć się brakiem obiadu lub robieniem drugich naleśników owsianych [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry