Colorado1989
Fanka BB :)
Szafirek, jestem z Tobą myślami. Leż, odpoczywaj i staraj się nie frustrować a maluch posłucha mamusi i jeszcze na pewno posiedzi te kilka tygodni
Nagini, gratuluję wizyty i widoku Małego Człowieka
Co do zębów, to ja sobie zrobiłam wszystkie przed staraniami i potem pójdę już w ciąży, podobno najlepiej w 4 i 7 miesiącu o ile dobrze pamiętam
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się jeszcze dopytam gina kiedy odwiedzić dentystę. Najlepiej właśnie przed staraniami zrobić porządek w paszczy, bo potem ponoć zęby się psują dodatkowo, a przecież to wszystko to źródła potencjalnych infekcji...
Super, że piszesz wreszcie, bo zaczynałam się już martwić - pewnie zresztą nie tylko ja! [emoji6] Będzie dobrze, mam nadzieję, że maluszkowi odwidzi się wychodzenie już na świat. Niestety mimo chęci nic nie możesz chyba na to poradzić, a lekarze na pewno robią co mogą. Trzymam mooooocno kciuki! Szkoda, że ciąża tak daje Ci się we znaki w każdym aspekcie [emoji21]Jestem. Dziękuję za pamięć wywołującym mnie
Mam jakiś ciężki czas.. Wciąż coś mi jest.
Dziś jestem po wizycie, mały ma już 1728g!:d
Niestety na ktg piszą mi się skurcze. W ciągu 30 min były 4 więc średnio co 8 min.. Dostałam znowu zwiększone dawki leków, w poniedziałek mam kolejne ktg..Już nie wiem co robić, żeby maluch chciał u mnie dłużej siedzieć w brzuszku.. Szyjka skrócona do 2,8 rozwarcie cały czas na opuszek palca. Wciąż mi brzuch twardnieje, boli jak na okres.. Najgorsza jest bezsilność. Leżę już właściwie plackiem i nic to nie daje.. A to dopiero 31 tydzień (30+5).
Dostałam dziś też zastrzyk z immunoglobiny na konflikt- zapłaciłam za niego 430 zł na koniec grudnia wykupując, a od 1 stycznia jest refundowany.... [emoji14] Można się posiekać [emoji14]
Wagę w miarę trzymam- dziś 102,9.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, przeczytałam te milion stron ale już nie pamiętam co i jak [emoji14]
Mimi, Zuza naprawdę super te wasze chłopaki obaj rosną jak na drożdżach
Colorado czas w ciąży leci jak szalony! Ja nie wiem czasem jak to się dzieje, że kolejny tydzień zaczynam
Hej ja po wizycie dzidzia ma 5,34cm, wychodzi o 6 dni starsza niż OM (ostatnio było 3 dni). Ogólnie wygląda dobrze, ale nie dał sobie zmierzyć przeziernosci, bo się uparcie obracał Ale to bez znaczenia, bo idę na prenatalne 17 stycznia W końcu widziałam czlowieczka, a nie jakąś fasolkę [emoji16]
17.01 też mam wizytę, ale jeszcze nie prenatalne [emoji6] super, że wszystko jest dobrze sama nie mogę się doczekać [emoji6]
Ja u dentysty też wołam o znieczulenie zanim jeszcze na ten wstrętny fotel usiądę [emoji16] w sumie myślałam, że w kanałowym znieczulenie nie działa... Ale jak działa to dobrze! Tym bardziej, że jeden mój ząb jest jakiś wątpliwy i dentystka uprzedzała mnie, że różnie z nim może być, nawet kanałówka jak mi się kiedyś odezwie [emoji32] Ketonal jest chyba bardzo mocny... Nic dziwnego, że ma takie skutki. Dobrze, że nie sprzedają go wszędzie jak apap [emoji16]Póki działało znieczulenie było dobrze. Później to się zaczęła "zabawa". Znowu ketonal poszedł w ruch, lekko pomogło ale dzisiaj już nic nie boli. Ja zawsze u dentysty biorę znieczulenie, inaczej nie siadam na fotel wolę już ból porodowy
Też miałam kanałowe w szostce ale nic nie bolało. W ciąży chyba bym nie wysiedziala u stomatologa, bo chyba nie wolno znieczulenia?
A tak w propo ketonalu, to na ulotce jest napisane że może wpływać na płodność, tzn może ograniczać płodność. Nawet nie wiedziałam.
Kurka, Zuza i Agunia wasze dzieciaki młodsze od mojego, a rozmiarowo go przeganiaja. A myślałam że mój jest taki duży facet
Naleśniki, zjadłabym. Ale Filip mi ostatnio uniemożliwia popisy kulinarne, i nie chodzi o to że chce być noszony tylko o to że jest na etapie turbo pelzania i ciągnie go do wszystkich szafek, szuflad i choinki. Ale bynajmniej podłogę mi froteruje