reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Szafirek, jestem z Tobą myślami. Leż, odpoczywaj i staraj się nie frustrować a maluch posłucha mamusi i jeszcze na pewno posiedzi te kilka tygodni :)

Nagini, gratuluję wizyty i widoku Małego Człowieka :)

Co do zębów, to ja sobie zrobiłam wszystkie przed staraniami i potem pójdę już w ciąży, podobno najlepiej w 4 i 7 miesiącu o ile dobrze pamiętam :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się jeszcze dopytam gina kiedy odwiedzić dentystę. Najlepiej właśnie przed staraniami zrobić porządek w paszczy, bo potem ponoć zęby się psują dodatkowo, a przecież to wszystko to źródła potencjalnych infekcji...

Jestem. Dziękuję za pamięć wywołującym mnie ;)
Mam jakiś ciężki czas.. Wciąż coś mi jest.
Dziś jestem po wizycie, mały ma już 1728g!:d
Niestety na ktg piszą mi się skurcze. W ciągu 30 min były 4 więc średnio co 8 min.. Dostałam znowu zwiększone dawki leków, w poniedziałek mam kolejne ktg..Już nie wiem co robić, żeby maluch chciał u mnie dłużej siedzieć w brzuszku.. Szyjka skrócona do 2,8 rozwarcie cały czas na opuszek palca. Wciąż mi brzuch twardnieje, boli jak na okres.. Najgorsza jest bezsilność. Leżę już właściwie plackiem i nic to nie daje.. A to dopiero 31 tydzień (30+5).
Dostałam dziś też zastrzyk z immunoglobiny na konflikt- zapłaciłam za niego 430 zł na koniec grudnia wykupując, a od 1 stycznia jest refundowany.... [emoji14] Można się posiekać [emoji14]
Wagę w miarę trzymam- dziś 102,9.

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, przeczytałam te milion stron ale już nie pamiętam co i jak [emoji14]

Mimi, Zuza naprawdę super te wasze chłopaki :) obaj rosną jak na drożdżach :)

Colorado czas w ciąży leci jak szalony! Ja nie wiem czasem jak to się dzieje, że kolejny tydzień zaczynam :)
Super, że piszesz wreszcie, bo zaczynałam się już martwić - pewnie zresztą nie tylko ja! [emoji6] Będzie dobrze, mam nadzieję, że maluszkowi odwidzi się wychodzenie już na świat. Niestety mimo chęci nic nie możesz chyba na to poradzić, a lekarze na pewno robią co mogą. Trzymam mooooocno kciuki! Szkoda, że ciąża tak daje Ci się we znaki w każdym aspekcie [emoji21]

Hej ja po wizycie :) dzidzia ma 5,34cm, wychodzi o 6 dni starsza niż OM (ostatnio było 3 dni). Ogólnie wygląda dobrze, ale nie dał sobie zmierzyć przeziernosci, bo się uparcie obracał ;) Ale to bez znaczenia, bo idę na prenatalne 17 stycznia :) W końcu widziałam czlowieczka, a nie jakąś fasolkę [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

17.01 też mam wizytę, ale jeszcze nie prenatalne [emoji6] super, że wszystko jest dobrze :) sama nie mogę się doczekać [emoji6]
Póki działało znieczulenie było dobrze. Później to się zaczęła "zabawa". Znowu ketonal poszedł w ruch, lekko pomogło ale dzisiaj już nic nie boli. Ja zawsze u dentysty biorę znieczulenie, inaczej nie siadam na fotel:-) :) wolę już ból porodowy:-) :)

Też miałam kanałowe w szostce ale nic nie bolało. W ciąży chyba bym nie wysiedziala u stomatologa, bo chyba nie wolno znieczulenia?

A tak w propo ketonalu, to na ulotce jest napisane że może wpływać na płodność, tzn może ograniczać płodność. Nawet nie wiedziałam.
Kurka, Zuza i Agunia wasze dzieciaki młodsze od mojego, a rozmiarowo go przeganiaja. A myślałam że mój jest taki duży facet:-) :)
Naleśniki, zjadłabym. Ale Filip mi ostatnio uniemożliwia popisy kulinarne, i nie chodzi o to że chce być noszony tylko o to że jest na etapie turbo pelzania i ciągnie go do wszystkich szafek, szuflad i choinki. Ale bynajmniej podłogę mi froteruje:-) :)
Ja u dentysty też wołam o znieczulenie zanim jeszcze na ten wstrętny fotel usiądę [emoji16] w sumie myślałam, że w kanałowym znieczulenie nie działa... Ale jak działa to dobrze! Tym bardziej, że jeden mój ząb jest jakiś wątpliwy i dentystka uprzedzała mnie, że różnie z nim może być, nawet kanałówka jak mi się kiedyś odezwie [emoji32] Ketonal jest chyba bardzo mocny... Nic dziwnego, że ma takie skutki. Dobrze, że nie sprzedają go wszędzie jak apap [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Oj Szafirem biedna Ty:( Wszystkie tutaj trzymamy bardzo mocno za Was kciuki:* Pisz do nas czasem bo się martwimy:*
Nagini gratuluję udanej wizyty:)
Colorado ależ grzeszne te naleśniki :o Ze śmietaną jeszcze nigdy nie robiłam... Nawet nie pomyślałabym o takim dodatku do ciasta.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado a to do Twojej wizyty jeszcze trochę czasu. Coś mi się przewidziało.
Nagini fajnie, że mogłaś podejrzeć dzieciątko [emoji4]

Ale mi zrobiłyście smaka na naleśniki [emoji16]

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Panie, jestem studentka fizjoterapii i piszę pracę magisterską na temat aktywności fizycznej podejmowanej przez kobiety w ciąży z nadwagą. Jestem w tej grupie nowa, wiec nie bardzo wiem na jakie forum się udać. Bardzo proszę o pomoc i wypełnienie ankiety. Jest ona anonimowa a jej wyniki zostaną wykorzystane tylko i wyłącznie w moich badaniach. Z góry dziękuję bardzo za pomoc i czas. Link do ankiety: Link do: Aktywność fizyczna u kobiet w ciąży z nadwagą

Oj Szafirem biedna Ty:( Wszystkie tutaj trzymamy bardzo mocno za Was kciuki:* Pisz do nas czasem bo się martwimy:*
Nagini gratuluję udanej wizyty:)
Colorado ależ grzeszne te naleśniki :o Ze śmietaną jeszcze nigdy nie robiłam... Nawet nie pomyślałabym o takim dodatku do ciasta.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Grzeszne, ale serio lepszych nie jadłam. Mąż był wniebowzięty, co on wiadomo... mięcho mięcho ... [emoji1]
Niestety już ich nie jemy, ale to bardziej przez mąkę niż tę śmietankę [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Aaaa tylko jak ktoś będzie robił z tego przepisu to nie przestraszcie się, że taka wodnista konsystencja wychodzi. Taka ma być! Absolutnie mąki nie dodawać wtedy [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Witam Panie, jestem studentka fizjoterapii i piszę pracę magisterską na temat aktywności fizycznej podejmowanej przez kobiety w ciąży z nadwagą. Jestem w tej grupie nowa, wiec nie bardzo wiem na jakie forum się udać. Bardzo proszę o pomoc i wypełnienie ankiety. Jest ona anonimowa a jej wyniki zostaną wykorzystane tylko i wyłącznie w moich badaniach. Z góry dziękuję bardzo za pomoc i czas. Link do ankiety: Link do: Aktywność fizyczna u kobiet w ciąży z nadwagą
Chętnie wzięłabym udział w ankiecie, ale jestem dopiero na początku ciąży, wiele pytań nie jestem więc w stanie odpowiedzieć. Ale są tu dziewczyny, które może chętnie się udzielą w ankiecie :)

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Colorado muszę wypróbować tych naleśników [emoji4] a Ty robisz na pszennej mące czy na innej?

o148ha00aqgccq3x.png

l22nio4puz2e34z4.png
Jak je robiłam to na mące pszennej, nie próbowałam na innej :) w sumie może na tej mojej wszędobylskiej owsianej by wyszły? Będę musiała spróbować, a to może skończyć się brakiem obiadu lub robieniem drugich naleśników owsianych [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry