reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ja na razie w domu mam tylko pszenną, ale pora to zmienić [emoji6]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4puz2e34z4.png

reklama
Nagini gratuluję to już 5 cm dziecka :)

Ka dziękuję, leżę całymi dniami plackiem i faszeruję się lekami.
Ja też zęby zrobiłam przed zajściem w ciąże, a w ciąży miałam iść na przegląd i jakoś nie mogę tam zajść.. Mam nadzieję, że dziecie oszczędzi moje zębole :)

Colorado, właśnie najgorsza jest bezsilność. Co mogę to robię, a on i tak się pcha tu.. Masz jakieś ciążowe objawy :)?
Kiedy prenatalne?

NALEŚNIKI <3.... takich rzeczy nie pokazuje się kobiecie w ciąży, która dba o wagę!! :p

Jestem. Dziękuję za pamięć wywołującym mnie ;)
Mam jakiś ciężki czas.. Wciąż coś mi jest.
Dziś jestem po wizycie, mały ma już 1728g!:d
Niestety na ktg piszą mi się skurcze. W ciągu 30 min były 4 więc średnio co 8 min.. Dostałam znowu zwiększone dawki leków, w poniedziałek mam kolejne ktg..Już nie wiem co robić, żeby maluch chciał u mnie dłużej siedzieć w brzuszku.. Szyjka skrócona do 2,8 rozwarcie cały czas na opuszek palca. Wciąż mi brzuch twardnieje, boli jak na okres.. Najgorsza jest bezsilność. Leżę już właściwie plackiem i nic to nie daje.. A to dopiero 31 tydzień (30+5).
Dostałam dziś też zastrzyk z immunoglobiny na konflikt- zapłaciłam za niego 430 zł na koniec grudnia wykupując, a od 1 stycznia jest refundowany.... [emoji14] Można się posiekać [emoji14]
Wagę w miarę trzymam- dziś 102,9.

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, przeczytałam te milion stron ale już nie pamiętam co i jak [emoji14]

Mimi, Zuza naprawdę super te wasze chłopaki :) obaj rosną jak na drożdżach :)

Colorado czas w ciąży leci jak szalony! Ja nie wiem czasem jak to się dzieje, że kolejny tydzień zaczynam :)
Wszystko będzie dobrze. Leki dadzą radę. Już tak niewiele czasu zostało.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Hej ja po wizycie :) dzidzia ma 5,34cm, wychodzi o 6 dni starsza niż OM (ostatnio było 3 dni). Ogólnie wygląda dobrze, ale nie dał sobie zmierzyć przeziernosci, bo się uparcie obracał ;) Ale to bez znaczenia, bo idę na prenatalne 17 stycznia :) W końcu widziałam czlowieczka, a nie jakąś fasolkę [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png
Super. A płci nie widać?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Póki działało znieczulenie było dobrze. Później to się zaczęła "zabawa". Znowu ketonal poszedł w ruch, lekko pomogło ale dzisiaj już nic nie boli. Ja zawsze u dentysty biorę znieczulenie, inaczej nie siadam na fotel:-) :) wolę już ból porodowy:-) :)

Też miałam kanałowe w szostce ale nic nie bolało. W ciąży chyba bym nie wysiedziala u stomatologa, bo chyba nie wolno znieczulenia?

A tak w propo ketonalu, to na ulotce jest napisane że może wpływać na płodność, tzn może ograniczać płodność. Nawet nie wiedziałam.
Kurka, Zuza i Agunia wasze dzieciaki młodsze od mojego, a rozmiarowo go przeganiaja. A myślałam że mój jest taki duży facet:-) :)
Naleśniki, zjadłabym. Ale Filip mi ostatnio uniemożliwia popisy kulinarne, i nie chodzi o to że chce być noszony tylko o to że jest na etapie turbo pelzania i ciągnie go do wszystkich szafek, szuflad i choinki. Ale bynajmniej podłogę mi froteruje:-) :)
To jaki rozmiar nosi Twój Filip?
Mój ma 10 tydzień i na styk 68 [emoji1][emoji1][emoji1]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Super. A płci nie widać?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Nie widać, ale może na prenatalnych za tydzień coś zobaczę. Póki co ciekawość mnie zżera. Z jednej strony dziewczynka to jakieś urozmaicenie, z drugiej chłopiec wyjdzie taniej bo ubranka mam, a po za tym wiem jacy chlopcy są cudowni :) Tak czy inaczej, każda opcja ma swoje plusy więc z każdej ucieszę się tak samo [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Nie widać, ale może na prenatalnych za tydzień coś zobaczę. Póki co ciekawość mnie zżera. Z jednej strony dziewczynka to jakieś urozmaicenie, z drugiej chłopiec wyjdzie taniej bo ubranka mam, a po za tym wiem jacy chlopcy są cudowni :) Tak czy inaczej, każda opcja ma swoje plusy więc z każdej ucieszę się tak samo [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png
Oby zdrowe i szczęśliwie się urodziło.
Oglądałam wczoraj program gdzie przez błąd lekarza dziewczynka urodziła się z takim niedotlenieniem mózgu ze jest rośliną. ... aż się poplakalam

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Też widziałam. Masakra jakaś. Mam ogromną nadzieję na poród bez komplikacji jak za 1 razem. Długo było, bo aż 14h, do tego dostałam oxytocyne, ale przynajmniej wszystko bylo jak należy i dziecko zdrowe 10 punktów. Na niczym innym mi nie zależy.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Nagini gratuluję to już 5 cm dziecka :)

Ka dziękuję, leżę całymi dniami plackiem i faszeruję się lekami.
Ja też zęby zrobiłam przed zajściem w ciąże, a w ciąży miałam iść na przegląd i jakoś nie mogę tam zajść.. Mam nadzieję, że dziecie oszczędzi moje zębole :)

Colorado, właśnie najgorsza jest bezsilność. Co mogę to robię, a on i tak się pcha tu.. Masz jakieś ciążowe objawy :)?
Kiedy prenatalne?

NALEŚNIKI <3.... takich rzeczy nie pokazuje się kobiecie w ciąży, która dba o wagę!! :p

Szafirek, żeby poprawić Ci humor i małego zachecić do zostania w brzuszku to bym upiekła dla was całą stertę naleśników! Jedna porcja, nawet niemała, nie idzie od razu w biodra [emoji16]

17.01 idę do gina, ale to będzie 10t, więc jeszcze zwykła wizyta, pewnie za kolejne 3 tyg wtedy prenatalne...

Objawów niewiele albo niewielkie [emoji1] jeszcze bardziej mam smaka na rzeczy, które lubię, jeszcze bardziej odrzuca mnie od rzeczy, których nie lubię. I w ten sposób jestem prawie wegetarianką [emoji16] poza tym tylko piersi i czasem brzucho poboli. + Spanie non stop.

No i jak poczuję frytki gdziekolwiek, to mam ochotę się na nie rzucić. Nawet na te z maca... A to już desperackie z mojej strony, bo tych śmieci od nich nigdy nie lubiłam [emoji16] na szczęście do maca mąż mnie nie zabiera [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Wszystko będzie dobrze. Leki dadzą radę. Już tak niewiele czasu zostało.
Oby było jak mówisz :)

Szafirek, żeby poprawić Ci humor i małego zachecić do zostania w brzuszku to bym upiekła dla was całą stertę naleśników! Jedna porcja, nawet niemała, nie idzie od razu w biodra
emoji16.png
Zapraszam więc :p
Chyba w weekend zaszaleję i faktycznie upiekę w formie deseru :D a na obiad lekka sałatka z kurczakiem i wyrówna się :D

Ja ostatnio mam właśnie ochotę na niezdrowe jedzenie typu mac, albo KFC... Oczywiście próbuję się powstrzymać, ale nie wiem jak długo dam radę :p
Jak długo planujesz pracować :)?

Do góry