Edysiek
odkrywca
Ja na razie w domu mam tylko pszenną, ale pora to zmienić [emoji6]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wszystko będzie dobrze. Leki dadzą radę. Już tak niewiele czasu zostało.Jestem. Dziękuję za pamięć wywołującym mnie
Mam jakiś ciężki czas.. Wciąż coś mi jest.
Dziś jestem po wizycie, mały ma już 1728g!:d
Niestety na ktg piszą mi się skurcze. W ciągu 30 min były 4 więc średnio co 8 min.. Dostałam znowu zwiększone dawki leków, w poniedziałek mam kolejne ktg..Już nie wiem co robić, żeby maluch chciał u mnie dłużej siedzieć w brzuszku.. Szyjka skrócona do 2,8 rozwarcie cały czas na opuszek palca. Wciąż mi brzuch twardnieje, boli jak na okres.. Najgorsza jest bezsilność. Leżę już właściwie plackiem i nic to nie daje.. A to dopiero 31 tydzień (30+5).
Dostałam dziś też zastrzyk z immunoglobiny na konflikt- zapłaciłam za niego 430 zł na koniec grudnia wykupując, a od 1 stycznia jest refundowany.... [emoji14] Można się posiekać [emoji14]
Wagę w miarę trzymam- dziś 102,9.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, przeczytałam te milion stron ale już nie pamiętam co i jak [emoji14]
Mimi, Zuza naprawdę super te wasze chłopaki obaj rosną jak na drożdżach
Colorado czas w ciąży leci jak szalony! Ja nie wiem czasem jak to się dzieje, że kolejny tydzień zaczynam
Super. A płci nie widać?Hej ja po wizycie dzidzia ma 5,34cm, wychodzi o 6 dni starsza niż OM (ostatnio było 3 dni). Ogólnie wygląda dobrze, ale nie dał sobie zmierzyć przeziernosci, bo się uparcie obracał Ale to bez znaczenia, bo idę na prenatalne 17 stycznia W końcu widziałam czlowieczka, a nie jakąś fasolkę [emoji16]
To jaki rozmiar nosi Twój Filip?Póki działało znieczulenie było dobrze. Później to się zaczęła "zabawa". Znowu ketonal poszedł w ruch, lekko pomogło ale dzisiaj już nic nie boli. Ja zawsze u dentysty biorę znieczulenie, inaczej nie siadam na fotel wolę już ból porodowy
Też miałam kanałowe w szostce ale nic nie bolało. W ciąży chyba bym nie wysiedziala u stomatologa, bo chyba nie wolno znieczulenia?
A tak w propo ketonalu, to na ulotce jest napisane że może wpływać na płodność, tzn może ograniczać płodność. Nawet nie wiedziałam.
Kurka, Zuza i Agunia wasze dzieciaki młodsze od mojego, a rozmiarowo go przeganiaja. A myślałam że mój jest taki duży facet
Naleśniki, zjadłabym. Ale Filip mi ostatnio uniemożliwia popisy kulinarne, i nie chodzi o to że chce być noszony tylko o to że jest na etapie turbo pelzania i ciągnie go do wszystkich szafek, szuflad i choinki. Ale bynajmniej podłogę mi froteruje
Nie widać, ale może na prenatalnych za tydzień coś zobaczę. Póki co ciekawość mnie zżera. Z jednej strony dziewczynka to jakieś urozmaicenie, z drugiej chłopiec wyjdzie taniej bo ubranka mam, a po za tym wiem jacy chlopcy są cudowni Tak czy inaczej, każda opcja ma swoje plusy więc z każdej ucieszę się tak samo [emoji16]Super. A płci nie widać?
Oby zdrowe i szczęśliwie się urodziło.Nie widać, ale może na prenatalnych za tydzień coś zobaczę. Póki co ciekawość mnie zżera. Z jednej strony dziewczynka to jakieś urozmaicenie, z drugiej chłopiec wyjdzie taniej bo ubranka mam, a po za tym wiem jacy chlopcy są cudowni Tak czy inaczej, każda opcja ma swoje plusy więc z każdej ucieszę się tak samo [emoji16]
Nagini gratuluję to już 5 cm dziecka
Ka dziękuję, leżę całymi dniami plackiem i faszeruję się lekami.
Ja też zęby zrobiłam przed zajściem w ciąże, a w ciąży miałam iść na przegląd i jakoś nie mogę tam zajść.. Mam nadzieję, że dziecie oszczędzi moje zębole
Colorado, właśnie najgorsza jest bezsilność. Co mogę to robię, a on i tak się pcha tu.. Masz jakieś ciążowe objawy ?
Kiedy prenatalne?
NALEŚNIKI <3.... takich rzeczy nie pokazuje się kobiecie w ciąży, która dba o wagę!!
Oby było jak mówiszWszystko będzie dobrze. Leki dadzą radę. Już tak niewiele czasu zostało.
Zapraszam więcSzafirek, żeby poprawić Ci humor i małego zachecić do zostania w brzuszku to bym upiekła dla was całą stertę naleśników! Jedna porcja, nawet niemała, nie idzie od razu w biodra