reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Leli, u nas to dmuchanie na zimne, bo długo staraliśmy się i głupio byłoby tak stracić ciążę. Odczekamy ile trzeba :)

Nagini, no wcześniej też nie miałam ochoty, ale już mi minęło :) starania były intensywne to organizm się przyzwyczaił [emoji16] pewnie hormony się zmienią i ochota wróci :) oby wtedy była możliwość! [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Leli witamy na pokładzie:)

Jestem i ja po świętach. Zmęczona i niewyspana. Nic nie odpoczelam. Za to powoli Filipowi kończy się katar, a święta z zasmarkanym dzieckiem to tragedia.
Nie wiem jak u Was, ale u nas w powietrzu czuć wiosnę :) dzisiaj sobie pospacerowaliśmy i to nie mało :)
Jakie plany na sylwestra?
My biała sala:-) :) taka 3-osobowa domowka;)
U nas żadna wiosna, prędzej jak wstęp do apokalipsy :) wieje, zimno i ciemno.... No i pada.

Na szczęście każdy katar kiedyś się kończy :)

U nas też w domu sylwester.
Nie wiem, czy u nas wszystkich takie lenistwo dopadło, czy każdy woli po prostu w kapciach spędzić[emoji54]

8une3e3kck8m6mea.png

Leli, u nas to dmuchanie na zimne, bo długo staraliśmy się i głupio byłoby tak stracić ciążę. Odczekamy ile trzeba :)

Nagini, no wcześniej też nie miałam ochoty, ale już mi minęło :) starania były intensywne to organizm się przyzwyczaił [emoji16] pewnie hormony się zmienią i ochota wróci :) oby wtedy była możliwość! [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
U mnie nie było intensywnych starań - tylko jedno przytulanko w 10dc. Następnego dnia dostałam wypowiedzenie w pracy, wiec zaniechalam starań, bo chciałam najpierw poszukać nowej pracy :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Hej dziewczynki, my jeszcze trochę kolędujemy w rozjazdach, ale czytam Was na bieżąco.

Colorado, fajnie, że powiedzieliście, teraz niech wszyscy skaczą wokół Ciebie :) i gratuluję udanej wizyty [emoji173][emoji173][emoji173], "pyrka" [emoji16][emoji16][emoji16]

Szafirek, super, że się lepiej czujesz, a wyglądasz jak zwykle pięknie! Gratulacje z powodu wagi, i to poświątecznej, wow!

Zuza, świetni Twoi chłopcy, a Dominiś coraz mniej bobasowy. Ale czas leci! Melduję, że starania reaktywowane.[emoji4]

Paula, super wieści, jesteś najlepszym przykładem, że większe babki też mogą mieć zdrową ciążę. Oby tak dalej!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Paula urocze bodziaki :) Teraz się dopiero zacznie szał zakupów :D

Mimi dziękuję :) a jak Twoje po ciążowe zmagania :)?
Mój mąż ma wprawę w prasowaniu, i nie chcę tego psuć- rozumiesz to dla jego dobra haha :D
Hmm chcecie jednak rodzeństwo od razu zrobić... :p?

Leli witaj :)
Ja przy 160 wzrostu zaczynałam z wagą 103, 5 więc masz 10 kg mniej :) będzie dobrze :)

Szafirek, pożycz męża!
emoji23.png
U nas niestety ja prasuję, też nie lubię... Dlatego zawsze takie zatory mi się robią... U mnie w szafie to poprasowane rzeczy muszą być. Próbowałam taki system, jak Ty stosujesz. Ja nie miałam problemu, ale mąż wtedy albo chodził pół tygodnia w 1 koszulce, albo chodził w pogniecionej i niewyprasowanej, bo nie chciał mnie fatygować, żebym mu wyprasowała
emoji16.png

Haha to pochwalę też się, że mieszkam w nowym domku 2 lata i ani razu okien nie myłam bo zawsze robi to mąż :D
A jeśli chodzi o prasowanie to on do pracy koszule zakłada, więc musi mieć wyprasowaną i dba o to bardzo więc przy okazji dba też, żebym i ja miała wyprasowane :p chociaż szczerze mówiąc mam mnóstwo rzeczy, których nie trzeba prasować.

My sylwester z Piccolo przed kominkiem, we dwoje :)

KA. zawstydziłaś mnie... dziękuję :D
Do końca roku już rozjazdy czy odpoczynek w domku też będzie :)?

Szafirek, to pięknie Wam się sylwester zapowiada. My idziemy do znajomych, ale nie mam ciśnienia, równie dobrze mogłabym zostać w domu. Jutro wracamy już do domu :) a na odpoczynek będzie czas w styczniu bo mamy urlop :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wizyta udana. Dostalam tabletki na pół roku. Przepisala mi madinette. Także teraz czekam na okres. Powinien zjawić się koło 8.01.
Niestety nie miała druczkow do zaświadczeń do becikowego i muszę jeszcze kiedyś podjechać do niej na oddział

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

No, Ka, to owocnych staranek życzę :) urlop po świętach to super pomysł, nic szczególnego poza biesiadowaniem nie zrobiłam, ale jestem padnięta i też urlopik mógłby się przydać [emoji16] a dietą się nie przejmuj, w styczniu wszystko wróci do normy :)

Mimi, na pół roku to chojnie! Ja musiałam co 3 mce chodzić po antyki :) madinette miałam, one chyba są zalecane właśnie przy problemie z androgenami, jeśli jeszcze dobrze pamiętam (?) Ale ja tam różnicy po nich nie widziałam :/

Szafirek, no weź! To takie facety istnieją?! [emoji16]U mnie dziś mija kolejny dzień patrzenia na pranie [emoji16]ale dziś w pierwszej kolejności muszę ogarnąć moje apartamenty, bo jutro mamy gości [emoji54]

W sylwestra z mężem pewnie obejrzymy jakiś film i będziemy grać w planszówki [emoji16] wszystkich ostatnio terroryzuję planszówkami [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Colorado, wyginęli niestety. Ostatniego dinusia wzięłam bo mi jakoś żal go było :p
Jakie planszówki polecasz :D? My ostatnio ze znajomymi mamy fazę na karty, Jungle Speed, Monopoly czasem, Rummikub, Splendor :D Za czasów kiedy mogliśmy przy tym wszyscy drinki pić to jeszcze Jenga zabawnie wychodziła :D

Do góry