reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Colorado A jak mąż zareagował na 2 kreseczki?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Ucieszył się w wydaniu powściągliwym :D wiemy, że może być różnie na tym etapie... Ale przychodzi non stop do mnie, głaszcze mnie po moim gastronomicznym brzucholu i przytula ;) stwierdził, że termin spoko, bo na wakacje zdążymy jeszcze obrócić :D

Zuza, kurde, podziwiam Cię, że nie zawiesiłaś z nią relacji. No ale dzieci powinny mieć babcie... Chociaż możnaby zastanawiać się, czy sam fakt jest ważny, czy jakość tej relacji...

Waga jest rzeczą zmienną, raz się tyje, potem się chudnie. Wiele osób na etapie szkolnym są takimi pulpecikami, ale wyrastają z tego. Jak sam ktoś będzie chciał, to postara się zrzucić. Ale takie ostracyzmy to są głupie strasznie... I na pewno humoru Ci nie poprawiają...

Moim ulubionym komplementem teściowej jest "ładnie wyglądasz dziś Basiu", po czym odwraca się do mojej mamy i mówi "widziałam ostatnio też taką fajnie ubraną kobietę, wyglądała fajnie JAK NA SWOJĄ WAGĘ" :D :D czyli jest taki komplement z ciosem między oczy.

Co do mojej teściowej to nie wiem jeszcze co zrobimy... Z drugiej strony ja akurat umiem jakieś farmazony puścić mimo uszu, swoje wiem i tyle. Nie muszę zgadzać się ze wszystkimi, a wszyscy ze mną, o ile mi jakiegoś psychoterroru nie robią. A teściowa jest do tego zdolna. Z tym, że sobie na to nie pozwolę, mąż też nie jest ślepo za matką. Szanuje i kocha ją, jak to matkę, ale wie, że potrafi przegiąć...

Mojej mamie dziś już o mało nie powiedziałam :x

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuza, normalnie nóż mi się otwiera jak czytam takie rzeczy... moja teściowa na szczęście pod tym względem jest normalna, mimo, że jest bardzo szczupła. Ale babcia mojego męża, to potrafiła mi nieraz dowalić przy całej rodzinie, mimo, że dla mnie to praktycznie obca osoba. Zuza, zrób tak, żebyś Ty się czuła komfortowo. Możecie spędzić święta razem, ale na Twoich zasadach. A jak będą głupie uwagi, to postaraj się kategorycznie postawić, że sobie nie życzysz i tyle. Chociaż wydajesz mi się bardzo łagodną osobą :) Babcia przestała do mnie rzucać uwagi jak się u nich półtora roku nie pokazałam [emoji16]

Colorado, podziwiam Twój spokój i opanowanie dziś :) tak mnie nastawiłaś, że będziesz musiała mieć laparoskopię, że sama jestem w szoku :D na pewno Cię korci, żeby mamie powiedzieć, ale może poczekaj do USG.

Mimi, nie przejmuj się chyba tą główką. Synek mojej przyjaciółki urodził się przez to coś co wysysa (nie pamiętam nazwy [emoji12]) i miał mega płaską główkę a po kilku miesiącach była sliczna i okrągła :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka, masz rację, trzeba czasem zamanifestować w jakiejkolwiek formie swoje niezadowolenie. Czasami o dziwo te osoby nie widzą wad w swoim zachowaniu...albo nawet nie są świadome, że komuś dowalają. Nie każdy ma wystarczającą ilość taktu i empatii w sobie :/

A spokojna jestem faktycznie :) ta laparoskopia to przez ostatni tydzień mi sie co noc śniła... I za każdym razem coraz bardziej krwawa [emoji14]

Ile tego detoksu Ci jeszcze zostało i jak idzie?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza, normalnie nóż mi się otwiera jak czytam takie rzeczy... moja teściowa na szczęście pod tym względem jest normalna, mimo, że jest bardzo szczupła. Ale babcia mojego męża, to potrafiła mi nieraz dowalić przy całej rodzinie, mimo, że dla mnie to praktycznie obca osoba. Zuza, zrób tak, żebyś Ty się czuła komfortowo. Możecie spędzić święta razem, ale na Twoich zasadach. A jak będą głupie uwagi, to postaraj się kategorycznie postawić, że sobie nie życzysz i tyle. Chociaż wydajesz mi się bardzo łagodną osobą :) Babcia przestała do mnie rzucać uwagi jak się u nich półtora roku nie pokazałam [emoji16]

Colorado, podziwiam Twój spokój i opanowanie dziś :) tak mnie nastawiłaś, że będziesz musiała mieć laparoskopię, że sama jestem w szoku :D na pewno Cię korci, żeby mamie powiedzieć, ale może poczekaj do USG.

Mimi, nie przejmuj się chyba tą główką. Synek mojej przyjaciółki urodził się przez to coś co wysysa (nie pamiętam nazwy [emoji12]) i miał mega płaską główkę a po kilku miesiącach była sliczna i okrągła :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Vacum.... ja mialam 1 poród z tym. Masakra ze w tych czasach używają czegoś takiego [emoji53]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Och Dziewczyny kocham tych moich chłopaków nad życie ale czasem mam ochotę wsadzić stopery w uszy i udawać, że nie słyszę... :( Jest 5:50 a ja nie śpię już przeszło 2,5h [emoji24]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Och Dziewczyny kocham tych moich chłopaków nad życie ale czasem mam ochotę wsadzić stopery w uszy i udawać, że nie słyszę... :( Jest 5:50 a ja nie śpię już przeszło 2,5h [emoji24]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza znam ten ból. Moja mała nie dawała mi się wyspać gdzieś do około 3 roku.... Pamiętam ile razy w nocy musiałam z nią siedzieć na rękach po 2-3 godziny i przysypiać bo rano do pracy szłam... Dzięki Bogu wyrosła już z tego chociaż w nocy śpi z nami bo się przebudza i mnie szuka aby złapać za rękę hehe.

reklama
Zuza, postaraj się w ciągu dnia gdzieś wykorzystać chwilę. Brak snu jest wyniszczający :(

Ja dziś też niedospana, 2h spałam, mam ostatnio problem z zaśnięciem :/

No, zrobiłam betę, po 12 polecę po wyniki :) mam nadzieję, że coś tam będzie... raz miałam betę 3, już miałam nadzieję, ale nic sensownego w necie nie znalazłam. Wczoraj za to jak przemierzałam internety to natknęłam się na informację, że beta poniżej 5 oznacza, że do zapłodnienia doszło, ale nie do zagnieżdżenia... szkoda, że wtedy ta informacja w ręce mi nie wpadła ... :p

Do góry