reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej, przepraszam nie nadrobie. Wpadam sprawdzic jak sobie radzicie.
Mimi moja rana po cc do tej pory jest czerwona, ale poza kolorem nic sie nie dzieje takze nie panikuj. Jestes pod obserwacja jesli cos cie niepokoi to mow na obchodzie. Ja tak jak Agunia przemywalam Octaniseptem i gazikami. Kurde, nie wiedzialam ze takie maluszki potrafia juz ulewac. Po butli i po cycu?

reklama
Paula dziękuję :)
Co do wesela jeśli osoby które się pobierają nie są z najbliższej rodziny to myślę że odpuściłabym sobie a oni powinni zrozumieć. Jednak nie wiesz czy nie urodzisz przed czasem, jak się będziesz czuć więc nie ma co ryzykować.

Mimi dziękuję :) zawsze dla nas mamusiek nasze dzieci będą najpiękniejsze na świecie :) Ja już się zakochałam i teraz czekam z niecierpliwością aż przytulę tego bąbelka :)
Piersi się zrobiły twarde pewnie przez to, że mleka dużo.. Jeśli nie chcesz karmić faktycznie to reaguj i weź te tabletki na zatrzymanie laktacji bo jak dojdzie zapalenie to ponoć ból niesamowity..
A małego można oszukać są specjalne butelki ze smoczkiem, który anatomicznie jest prawie identyczny jak pierś mamy.

Mimi przecież w szpitalu sprawdzają ranę. Jeśli by się coś działo zareagowali by.Ja używałam octenisept i osuszalam ręcznikiem papierowym.A jak Michaś spał to podnosiłam ten fałd skóry i tak leżałam, żeby jak najwięcej się wietrzyło.
Niby nic nie mówili że jest coś nie tak ale tak się ppdczerwienilo i się martwię

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Hej, przepraszam nie nadrobie. Wpadam sprawdzic jak sobie radzicie.
Mimi moja rana po cc do tej pory jest czerwona, ale poza kolorem nic sie nie dzieje takze nie panikuj. Jestes pod obserwacja jesli cos cie niepokoi to mow na obchodzie. Ja tak jak Agunia przemywalam Octaniseptem i gazikami. Kurde, nie wiedzialam ze takie maluszki potrafia juz ulewac. Po butli i po cycu?
Mam nadzieję ze by zareagowali....
No niestety ulewaja ; ( niewiem jak po cycu ale po butli to częste zjawisko.
A Ty czym karmisz mała?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Paula dziękuję :)
Co do wesela jeśli osoby które się pobierają nie są z najbliższej rodziny to myślę że odpuściłabym sobie a oni powinni zrozumieć. Jednak nie wiesz czy nie urodzisz przed czasem, jak się będziesz czuć więc nie ma co ryzykować.

Mimi dziękuję :) zawsze dla nas mamusiek nasze dzieci będą najpiękniejsze na świecie :) Ja już się zakochałam i teraz czekam z niecierpliwością aż przytulę tego bąbelka :)
Piersi się zrobiły twarde pewnie przez to, że mleka dużo.. Jeśli nie chcesz karmić faktycznie to reaguj i weź te tabletki na zatrzymanie laktacji bo jak dojdzie zapalenie to ponoć ból niesamowity..
A małego można oszukać są specjalne butelki ze smoczkiem, który anatomicznie jest prawie identyczny jak pierś mamy.
Dziś na obchodzie moja gin powiedziała ze da mi receptę na bromergon przy wypisie. Mąż ma dziś przywiesc spirytus i sobie posmaruj e. Przy 1 synu tak robiłam kilka razy i pokarm zanikl. ...
Tylko głupio mi w szpitalu spirytem się smarować hehe będzie ze chlapnelam hehe

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi ja karmie mm bez laktozy. Piersia probowalam 2 tyg a raczej sciagalam pokarm i dawalam w butli. Nie zaluje, ze nie karmilam bo tak jak nam teraz wyszla alergia na mleko krowie to musialabym byc na rygorystycznej diecie. Jesli nie chcesz kp, to nie zmuszaj sie. Maly przyzwyczai sie do butli z czasem bo wiadomo ze z cyca lepiej leci i jest przyjemniej ale moja sobie poradzila to i twoj da rade. Musisz tylko wybrac odpowiednia butelke z wolnym przeplywem i anatomicznym ksztaltem. Niech lapie smoka razem z dalszą czescia wtedy nie bedzie lykal powietrza. Chociaz nie wiem czy to cos daje bo moja ulewala do czasu az zaczelam zageszczac mleko.

Szafirek gratulacje :) Chłopcy górą :D
Mimi czerwone bo się goi to normalne .A skoro nic nie mówią to jest dobrze. Ja wolałam brać tabletki niż spirytusem się smarować .W domu piłam szałwie dwa razy dziennie. U nas sprawdziła się butelka z Avent antykolkowa.

Mimi ten zageszczacz z apteki podaje mniej więcej od 4 miesiąca. U nas ulewanie spowodowane jest chyba duża aktywnością Filipa. Nie usiedzi spokojnie. Wczoraj chyba z godzinę przewracal się z plecow na brzuch i na odwrót. Jakby był w transie. Po czymś takim to i stary by ulał to dziecku się nie dziwię. Ten zageszczacz jest dla noworodków, niemowlat i dzieci. Kosztuje ok 25

Szafirek przecudne foto :) mnie się podobają takie fafulaste dzieci

reklama
Do góry