reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dobrze ze chlopy nasze takie wytrzymale [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Cześć:)
Czytam Was cały czas ale o ile czytać jest łatwo używając jednej ręki(korzystam z bb na smartfonie) o tyle pisać trudniej;)
Agunia piękne ząbki ma Michaś:* Super kurtka,jesteś zadowolona?
Kasiu a jak Filipek?Pojawiły się ząbki?Jak idzie z jedzeniem?
Szafirek to już jesteś za półmetkiem:o Jej...Ten czas ucieka jak szalony!
Ka.niedługo i na Was przyjdzie czas:* A na razie korzystajcie z wyjść we dwoje bo przy maluchu nie łatwo o taki luksus;)
Paula super wieści:) Jak się czujesz?
Kattaya ojej:( Co się stało Lilce?Cieszę się że już lepiej:*
Mimi już niedługo wyściskasz synusia :*
Jeśli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam:*
U nas dobrze:) Malutki coraz bardziej mobilny i głośny:) Te jego okrzyki radości i śmiech mnie rozczulają i wprawiają w euforię:)
Dziewczyny które rozszerzają dietę mam do Was kilka pytań;):
-podajecie słoiczki czy gotujecie same?
-jeśli druga opcja to przyprawiacie czymś?
-Kasiu chyba Ty podawałaś kleik,tak?Kiedy zaczęłaś?Robiłaś do picia czy do podawania łyżeczką?
Chcę zacząć po 4.miesiącu i zaczynam wariować...Widziałam że macie krzesełka:)my też kupiliśmy więc chociaż to z głowy;) Buziaki:*

Hej Zuza, super Cię słyszeć. Cieszę się, że u Ciebie i Dominisia wszystko dobrze. Ciesz się tym pięknym czasem :)

Szafirek, ja rozumiem, że każdy ma inne potrzeby :) Wydaje mi się, że też zależy od momentu życia w jakim się znajdujemy. Miałam kiedyś taki okres, że seks mógł dla mnie nie istnieć. Potem mi przeszło na szczęście [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza fajnie że nadal jesteś z nami :) Co do kurtki to oczywiście to model na "wieszaki" :p Ta nie ma takiego wcięcia w talii i kolor jaśniejszy a do tego za duża trochę, bo bałam się że nie wejdę w mniejszą ale przynajmniej będę się wyróżniać w tłumie :p A na przyszły rok będzie pretekst żeby kupić nową :D Co do diety to ja podawałam słoiczki a teraz gotuje niczym nie przyprawiam, w przepisach pisze żeby dodawać oliwę albo masło ale Michasiowi nie smakuje.U nas kleik ryżowy się nie sprawdził był bleee za to kaszka manna jest pycha;) Jutro będziemy jeść zupkę z kurczaczkiem zobaczymy co będzie;)
Szafirek już połowa za Tobą ale ten czas leci :) Na kiedy masz termin? Co do butów to są mega wygodne i super wydluzaja nogi mąż był pod wrażeniem :D
Ka spokojnie i Ty będziesz w ciąży :) U nas za pierwszym razem po odstawieniu tabletek za 3miesiace byłam w ciąży a za drugim razem po 10latach .....
Mimi powodzenia na wizycie :)

Zuza Lila się oparzyła.
Gotuję i daję słoki, zależnie od czasu. Nie przyprawiam, dodaje masło. Ale Lilce i tak najbardziej smakuje jak da sie jej spróbować "normalnego" jedzenia.

Mimi jak tam sytuacja?

Zuza ja dlugawo dawalam słoiczki. Jak zaczęłam gotować to przyprawialam wyłącznie odrobiną soli i pieprzu. Później chyba można dodawać jakąś zieleninke. Już nie pamiętam. A masełko powinno się dodać bo witaminy rozpuszczaja się w tluszczach.

Ja nadal siedzę i czekam. 1 Pani w gabinecie i jedna przede mną jeszcze ....

hchy43r8h8l5x99d.png

Szafirek to już jesteś za półmetkiem:o Jej...Ten czas ucieka jak szalony!
Pomyśl sobie, że jak tu przyszłam to Ty byłaś w połowie ciąży :p
Czas leci, ale to dobrze. Później jak już dziecko na świecie mógłby zwolnić odrobinę :)
Co do rozszerzania diety nie mogę- jeszcze przede mną. Ale ja zacznę po 6 miesiącu dopiero.

Agunia a gdzie te butki kupiłaś? Ja przez internet zamawiać nie mogę bo nie wymiarowa jestem nawet poniżej kostki :p
Termin mam na 15 marca :)

Mimi czekamy na info :D

Szafirek ja w Deichann kupuje, bo też niewymiarowa jestem i kupuje 42-43 i raz kupiłam w sklepie były dobre i od tej pory kupuje przez internet u nich.
Mimi i co tam?

reklama
Agunia a nie możesz wymienić na mniejszy?A jak gotujesz?We wodzie czy na parze?A kaszki jakie dajesz?Kurcze przy Kubie się tak wszystkim nie stresowalam;) Mam troche sloiczków,bo już od jakiegoś czasu kupujemy żeby od razu dużej kasy nie wydawać.Ale chcę też gotować.W niedziele dostanę od rodziców dynię to porobię na zapas:)
Mimi jak tam?
Szafirek ;) Ale jaja;) To prawda,mógłby czas płynąć wolniej jak maluszki już są z nami;)
Kattaya :( Mocno się oparzyła? Kuba też mi się oparzył jak był mały...Miał chyba półtora roku.Szykowałam mu picie a zawsze do butelki wlewałam trochę gorącej wody i uzupełniałam przestudzoną.Był z tatą w pokoju i nie zauważyłam że przyszedł i sięgnął po butelkę,oblał sobie brzuszek wrzątkiem.Pojechaliśmy do szpitala i tak jeździłam przez trzy dni.Zmieniali mu opatrunki żelowe...Ehhh,maluszki...

Do góry