reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jestem dość niska bo mam jedyne 157 cm a ważę 87 kg :( Już tyle razy obiecywałam sobie, że schudnę przed rozpoczęciem starań ale nic z tego nie wyszło. Dlatego też nieśmiało myślę, że nie ma co czekać bo z moją słabą silną wolą różnie bywa... Może rozpoczęcie starań zmotywuje mnie by odżywiać się zdrowiej i więcej się ruszać :)
Witaj Joujou ;) o Twojej wadze prawie wszystkim tutaj nam się marzy, więc nie ma co czekać tylko się starać, tym bardziej skoro macie mało okazji :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimi świetne:) podoba mi się jak rodzeństwo jest tak samo ubrane :D

Ohh to są piękne chwile kiedy przekazuje się takie wiadomości :) fajnie, że to przed Tobą :)
A co do mdłości.. Towarzyszyły mi wraz z wymiotami (po 10 razy dziennie) do 17 tygodnia.. Nie życzę tego [emoji14]

Ja też trochę się boję, że moje dzieci będą otyłe.. Bardzo nie chce dla nich takiej przyszłości..

Ja do odchudzających się dołączę w marcu dopiero, a wtedy pewnie z Was chucherka będą i nie będę miała się z kim odchudzać :p
Ja mam nadzieję w marcu mieć większy brzuch niż teraz ;) ja jestem z tych co się odchudzają całe życie więc nigdzie się nie wybieram :)

Plus taki, że wg tych książek schudnięcie już o 5% znacząco poprawia płodność [emoji4] co to tam jakieś 5 kg zrzucić, stopę sobie można obciąć ... [emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]

Ps. Ja jestem dość spora w każdym wymiarze, mam 170 cm wzrostu, więc i te kilogramy i kalorie też może inaczej się rozkładają, nie wiem [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Też mnie ucieszyła ta wiadomość :D
Aż mnie dziwi ten mój kilogram tygodniowo, pewnie zaraz będzie zastój :D

A ja dziś jadę na imieniny do cioci a jutro do teściowej. Oj podjem znów....

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny, ja podobnie jak Ka odchudzam się całe życie, tylko jakoś mi to nie wychodzi:) Dlatego w marcu na pewno tu będę ;)

Paula nie ma się czym stresować. W końcu rodzice i tesciowie awansują do miana dziadków. A jak coś im nie pasuje to kij im w oko.

Mam takie pytania: kiedy dziecko da matce przespać całą noc? Czy jak robicie dzieciom mleko mm to wcześniej przegotowujecie wodę z butelki czy nie? Bo ja kupuję Primavere, zagotowuje ją i dopiero na takiej wodzie robię mleko.

Ale wy marudzicie :p, do marca będziecie już pięknie wyglądać :)
Ja postaram się do tego czasu nie przytyć 30 kg i będzie git :D
Własnie zrobiłam zakupy w aptece internetowej, wydałam 500zł... Ała..
Ale kupiłam dużo, laktator elektryczny, szare mydło, podkłady ginekologiczne, lanolinę do brodawek, wkładki laktacyjne, Linomag zielony, sól fizjologiczną w ampułkach, ceratki higieniczne pod prześcieradło w łóżeczku, krem do pupki Mustela, Prenatal DHA :D o ja.. :D Tata się zaoferował, że dołoży do wózka więc mogłam zaszaleć :D

Kasia niektóre roczniaki przesypiają całą noc a inne 2-3 latki budzą się. Myślę że wiele zależy od dziecka. Moja mam powiedziała mi że wyśpię się jak dzidziutek skończy 18 lat albo i nie :p

Dziewczyny, ja podobnie jak Ka odchudzam się całe życie, tylko jakoś mi to nie wychodzi:) Dlatego w marcu na pewno tu będę ;)

Paula nie ma się czym stresować. W końcu rodzice i tesciowie awansują do miana dziadków. A jak coś im nie pasuje to kij im w oko.

Mam takie pytania: kiedy dziecko da matce przespać całą noc? Czy jak robicie dzieciom mleko mm to wcześniej przegotowujecie wodę z butelki czy nie? Bo ja kupuję Primavere, zagotowuje ją i dopiero na takiej wodzie robię mleko.
Teściowej już są dziadkami, moi rodzice zostaną dopiero [emoji6]

oar8csqv0ui6juo3.png

reklama
Do góry