reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dziś przegrałam walkę z glukozą w labo.. Po godzinie wymioty. Ja nie wiem jak mam to zrobić skoro czy z nią czy bez niej wymiotuje... Jestem zła na siebie ale walczyłam jak mogłam.. Mam pobraną krew na czczo i po 1 godzinie..

reklama
Szkoda ze nie przetrwalas no ale już coś zobaczą jak ci skoczył poziom po godzinie. Na kiedy masz wyniki?

hchy43r8h8l5x99d.png

Na czczo Glukoza 4,48 mmol/l (norma: 3,89 — 5,49)
Po wypiciu 75g glukozy, po godzinie) Glukoza 6,62 mmol/l
Wszędzie podają normy w innych jednostkach. Zna się któraś z Was może? :)

Dziękuję :)
Nie mogę się pogodzić z tym, że nie wytrzymałam kolejnej godziny. Pewnie gin każe mi powtórzyć to jakże przyjemne badanie.. .:p

Szafirek może jednak odpuści. Moja koleżanka po 10 min oddała to co wypiła i lekarz dał sobie spokój. Może dlatego że glukoze miała przy dolnej granicy. Mnie zaś strasznie chciało się spać po tym "energetyku".

Przyszły ubranka z txm. No Pinokio to to nie jest, ale tragedii też nie ma. Takie do szurania koło domu może być. Zobaczę jeszcze jak się ubranka zachowają po praniu.

Szafirek nie znam się na takich normach. Mi podawali inne ;)
Myślę ze jeśli po godzinie jest w normie to może dac spokój z kolejnym badaniem....

Kasia z tego co pamiętam to txm na takie "szorstkie" materiały

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny czy inny lekarz niż ginekolog może wystawić skierowanie na cc? Bo ja mam gina dopiero w poniedziałek. A już teraz jest mi tak ciężko ze że praktycznie leżę cały czas. I boję sie że do poniedziałku nie wytrzymam...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry