reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Przez tydzień przytylam 5kg. Gdzie zawsze trzymałam wagę. Jak na razie to przyrost plus 3kg od początku ciąży. A obrzekow nie mam

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Zazdroszczę Ci tego przyrostu malutkiego. Ja do tej pory miałam plus 3 ale ostatnio szalalam więc pewnie poszybowalo ; ( nie wchodzę na wagę....

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mimi ja tak samo-szamałam pizzę oglądając wyspę przetrwania. Oj mnie takie wczasy odchudzające by się przydały. Dzisiaj walczę z głodem, pewnie miesiączka się zbliża.

Jk a może ta waga przez zatrzymanie wody w organizmie? A może już futrujemy się na zimę ;). Będzie dobrze, daj znać po wizycie :)

Prawda jest taka że praktycznie cały sierpień jeździłam do szpitala. I miałam dosc ruchu bo boję sie juz autem jeździć więc jeździłam komunikacja. I na przedostatniej wizycie miałam.2kg mniej. Plus stres robi swoje. A jak mój wyszedł ze szpitala to.wlaczylam tryb jedzenie spanie. Jako że mój partner.ma problem z nogami to mi samej nie chce się wychodzić na spacer. Teraz więcej sir ruszamy... no i ciśnienie mi swiruje. To drugie mam niższe niż 85 ale pierwsze mam powyżej 140. Biorę 8 tabl.dopegytu. co.do. wody to napuchlabym bo ja tak mam a nogi i ręce mam.minimalne spuchnietea... ogólnie brzuch mi sie obniżył więc chyba niebawem czeka mnir poród. Chociaż bobo mogloby wytrzymać jeszcze 2 tyg minumum...

Jk podziwiam ze jezdzilas autobusami.... ja bym się wykonczyla. Wczoraj pojechaliśmy do sklepu. W kolejce stałam z 10min i już nie wyrabialam. Taki mam ucisk na pęcherz. I czułam jakby wszystko miało mi się urwać.... masakra....

Który u Ciebie teraz tc?
Spakuj torbę [emoji3]

hchy43r8h8l5x99d.png

Kasia ja ostatnio jak tak zimno się zrobiło to zaczęłam szaleć z jedzeniem :/
Postaram się dziś pójść choć na krótki spacer....

hchy43r8h8l5x99d.png

Jk podziwiam ze jezdzilas autobusami.... ja bym się wykonczyla. Wczoraj pojechaliśmy do sklepu. W kolejce stałam z 10min i już nie wyrabialam. Taki mam ucisk na pęcherz. I czułam jakby wszystko miało mi się urwać.... masakra....

Który u Ciebie teraz tc?
Spakuj torbę [emoji3]

hchy43r8h8l5x99d.png
Nie miałam wyjścia bo i tak ten szpital to drogie wakacje śmiejemy się. A taksówka jeździć w dwie strony to 70 zł x25 dni wynik mówi sam za siebie hehe. Czasami jeździłam taksa a odwozila mnie zazwyczaj teściowa. Ja teraz jestem zmuszona robić wszystkie zakupy to już ledwo co daje rade...
Teraz jest 35t1d. Torba czeka na spakowanie Ale mam w kupię wszystkie rzeczy więc w razie w będzie łatwo spakować. Kurczę te rozpinane koszulę coś do mnie nie przemawiają w domu i tak zawsze śpię na ramiączkach więc luz Ale do szpitala... wczoraj w decathlonie szukałam jakieś takiej bardziej tuniki. Ale nic mi nie wpadło w ręce.

Ja mam jedna taka zwykła nierozpinana i dwie chyba z guziczkami. W sumie już nie jestem pewna hehe ;) ale średnio jestem zadowolona z tych koszul. Miss Na pewno nie bede hihi [emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja kupiłam sobie 3 takie rozpinane.. Ale z racji tego że tylko.do szpitala to nie jakieś super... Muszę sprawdzić czy w nie wejdę bo jak brzuch mi sie teraz obniżył to zrobił się mega duzy

Jk zalożysz po porodzie to pewnie brzuch będzie juz mniejszy. A jakbyś musiała lezec przed to przecież nie musisz mieć rozpinanych, nawet w pizamie mozesz jak lubisz. Pamietam, ze na koncówce też zakupy były wyzwaniem, ale ja do konca jeździłam samochodem.
A te 5kg to jest powód do zmartwienia? Może coś z wagą było nie tak czy sprawdzasz też w domu?

reklama
Sprawdzam tylko u lekarza. Diabetolog powiedział żeby to skonsultować z ginekokogiem czy np nie ma za dużo wód. A ja ostatnio usg mialam w 27/28 tyg a planowa wizytę umówiona na 25.09 dopiero. Więc profilaktycznie idę.

Do góry