reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No właśnie ja też wyczytałam że bodajże od marca jest norma 140 Ale już się martwię czy takie cukry 120-130 nie zaszkodza dziecku....

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mimi ja jak takie mam to jestem zadowolona hehe;) ja ostatnio czytałam o tym to była informacja że kiedyś były inne normy w różnych regionach Polski i ze teraz to ujednolicili. Jakby nie patrzeć cukrzyca już jest chorobą cywilizacyjną i myślę że częściej dotyka kobiety w ciąży niż kiedyś. Dlatego zmieniaja sie normy.U mnie w rodzinie jestem drugą która ma w ciąży. Pierwsza była siostra mojej mamy. A ogólnie ojciec mojej mamy leczyl sie na cukrzycę więc obciążenie jest.

Tak samo ktoś ostatnio slyszalam że mają sie zmienić normy tsh. Bo.te które są sa jeszcze ustalone przed wybuchem w Czarnobylu. Nie wiem ile w tym prawdy Ale wszystko sie zmienia więc i to powinno

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieję ze jest ok....
Eh
A jak tam samopoczucie dziewczyny?
Ja tam sobie.... jakoś ostatnio sporo jem i mnie to dołuje

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny padam na pysk. Wczoraj do północy robiłam przecier pomidorowy, a Filip obudził się o 1 w nocy na jedzenie i bawił się do 2.30. Później pospalismy do 6. Ale już w tym roku żegnam się z przetworami. No może jeszcze dynię Filipowi zrobię do słoików. Ale synuś wynagrodzil mi nieprzespana noc i ładnie zjadł zupkę z cukini. Jestem z niego taka dumna, tym bardziej że cukinia ze słoiczka mu nie smakowała a z przydomowego ogródka już tak :). Zresztą Filip je i pije wszystko co dostanie. Tylko kurka przez tą suszę nie mamy pietruszki, a z nią zupa ma zupełnie inny smak.

Dzisiaj po długiej przerwie trzaskam sobie hybrydy. Mąż mówi że wracam do żywych ;). Już wypatruje koleżanki :)

Aha, dla męża też jest zupa cukiniowa. Przecież nie będę gotowac dwóch zup. Myślę że będzie zadowolony, najwyżej trochę popieprzy dosłownie i w przenośni ;)

Kasia to nieciekawa nocka za Tobą. A w dzień nie ma szans na drzemkę?
Fajnie ze synek wszystko wcina. Mój też chyba nie wybrzydzal. Dopiero później się zaczęło ok 3 latek i trwa caly czas ;)

Ja muszę jechać na zakupy a tak mi się nie chce :/ u nas gorąco....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi normalnie to bym się zdrzemnela z Filipem, ale że dzisiaj była koleżanka mi paznokcie robic to musiałam trochę dom ogarnąć a później poszliśmy na spacer. Może tej nocy odespie. U nas też upały choć już nie tak męczące jak te wczesniejsze

No tak....
To pokaż pazurki [emoji3]

Ja byłam dziś na zakupach i to chyba były moje ostatnie zakupy a na pewno ostatnie samotne.
Już mega ciężko stać w kolejkach , szukać rzeczy i cen na półkach. A co będzie za miesiąc, dwa.... [emoji32]

Byłam też w aptece.... zostawiłam 260zl!!!!! [emoji21]

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja zamawiam Tesco z dowozem do domu. Koszt max 10zl a taka wygoda. Przecież wyprawa po zakupy to byłaby masakra... teraz już boję się jeździć autem no i ktos na drugie piętro musi wnieść....

Ja też byłam dzisiaj w aptece i farmaceutą mnie zdziwił że zamiast clexane można brać zastrzyki 10x tańsze. Absolutnie nie oszczędzam na dziecku Ale skoro jest to samo a różnica w cenie ogromna. Pytałam farmaceuty czy w ciąży na pewno można zmieniać a on ze tak... Więc sie zdziwiłam bo właśnie nastawialam sie na właśnie ok 230 zł a zostawiłam 100...
Coś moja mała mniej ruchliwa jest. Nie wiem czy to przez pogodę czy przez wielkość brzucha. W ogóle zrobił mi sie on taki wielki ze szok. U góry jest ładnie gladziutki a na dole jest oponka... Wczoraj to zauważyłam;(

reklama
Ja też byłam dzisiaj w aptece i farmaceutą mnie zdziwił że zamiast clexane można brać zastrzyki 10x tańsze. Absolutnie nie oszczędzam na dziecku Ale skoro jest to samo a różnica w cenie ogromna. Pytałam farmaceuty czy w ciąży na pewno można zmieniać a on ze tak... Więc sie zdziwiłam bo właśnie nastawialam sie na właśnie ok 230 zł a zostawiłam 100...
Coś moja mała mniej ruchliwa jest. Nie wiem czy to przez pogodę czy przez wielkość brzucha. W ogóle zrobił mi sie on taki wielki ze szok. U góry jest ładnie gladziutki a na dole jest oponka... Wczoraj to zauważyłam;(

Mam to samo.... od góry ładny ciążowy A dół obwisniety ; (
Jak się dziś w lustrze zobaczyłam to się zszokowalam jaka wielka jestem.... [emoji34]

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry