reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Agunia a nie wiem dziewczyny czy wiecie ze ciemieniucha to alergia znaczy ze malemu szkodzi mleko przestrzegali nas o tym w szkole rodzenia zmien mleko to pierwszy objaw alergi zanim pojawia sie inne Gabrys ma juz 3 i pol miesiaca i noe mial ciemieniuchy. U siostry caly czas sie pojawiala jak zmienila mleko znikla i juz jej nie bylo.

Milego dnia dziewczynki ☺

reklama
Uhhh jak gorąco [emoji54][emoji54][emoji54]

hchy43r8h8l5x99d.png

Nie mam zbytnio wyjścia.... ;)
Na polowkowych byłam u innego. Najlepszy sprzęt u mnie w mieście.... I co... I też nie był pewny hehe

hchy43r8h8l5x99d.png

Hejka. Jak tam u Was piateczek?
U mnie zaczął się nie ciekawie. Cukier rano 95....
Zjadłam śniadanie - takie jak zawsze - chleb ten sam, wędlina , masło i pomidor. Ilości te same A cukier po godzinie 140, 149 i 135. Mierzylam 3 razy na dwóch glukometrach i się przerazilam. ...
Zawsze po takim śniadaniu miałam cukier ok 85.... eh czyżby się zaczęło.... :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi, może to taki jednorazowy wyskok insulinowy? Martwić można się, jak się będzie powtarzać [emoji11]

U mnie dziś leniwie, jakaś taka rozlazła jestem. Muszę się dietowo ogarnąć, bo grzesze cały czas i poodchodziłam od zaleceń lekarskich a jedzonko to niewskazane jest o niebo lepsze

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez jakos sennie Gabrys wstal dzis o 3 zjadl i poszedl spac a ja do 6 nie moglam zasnac ale jeszcze spi a ja juz sie obudzilam. Jakas bez zycia chyba pogoda wykancza.

Jak ktoras z dziewczyn chcialaby na fb sie poznac napiszcie jak znalezc was na prywatna rozmowe @Zuza87 Ty koniecznie ☺
Mimi moze wieczorem cos zjadlas co podnioslo cukier.

Milego weekendu ☺

Powiem Wam że ostatnio tak się cieszyłam tymi ladnymi cukrami ze zaczęłam sobie sporo pozwalać i też tak nie kontrolowalam go codziennie.... A tu masz....
Od dziś znów idealna dieta i zero podjadania. Muszę też trochę ograniczyć owoce bo ostatnio szalalam z nimi. Jadłam np kilka brzoskwiń zamiast jakiegoś posiłku....
Daje sobie kilka dni - jeśli znów nie wrócę do cukrów poniżej 120 po 1h to idę do diabetologa. ...

Asia u nas jest masakra.... duchota straszna. Na szczęście młody dobrze śpi. Ja chętnie dodam Cię do znajomych na fb. Zaraz wyśle ci wiad. Prywatna z moimi danymi.

Ktoś jeszcze chętny się zapoznać? :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi, w szpitalu mowili mi ze gorsze dla dziecka sa skoki cukrow czyli od niskich do wysokich, najlepiej utrzymywac na tym samym poziomie. No i dzieciatko w brzuchu ma i tak o 40 mniej niz mama.
Jak ja sie ciesze, ze nie musze juz tego kontrolowac i bac sie o maluszka.

reklama
Właśnie dlatego się zmartwilam :/ teraz kontroluje po każdym posiłku i zobaczymy....

Paulina A Ty nie musisz jeszcze przez jakiś czas badać sobie żeby sprawdzić czy się cofa ta cukrzyca?

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry