reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

witam!! juz jakiś czas temu was podczytywałam chyba nawet sie przedstawiłam i chciałam zostać :) ale niestety niemożnośc zajścia w ciążę dobiłą mnie na tyle by zaprzestac i skupiłam sie na pracy.

Obecnie jestem w 22 tc.
waga startowa 89 obecnie 85 ( 152 cm ...;) ) w pasie jakos 120 przed ciażą.
cukrzyca od 7tc ( mialam w 1 ciąży ;) ) póki co sama dieta
mam do was pytanie bo mnie to meczy :(
wczoraj byłam na USG połowkowym u specjalisty. Musze przyznać ze dr dokladnie badał córcie - mamy za wysokie tetno caly czas- tzn mała ma od 150-167 wiec badanie trwalo 45 min
mam jednak watpliwośći ....lekarz mega mocno naciskał mi głowicą na brzuch :( bolało mnie to i widział bo jęczałam na kozetce :( strasznie sie martwie ze mogl coś narobić małej, zgnieść złamać .... moj gin jak mnie bada to jest delikatny- ten mówił ze chciał dokladnie wszystko jak to bywa na połówkowym. A z racji tłuszczu musial serio mocno naciskać Pocieszcie mnie ze was tez tak maltretowali a dziecko zdrowe ???

reklama
Ciekawe jak długi będzie bobas. Bo jak się urodzi powiedzmy ok 10 listopada to w grudniu już musi mieć kombinezon i na 68 raczej będzie za wielki.... ah te dylematy :D hehe

Paulina rozpiske szczepień masz na końcu książeczki zdrowia.
Ty tylko na 1 szczepieniu decydujesz czy płatne czy nie. Późniejsze szczepienia już idą wg. Pierwszej decyzji.

hchy43r8h8l5x99d.png

Amus87 spokojnie, musial jakos pomoc sobie by przeniknac przez warstwę izolacji z tluszczyku. Dzieciaczkowi nic nie bedzie :) u mnie byla delikatna ale cmokala ze przez tkanke tluszczowa slabo wszystko widac.

dzięki dziewczyny troche mnie brzuch dzisiaj boli głownie nad samym spojeniem łonowym po lewej jakby zakwasy. Naciskał bardzo mocno mialam wrażenie ze on bada moj kręgosłup a nie dziecka :( mała jest dzisiaj aktywna ale ja mam jakieś lęki czy nei złamał rączki albo nożki. Jeszcze potem przyłożył głowice z lewej strony i naciskał energicznie tak by brzuch szybko i mocno falował by mala sie poobracała

Amus - witam Cię i ściskam na początek [emoji11]. Lekarze różne fuszerki robią, ale chyba nie aż takie [emoji11]

Magda8124 - przykro mi, że synek miał takie przejścia pierwszy raz słyszę, że po clo i pregnylu tego rodzaju problemy mają miejsce. No ale bez tego to ja już w ogóle szans na ciążę bym nie miała [emoji17] mam niestety tak sfajdane hormony, że mam do wyboru 3 opcje - 1: starać się o ciążę ustawiając farmakologicznie cały cykl, 2: nie starać się i brać antykoncepcję hormonalną i mieć iluzję normalnego cyklu, 3: nie brać nic i nie mieć cyklu

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado ja miałam takie same opcje, nie martw sie, bedzie dobrze. Tez brałam leki żeby miec cykl, córa zdrowa ;).

Amus mnie jeden lekarz tez tak naciskal az bolało. Był wkurzony ze przez tluszczyk słabo widzi, a jemu sie spieszy :/

reklama
witam!! juz jakiś czas temu was podczytywałam chyba nawet sie przedstawiłam i chciałam zostać :) ale niestety niemożnośc zajścia w ciążę dobiłą mnie na tyle by zaprzestac i skupiłam sie na pracy.

Obecnie jestem w 22 tc.
waga startowa 89 obecnie 85 ( 152 cm ...;) ) w pasie jakos 120 przed ciażą.
cukrzyca od 7tc ( mialam w 1 ciąży ;) ) póki co sama dieta
mam do was pytanie bo mnie to meczy :(
wczoraj byłam na USG połowkowym u specjalisty. Musze przyznać ze dr dokladnie badał córcie - mamy za wysokie tetno caly czas- tzn mała ma od 150-167 wiec badanie trwalo 45 min
mam jednak watpliwośći ....lekarz mega mocno naciskał mi głowicą na brzuch :( bolało mnie to i widział bo jęczałam na kozetce :( strasznie sie martwie ze mogl coś narobić małej, zgnieść złamać .... moj gin jak mnie bada to jest delikatny- ten mówił ze chciał dokladnie wszystko jak to bywa na połówkowym. A z racji tłuszczu musial serio mocno naciskać Pocieszcie mnie ze was tez tak maltretowali a dziecko zdrowe ???
No coś Ty... dziecku to nic nie będzie. Przecież ma tam spora ochronę.

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry