reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

E tam aktywność chodzę na basen ż córką więc w sumie trochę popływam a głowie z nie się bawię. Ale zawsze to jakiś ruch w wodzie :)

m3sx3e3k25iia4nv.png
Dokładnie, zawsze to jakaś aktywność

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Jak jem niedietetycznie to mam cukier ok. A jak zjem tak jak powinnam to cukier za wysoki. I tego nie rozumiem... jednak cukry po posiłkach w miarę sie normuja a na cZczo zwiększyła mi dawkę insuliny a on jeszcze wyższy niż był.
Diabetolog mówi że w ciąży powinnam przytyć 5kg. A ja jak na razie mam -3kg a to już 30t+4. Ginekolog mówi że jest ok. Ale już nie wiem komu wierzyć bo ginekolog mi trochę podpadł ostatnii

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do wagi to ja w 35tyg jak trafiłam do szpitala byłam na minusie 3kg od wagi jaką miałam na poczatku ciąży . 2tyg po cc miałam -8kg a jak byłam w domu na moment prawie 3tyg temu -18 kg w sumie.
Teraz na szpitalnym jedzeniu i przy kilkukrotnym w ciagu doby odciaganiu mleka mam nadzieję że też coś spadło. Jedno jest pewne że straciłam kondycję i mięśnie.
Trzeba będzie przeprosić się z bieżnią za jakiś czas, muszę kupić nosidełko i będę maszerowac z Młodym :);)
Jeszcze jakieś -40 kg i będzie git :happy:

Na sali w szpitalu miałam dziewczynę z cukrzycą ciążową, byla na diecie cukrzycowej i wstrzykiwala sobie insulinę.
Najlepszy wynik cukru na czczo miała jak wieczorem zjadła garść groszkow w czekoladzie - takie chrupki chyba to były.
W ciągu dnia jakąś niedozwoloną oficjalnie przekąska typu paluszki czy jakieś orzechy i cukier lepszy był. :szok:
Bądź tu człowieku mądry :)

Jo brawo za wagę!!!!!

Jk moim zdaniem nie ma co się martwić że nic nie tyjesz. My z nadwagą nie powinnyśmy tyg w ciąży (podobno) :) wiec spokojnie :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi szczepiliśmy 6w1 ,rotawirusy i pneumokoki. Pierwszy raz słyszałam żeby tak bardzo płakał aż w szoku byłam...Coś czuję że będzie kiepska noc bo co chwilę budzi się z płaczem.
Jk nie przejmuj się spadkiem wagi jeśli maleństwo rozwija się prawidłowo to jest wszystko dobrze.Ja schudłam 8kg w ciąży i w 37 tygodniu urodziłam zdrowego synka o wadze 3400.A co do cukru to ja też tak miałam żeby mieć dobry cukier rano zjadłam w nocy 4kostki milki i nigdy nie przekroczyłam 90.

Mimi szczepiliśmy 6w1 ,rotawirusy i pneumokoki. Pierwszy raz słyszałam żeby tak bardzo płakał aż w szoku byłam...Coś czuję że będzie kiepska noc bo co chwilę budzi się z płaczem.
Jk nie przejmuj się spadkiem wagi jeśli maleństwo rozwija się prawidłowo to jest wszystko dobrze.Ja schudłam 8kg w ciąży i w 37 tygodniu urodziłam zdrowego synka o wadze 3400.A co do cukru to ja też tak miałam żeby mieć dobry cukier rano zjadłam w nocy 4kostki milki i nigdy nie przekroczyłam 90.
Ja ostatnio na cZczo miałam 89 jak w nocy wypilam duża szklanke pepsi;) i to był mój najlepszy wynik. Teraz biorę na noc 9j insuliny tej dlugodzoalajacej. I do każdego posiłku też biorę insulinę.
Mój ginekolog mówi że ona miała wiele pacjentek otyłych z cukrzycą które schudly... mała rozwija sie ok. A mi nawet brzuszek urósł.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Agunia, dobrze żebyś miała w domu czopki paracetamolu. Nasz miał szczepienie dokładnie tydzień temu. 6w1 hepB pneumokoki i rotawirus do picia. W nocy 38stopni i Mąż dał mu czopek.
Pielęgniarka po badaniu Młodego wysłała Męża do apteki po czopki a mały został z moją Mamą, gdy Mąż wrócił już siedzieli sobie na ławeczce przed przychodnią :)
Gdyby był Mąż to by panikował a tak go ominęło :);)

reklama
Jk problem zaczyna się jak dziecko nie rośnie, wtedy mi też kazali jeść więcej nie martwiac się, ze przytyję. Jak z maleństwem ok, to jedz jak uwazasz i tyle. Cukier rano to najwieksza zmora wszystkich. Ja na koncówce to miałam jakieś 25 jednostek insuliny na noc, a moja diabetolog mówiła, że ma pacjentki, które biorą po 100. Jest meczaca ta cukrzyca, no ale co poradzić.

Do góry