reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

E tam aktywność chodzę na basen ż córką więc w sumie trochę popływam a głowie z nie się bawię. Ale zawsze to jakiś ruch w wodzie :)

m3sx3e3k25iia4nv.png
Dokładnie, zawsze to jakaś aktywność

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Jak jem niedietetycznie to mam cukier ok. A jak zjem tak jak powinnam to cukier za wysoki. I tego nie rozumiem... jednak cukry po posiłkach w miarę sie normuja a na cZczo zwiększyła mi dawkę insuliny a on jeszcze wyższy niż był.
Diabetolog mówi że w ciąży powinnam przytyć 5kg. A ja jak na razie mam -3kg a to już 30t+4. Ginekolog mówi że jest ok. Ale już nie wiem komu wierzyć bo ginekolog mi trochę podpadł ostatnii

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do wagi to ja w 35tyg jak trafiłam do szpitala byłam na minusie 3kg od wagi jaką miałam na poczatku ciąży . 2tyg po cc miałam -8kg a jak byłam w domu na moment prawie 3tyg temu -18 kg w sumie.
Teraz na szpitalnym jedzeniu i przy kilkukrotnym w ciagu doby odciaganiu mleka mam nadzieję że też coś spadło. Jedno jest pewne że straciłam kondycję i mięśnie.
Trzeba będzie przeprosić się z bieżnią za jakiś czas, muszę kupić nosidełko i będę maszerowac z Młodym :);)
Jeszcze jakieś -40 kg i będzie git :happy:

Na sali w szpitalu miałam dziewczynę z cukrzycą ciążową, byla na diecie cukrzycowej i wstrzykiwala sobie insulinę.
Najlepszy wynik cukru na czczo miała jak wieczorem zjadła garść groszkow w czekoladzie - takie chrupki chyba to były.
W ciągu dnia jakąś niedozwoloną oficjalnie przekąska typu paluszki czy jakieś orzechy i cukier lepszy był. :szok:
Bądź tu człowieku mądry :)

Jo brawo za wagę!!!!!

Jk moim zdaniem nie ma co się martwić że nic nie tyjesz. My z nadwagą nie powinnyśmy tyg w ciąży (podobno) :) wiec spokojnie :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi szczepiliśmy 6w1 ,rotawirusy i pneumokoki. Pierwszy raz słyszałam żeby tak bardzo płakał aż w szoku byłam...Coś czuję że będzie kiepska noc bo co chwilę budzi się z płaczem.
Jk nie przejmuj się spadkiem wagi jeśli maleństwo rozwija się prawidłowo to jest wszystko dobrze.Ja schudłam 8kg w ciąży i w 37 tygodniu urodziłam zdrowego synka o wadze 3400.A co do cukru to ja też tak miałam żeby mieć dobry cukier rano zjadłam w nocy 4kostki milki i nigdy nie przekroczyłam 90.

Mimi szczepiliśmy 6w1 ,rotawirusy i pneumokoki. Pierwszy raz słyszałam żeby tak bardzo płakał aż w szoku byłam...Coś czuję że będzie kiepska noc bo co chwilę budzi się z płaczem.
Jk nie przejmuj się spadkiem wagi jeśli maleństwo rozwija się prawidłowo to jest wszystko dobrze.Ja schudłam 8kg w ciąży i w 37 tygodniu urodziłam zdrowego synka o wadze 3400.A co do cukru to ja też tak miałam żeby mieć dobry cukier rano zjadłam w nocy 4kostki milki i nigdy nie przekroczyłam 90.
Ja ostatnio na cZczo miałam 89 jak w nocy wypilam duża szklanke pepsi;) i to był mój najlepszy wynik. Teraz biorę na noc 9j insuliny tej dlugodzoalajacej. I do każdego posiłku też biorę insulinę.
Mój ginekolog mówi że ona miała wiele pacjentek otyłych z cukrzycą które schudly... mała rozwija sie ok. A mi nawet brzuszek urósł.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Agunia, dobrze żebyś miała w domu czopki paracetamolu. Nasz miał szczepienie dokładnie tydzień temu. 6w1 hepB pneumokoki i rotawirus do picia. W nocy 38stopni i Mąż dał mu czopek.
Pielęgniarka po badaniu Młodego wysłała Męża do apteki po czopki a mały został z moją Mamą, gdy Mąż wrócił już siedzieli sobie na ławeczce przed przychodnią :)
Gdyby był Mąż to by panikował a tak go ominęło :);)

reklama
Jk problem zaczyna się jak dziecko nie rośnie, wtedy mi też kazali jeść więcej nie martwiac się, ze przytyję. Jak z maleństwem ok, to jedz jak uwazasz i tyle. Cukier rano to najwieksza zmora wszystkich. Ja na koncówce to miałam jakieś 25 jednostek insuliny na noc, a moja diabetolog mówiła, że ma pacjentki, które biorą po 100. Jest meczaca ta cukrzyca, no ale co poradzić.

Do góry