reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

December widzę była, bo podziękowała za post, ale my chcielibyśmy zdjęcie Boryska:D Najlepiej jeszcze zdjęcie z dzisiaj i zdjęcie z porodu, tak do porównania:D

Sama jestem ciekawa jak to będzie po porodzie... Czy mi starczy cierpliwości?? Na forum, bodajże w temacie dla pierworódek przeczytałam o mężu forumowiczki, która poszła do wc, a zaczęło płakać dziecko i on się pyta czy już kończy, bo dziecko płacze:D Ja ogólnie nie lubię płaczu dziecka, ale swoje to może co innego??

W nocy złapał mnie ból brzucha jak wstawałam do wc, ale poszłam do wc i przeszło. Nie miałam jeszcze takiego bólu, więc myślałam, że rodzę, ale wszystko jest w porządku. Potem przez minutę głaskałam brzusio i czekałam aż Zuzia się obudzi, bo bałam się, że coś się stało, a ona zaczęła się ruszać i dostała czkawki;)

nadalka, i wtedy się budzi?? Kurcze jak Zuza tak często dostaje czkawkę w brzuchu... Echh, ale i tak chcę ją już na świecie:D

Dzisiaj idę do dentysty, a wyglądam jakby mi się chciało??

reklama
to, że mała ma czkawkę często w brzuchu nie oznacza, że jak się urodzi to będzie ją tak samo często miała. Fabian pod koniec ciąży non stop miał czkawkę a jak się urodził to baaardzo rzadko.
A, że jak jest czkawka to się dziecko budzi to standard - ja też jakbym miała przez sen czkawkę to bym się obudziła :laugh2:
A złośliwość dzieci nie zna granic i przeważnie mają czkawkę już jak się najedzą i napiją - ty spokojnie myślisz że to już koniec, że usnęło - chwila relaksu a tu yig, yig, yig - czkwaka - i znowu..... cycek ewentualnie butelka :-D

No to dobrze:D
Nie idę jednak do dentysty. Znowu kuło mnie w pochwie, więc się położyłam, ale w łóżku też mnie kuło;/ Kuje mnie jak Zuza się rusza, może ona paluszkami mi tam u dołu macicy strzela i dlatego mnie tak kłuje?? Kuźwa, jak się odmienia "kłuć", bo już nie wiem jak pisać hehe;p Mam też czasem wrażenie jak ona się rusza, że za chwile mi coś tam wyleci z tej pochwy..

"Kluje, kluc, klulo" itd. tylko ja bez polskich czcionek. "Kuc" to zelazo.;-)
Faktycznie to ze dziecko ma czkawke przed urodzeniem, nie znaczy ze bedzie ja mialo pozniej. Karol czkawke mial w brzuchu czesto, teraz miewa od czasu do czasu jak ma mokro lub przychlodnawo.

"Kluje, kluc, klulo" itd. tylko ja bez polskich czcionek. "Kuc" to zelazo.;-)
Faktycznie to ze dziecko ma czkawke przed urodzeniem, nie znaczy ze bedzie ja mialo pozniej. Karol czkawke mial w brzuchu czesto, teraz miewa od czasu do czasu jak ma mokro lub przychlodnawo.
Dziwnie hehe:)

dzięki dziewczyny, że o mnie pamiętacie - kochane jesteście - buziak :wink:

a po teścik oczywiście lecę dzisiaj po pracy - za jakies 2 godziny.

w TESCO są takie baardzo czułe paskowe po 9 zł a w aptece moje ulubione płytkowe (mniej czułe) za 14 zł.

Który dziś wybrać ?? :-)

przed okresem robi się test rano a po terminie podobno obojętna jest pora dnia.

Robić dzisiaj czy dopiero jutro rano ?

Brzuch mnie nie pobolewa tylko piersi od kilku dni na razy zaczynają mrowić.
Ciekawe - na okres, czy na fasolkę .....

dzewelajna, ja kupowałam na allegro po 1 zł za szt i pokazały dwie kreski:D Idę się położyć, jakoś źle się dzisiaj czuję..

reklama
dzewelajna ja co prawda z dala od forum ale też trzymam kciuki:)

U nas rewelacja, jemy, śpimy i rośniemy:) nie no ja na szczęście już nie. Waga mi się zatrzymała na 90,5(jak mnie przyjmowali do szpita bylo 106:szok:) i nie chce spadać, ale nie mam co narzekać bo diety też nie mam, ale i apetytu też nie bardzo...jem bo muszę żeby było mleczko. Brzuch wygląda nadal masakrycznie, no cóż... do tego wyszły rozstępy, teraz?:angry: Ale maleńka jest przeurocza i przekochana. Malo płacze, chociaz nie lubi wózkiem jezdzic i wtedy najbardziej się wydziera:) jeszcze jak zaśnie to ok, ale jak się obudzi to szybo kierune spaceru dom, albo na rączki:) Dzisiaj testowałam chuste, super sprawa,od razu zasnęła:) ale ja jakoś jeszcze mam obiekcje czy nie jest oby za mała na nią...
no nic muszę kończyć bo się budzi i mnie woła:) pewnie jeść chce:)

Do góry