reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

A i u mnie nic się nie dzieje. Byłam dzisiaj na wizycie, nic nie wskazuje na zbliżający się poród. Jak nie ruszy to za tydzień w piątek mam wizytę, a w sobotę idę do szpitala na wywołanie.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

reklama
Z jednego wklucia zmierzylismy poziom cukru na dwoch glukometrach, moim i ich. U nich wyszlo 128 a u mnie 108. U nich norma do 120 a ja mialam i leczylam sie z norma do 140. Teraz po ich posilkach na diecie cukrzycowej mam wedlug nich zawyzone bo 128-130. No ale co ja mam innego jesc?
Dostalam teraz nowy glukometr od nich. Po kolacji sprawdzimy kompatybilnosc zeby znowu nie wyszlo, ze zly.
U mnie na dwóch też jest jakaś tam niewielka rozbieżność.... bez przesady. Moja gin mówiła ze spokojnie do 140 więc się nie denerwuj :*

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej Dziewczynki:*
Staram się Was nadrobić ale nie saje rady:(
Paulina rany co za drań!Co on myślał,że pogrzebałaś coś w glukometrze że źle wskazuje?Masakra,tacy dranie nie powinni mieć do czynienia z ludźmi!Obyś już więcej na niego nie trafiła:* Pobierają Ci teraz krew na pomiary cukru?
My jesteśmy od wczorajszego popołudnia w domu.Malutki śpi na razie w wózku,łóżeczko nie przypadło mu chyba do gustu;) Karmienie idzie coraz lepiej:) A ja umieram z powodu bólu krocza i hemoroida:( Siedzenie to dramat:(
Mimi to oby była dziewczynka:*
Postaram się Was podczytywać na bieżąco.
Ciakawe jak tam Inka i Parampampam;)
Super ze już w domku :*
Teraz będzie z dnia na dzień coraz lepiej.
Malutki to istny slodziak [emoji7]

hchy43r8h8l5x99d.png

Paulina trafiłaś na beznadziejnego lekarza .Co do jedzenia to ja na diecie cukrzycowej w szpitalu też miałam wysoki cukier ale to też po stredach bo po nich cukru szaleją i to normalne .A jeśli to możliwe to np .zamień szpitalny chleb na ten co jadłaś w domu .Mi to pomogło :)
Zuza super że już w domku jesteście Dominik jest śliczny a Tobie pewnie szybciutko minie ból :)
Mimi widzę że ostro idziesz w róż ;)Oby marzenie się spełniło i była dziewczynka :)
U nas coraz lepiej Michaś już rano robi sobie przerwę w jedzeniu szkoda że nie w nocy ale dziś jak jadł o 3.30 to kolejne mleko zjadł dopiero o 12 .Kolki jeszcze nam nie odpusciły ale wibracje w leżaczku na troszkę łagodzi atak do tego Delicol i termoforek .A i zmiana mleko z Babilonu na Bebiko .Bebilonu zjadał 170i ciągle głodny a bebiko 90-120 więc jest różnica .A Michaś jest już taki duży:) Miłego popołudnia :)
Zobacz załącznik 816617
Następny slodziak hehe.

Prawda, ja ostro przyszalalam z rozem [emoji16] no ale co ja poradzę [emoji1][emoji1][emoji1]

Dala mi nadzieję ta moja ginka no....

hchy43r8h8l5x99d.png

Czuję, że nic nie ruszy samo. Będę musiała mieć wywołanie, a bardzo się go boję. Ale jest jeden pozytyw: lekarz nie chce, żebym przenosila ciążę, wywoła mi w dzień terminu.

Dziewczyny, jak to jest z urlopem macierzyńskim? W jaki sposób deklarujemy, jaki sposób wynagrodzenia wybieramy? Kiedy i jak?

reklama
Dziewczyny, jak to jest z urlopem macierzyńskim? W jaki sposób deklarujemy, jaki sposób wynagrodzenia wybieramy? Kiedy i jak?

Jak rodziłam córkę, to pisałam wniosek o udzielenie urlopu do pracodawcy, a pieniążki dostawałam w terminie wynagrodzenia.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry