reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Parampampam termin mam na 22.07 z usg, z om na 15.07 miałam. A jak sobie przypomnę, że mnie straszyli wcześniakiem to śmiech przez łzy normalnie :p

reklama
jk89 chciałabym, żeby było u mnie tak samo. Mam niestety tendencję do tycia z powietrza. Chora tarczyca sprawiła, że w rok przytyłam 40kg. Całe życie jestem na diecie:p już nie pamiętam kiedy ostatni raz nie byłam... Życzę zdrowia dla Ciebie i maluszka:)

Mimi jak to zrobiłaś? Specjalna dieta? Jakiś sport?
Ja od 2 tygodni mam mega apetyt ale staram się jeść mało. Jednak ćwiczenia odpadają, wystarczy że się poruszam a już mi niedobrze i mam mdłości i kręci się w głowie..
Nie jedz czasem za mało bo pojawia Ci się ketony w moczu....

Moim zdaniem klucz do sukcesu to 5 posiłków dziennie o stałych porach i kaloryczność ok 2000kcal :) no i ja od 3 tygodni zero słodyczy.... i poki co waga trochę spadła :)
Miałam plan ćwiczyć jakieś ćwiczenia dla ciężarnych ale nie dam rady. Brzuch boli. Szczerze mówiąc mam mało ruchu. Jedynie domowe obowiązki....

hchy43r8h8l5x99d.png

Cześć DziewcZyny;) ja od wczoraj leżę w szpitalu. Już mam serdecznie dość. Cukier dalej wariuje. Dzisiaj założyli mi holtera więc kolejna noc tutaj. Zwiększyli mi zastrzyk z clexane. Wczoraj i dzisiaj rano robili ktg. Ż maluszkiem najważniejsze jest wszystko ok. Waży już 1.4 kg.
Szafirek ja dopóki nie wprowadzili mi diety cukrzycowej nie zalowalam sobie a nie przytulam jak na razie nic. A to już 28 tydzień. Więc spokojnie;)

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ważne ze jesteś na obserwacji. Na pewno ustala Ci odpowiednie dawki leków.

hchy43r8h8l5x99d.png

Szafirek, gratulacje!!! Teraz maluch jest najważniejszy, a jak będziesz spokojniejsza, to może warto znaleźć jakiegoś dietetyka, który się Tobą zaopiekuje w ciąży?

W ogóle jak czytam Twoje wpisy o całym życiu na diecie i tarczycy, to jakbym siebie słuchała [emoji51]

A lekarz coś mówił na Twoją wagę?

JK, dobrze, że jesteś pod opieką. Oby pobyt w szpitalu minął spokojnie.

Colorado, przykro mi z powodu cysty, trzymam kciuki za kolejny cykl :)

Ja na urlopie i robię generalne porządki w domu. Boże, ile człowiek rzeczy chomikuje!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi staram się jeść te 4-5 posiłków dziennie, ale mniejszych i piję dużo wody i na wieczór meliskę robię bo jakaś poddenerwowana chodzę.

Ka.26.06 u dietetyka na diecie przytyłam... Później endokrynolog kazał mi jeść wszystko co ma niski indeks glikemiczny i tam spadło 15 kg. Gin na wagę nic póki co nie mówiła, jutro mam wizytę to zobaczymy.

Hej dziewczynki witam w ten goracy dzien ☺

My dzis bylismy na szczepieniu od pneumokokow Fabrys jak narazie spi w wozku ☺
Obiad zrobiony a ja odpoczywam na tarasie.

Zuza jaki laktator kupilas?

Fajnie ze jest nas coraz wiecej jestesmy przykladem ze mimo wszystko mozna byc szczesliwa mama ☺

Gabrys za 10 dni konczy 3 miesiace a waga 6180 w 14 dni przytyl 520dag niezle ponad pol kg. Maly paczek jak narazie. A w osrodku zdrowia byla jakas mama dziecko urodzilo sie 3500 czyli ladna waga teraz pol roku ponad ma i 6100 i taka zmartwiona juz bie wiadomo co gorsze.

Milego dnia dziewczynki ☺

colorado dobrze że jesteś pod opieką lekarza i mam nadzieję że wszystko dobrze się ułoży.

Szafirek gratuluję.

Odebrałam wynik i w moczu mam cukier no i nie wiem czy to źle...

Dzień dobry :)
Faktycznie dziś gorąco ale do południa udało nam się iść na spacerek . Oczywiście musiałam się nasłuchać od starszych pań co to ja wyprawiam z dzieckiem bez czapki kocyka jak tak można.Przy temperaturze 30 stopni to pampers i body ,bo w wózku jak w termosie .

Szafirek gratulacje:) Ja miałam dużo wyższa wagę bo 127 a w dniu ciecia 8kg mniej :)

dqprh37147u4tr1q.png

reklama
agunia, jestem pod wrażeniem! I znowu pytanie, jak to możliwe? dieta?
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, że marzy mi się przytyć max 5kg a najlepiej wcale, a ona mnie wyśmiała, że to nie możliwe i nie zdrowe..
A co do ubioru malucha- nie przejmuj się. Ty wiesz najlepiej jak ubrać swoje maleństwo :)

Do góry