reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Chyba każda z nas to zna :) spokojnie, nie szaleję, po prostu jem zdrowo i mniej :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ty jedna:)
Ja zeby zajść w ciąze schudłam jakieś 25kg,w ciaży z racji diety cukrzycowej nie przytyłam nic (tzn. przytyłam, ale po porodzie wszystko spadło, czyli tyle co dziecko, wody itp.), a teraz znowu tyję..

Lilianka ślicznie dziewczyny:*
To prawda,każda z nas to zna:) "Tak mi dobrzr idzie że nic się nie stanie jak zjem coś niezdrowego" A potem znowu i znowu:p Ale w kupie siła dziewczyny:)

Hej dziewczyny ☺

Witam nowe mamy ☺

Joanna to mamy dzieci podobne wiekowo moj Gabrys jest z 29.04 napisz jak maly spi i jak z kolkami a czemu nie karmisz ?

Agunia jak radzisz sobie z Michasia kolkami?

Ja nie mam monitoru oddechu mimo ze Gabrys to wczesniak ale chyba dobrze mi z tym po co dodatkowy stres po zatem u mnie maly spi w roznych miejscach w nocy w lozeczku ale czesciej w wozku nad ranem jak maz idzie do pracy to spi ze mna w lozku a w dzien gdzie zasnie to ba lozku wczoraj na podworku na kocu itd .

Ja Joanna karmie z butelki swoim pokarmem a waga tez co spadlo 2 tyg po ciazy i to wszystko stanelo i ni drgnie.

Ktos pisal o ulewaniu Gabrys tez mocno ulewal az nosem mu szlo lekarka kazala kupic w aptece maczke swietojanska czy jakos tak do zageszczania mleka bawet przy karmieniu piersia nozna uzywac i powiem Wam jak reka odjol polecam.

Milego dnia dziewczynki ☺

Ja pamiętam raz w życiu schudłam naprawdę sporo, byłam z siebie taka dumna. Trzymałam dietę, ćwiczyłam naprawdę dużo, wręcz można powiedzieć, że się uzależniłam od aerobiku. Jak nie poszłam z dwa dni pod rząd na siłownie to miałam takie wyrzuty sumienia, że aż do dzisiaj czuję tę odrazę :p
Wchodziłam w spodnie rozmiar 38! Achh teraz mój szczyt marzeń to wejść kiedyś w rozm. 40 haha

Dzień dobry :)
Joanna Kasia witajcie:)
Jak to wszystko się zmienia w ciąży narzeka się na gorąco i marzy o chłodzie a po ciąży przydało by się więcej słonka a tu niestety deszcz :(
Kasia ja też już jestem mamą i podobnie jak Ty nie jem chleba, makaronów, ziemniaków,fast foodów pije tylko wodę niegazowaną i pokrzywę i jeszcze kilku rzeczy nie jem ale to przez moje jelita bo niestety od cc nie wróciły jeszcze do normy i jedzenie kończy się wymiotami albo bólami brzucha.Moja dieta opiera się na jogurtach owocach i waflach ryżowych a i oczywiście słodycze w małych ilościach ,bo cukier w granicach 60-70 .Obiady czasem zjem oczywiście jak mam siłę ugotować ,bo tak jak dziś po 3 godzinach snu chodzę jak zoombi :p Co do ćwiczeń to już bym chciała ale po cc niestety trzeba dać sobie na wstrzymanie;)
Asia podaje 3 razy dziennie po 15 kropli sab simplex stosuje mleko Bebilon comfort dla niemowląt z tendencją do kolek i często go kładę na brzuszku masuje i podnoszę mu nóżki .
dqprh37147u4tr1q.png

Milutkiego dnia :)

Joanna chyba każda ma za soba takie doswiadczenia. Trzeba by całe życie już na diecie być, a to trudne:(
Agunia cierpliwości, do czterech miesiecy problemy z kolką miną:)
Po cc zalecają pół roku odpoczynku, ale ja odczekałam 4,5 i zaczęłam ćwiczyć. mam nadzieję, ze nic się nie stanie, ale muszę bo za chwile znów przekroczę 100 i wszystko pójdzie na marne....

reklama
Ooo nie słyszałam o takiej maczce. To jest jak kaszka????
Mój ulewal do pól roku.... to było straszne. Co go przebralam to zaraz ulał i tak w kolo. ...

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry