reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Chyba każda z nas to zna :) spokojnie, nie szaleję, po prostu jem zdrowo i mniej :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ty jedna:)
Ja zeby zajść w ciąze schudłam jakieś 25kg,w ciaży z racji diety cukrzycowej nie przytyłam nic (tzn. przytyłam, ale po porodzie wszystko spadło, czyli tyle co dziecko, wody itp.), a teraz znowu tyję..

Lilianka ślicznie dziewczyny:*
To prawda,każda z nas to zna:) "Tak mi dobrzr idzie że nic się nie stanie jak zjem coś niezdrowego" A potem znowu i znowu:p Ale w kupie siła dziewczyny:)

Hej dziewczyny ☺

Witam nowe mamy ☺

Joanna to mamy dzieci podobne wiekowo moj Gabrys jest z 29.04 napisz jak maly spi i jak z kolkami a czemu nie karmisz ?

Agunia jak radzisz sobie z Michasia kolkami?

Ja nie mam monitoru oddechu mimo ze Gabrys to wczesniak ale chyba dobrze mi z tym po co dodatkowy stres po zatem u mnie maly spi w roznych miejscach w nocy w lozeczku ale czesciej w wozku nad ranem jak maz idzie do pracy to spi ze mna w lozku a w dzien gdzie zasnie to ba lozku wczoraj na podworku na kocu itd .

Ja Joanna karmie z butelki swoim pokarmem a waga tez co spadlo 2 tyg po ciazy i to wszystko stanelo i ni drgnie.

Ktos pisal o ulewaniu Gabrys tez mocno ulewal az nosem mu szlo lekarka kazala kupic w aptece maczke swietojanska czy jakos tak do zageszczania mleka bawet przy karmieniu piersia nozna uzywac i powiem Wam jak reka odjol polecam.

Milego dnia dziewczynki ☺

Ja pamiętam raz w życiu schudłam naprawdę sporo, byłam z siebie taka dumna. Trzymałam dietę, ćwiczyłam naprawdę dużo, wręcz można powiedzieć, że się uzależniłam od aerobiku. Jak nie poszłam z dwa dni pod rząd na siłownie to miałam takie wyrzuty sumienia, że aż do dzisiaj czuję tę odrazę :p
Wchodziłam w spodnie rozmiar 38! Achh teraz mój szczyt marzeń to wejść kiedyś w rozm. 40 haha

Dzień dobry :)
Joanna Kasia witajcie:)
Jak to wszystko się zmienia w ciąży narzeka się na gorąco i marzy o chłodzie a po ciąży przydało by się więcej słonka a tu niestety deszcz :(
Kasia ja też już jestem mamą i podobnie jak Ty nie jem chleba, makaronów, ziemniaków,fast foodów pije tylko wodę niegazowaną i pokrzywę i jeszcze kilku rzeczy nie jem ale to przez moje jelita bo niestety od cc nie wróciły jeszcze do normy i jedzenie kończy się wymiotami albo bólami brzucha.Moja dieta opiera się na jogurtach owocach i waflach ryżowych a i oczywiście słodycze w małych ilościach ,bo cukier w granicach 60-70 .Obiady czasem zjem oczywiście jak mam siłę ugotować ,bo tak jak dziś po 3 godzinach snu chodzę jak zoombi :p Co do ćwiczeń to już bym chciała ale po cc niestety trzeba dać sobie na wstrzymanie;)
Asia podaje 3 razy dziennie po 15 kropli sab simplex stosuje mleko Bebilon comfort dla niemowląt z tendencją do kolek i często go kładę na brzuszku masuje i podnoszę mu nóżki .
dqprh37147u4tr1q.png

Milutkiego dnia :)

Joanna chyba każda ma za soba takie doswiadczenia. Trzeba by całe życie już na diecie być, a to trudne:(
Agunia cierpliwości, do czterech miesiecy problemy z kolką miną:)
Po cc zalecają pół roku odpoczynku, ale ja odczekałam 4,5 i zaczęłam ćwiczyć. mam nadzieję, ze nic się nie stanie, ale muszę bo za chwile znów przekroczę 100 i wszystko pójdzie na marne....

reklama
Ooo nie słyszałam o takiej maczce. To jest jak kaszka????
Mój ulewal do pól roku.... to było straszne. Co go przebralam to zaraz ulał i tak w kolo. ...

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry