reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

ubranka to tak myślę po jednym komplecie na kazdy dzień, pielucha tetrowa starczy jedna, góra dwie przecież nie będzie tam leżeć nie wiadomo ile nastawcie się na 3 doby a w razie czego to przecież Wam ktoś zawsze może dowieźć rzeczy. Butelka dla dzidzi jest niepotrzebna.
A dla was gacie siateczkowe nie wszędzie akceptują więc jeśli wiecie że możecie to bierzcie u nas nie można było bo lekarze się darli jak nie wiem co że musi być przewiew, zeby szybko się goiło więc na oddziale nikt nie miał i przeżył, stanik do karmienia chyba nie potrzebny chociaż rzeczywiście sory - moze się przydać bo w końcu w razie czego jak i gdzie włożyć wkładkę laktacyjną - o! wkłądki laktacyjne weźcie :). Podkłądy poporodowe nie wiem jak u was w szpitalach ale raczej nie potrzebne są - łóżka są już tak przygotowane dla kobitek, ze fiu fiu fiu :) u nas były pod prześcieradłem ceratki szeleszczące i tak zajebiście się na nich spało pamiętam i zawsze było słychać jak się przekręcasz :)
A i pamiętajcie o jakiś wacikach - zawsze się mogą przydać do przemycia wodą dziecku oczu bo po porodzie często może być taka potrzeba. Tak mi się wydaję ale to trzeba potwierdzić z aktualnymi świeżymi mamusiami :-)

okres mi wychodzi teraz na wtorek - myślicie że w sobotę może wyjść już test ?

reklama
okres mi wychodzi teraz na wtorek - myślicie że w sobotę może wyjść już test ?

Mnie się wydaje, że zdecydowanie tak! Przecież są takie testy, co wykrywają ciążę w 6 dni po zapłodnieniu :tak: Ale będzie checa, jak będzie pozytyw, nie?! :p

Wiecie, tak się zastanawiam...:cool: Bo ciążę zaczęłam ze 102 kg na karku, a teraz, na początku drugiego trymestru mam 99,9 kg... Myślicie, że istnieje szansa, że nie przytyję jakiś 40 kg? Trochę się boję, że będę wyglądać na jeszcze większe monstrum niż teraz... :no:

Aha, chciałam jeszcze dodać, że we wtorek byłam na kolejnym usg prenatalnym, żeby przebadać tę nieszczęsną przezierność. Wszystko, jest dobrze, a nawet okazało się, że Malec jest starszy niż "okres przewiduje", bo np. mój suwaczek pokazuje, że jestem w 13w1d ciąży, a zgodnie z usg dzisiaj jest już 13w5d i TP przesunął mi się z 22.01.2013 r. na 19.01.2013 r.

Pozdrawiam wszystkie serdeczniaście. Raz jeszcze gratuluję rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za te, czekające na ten moment :rofl2:

Ostatnia edycja:
Dzewalajna, mnie ostatnio wyszedl w 24 d.c. na 28 mozliwych. Jak masz ten czulszy, to moze wyjsc.

Co do tego co do porodu... Mialam 2 koszulki - w jednej rodzilam, w druga przebralam sie po prysznicu - szlafrok, szczotke do wlosow, kosmetyki do kapieli, 2 reczniki (duzy i maly), szczoteczke d/z itd. Podpaski, zwykle majty, tyle ze bawelniane. Wkladki laktacyjne. Biustonosz ten w ktorym przyszlam. Ksiazke do czytania. Wyszlam w ciuchach w ktorych przyszlam - portki ogrodniczki z tylka nie lecialy.;-)
Dla dziecka kilka pajacykow, czapeczke bawelniana (szpitalna okazala sie o kant d... i polozna z radoscia powitala nasza), paczke pieluch, mokre chusteczki, Linomag, 3 pieluchy tetrowe. W szpitalu maly mial szpitalny, leciutki, bawelniany kocyk. Do wyjscia kombinezon, (zima) sweterek i spodnie wloczkowe (latwo wlozyc na noworodka bo elastyczne), ciepla czapke, fotelik samochodowy. Bez fotelika nie wypuszcza.

Bylismy w szpitalu niespelna dobe.

Podkłądy poporodowe nie wiem jak u was w szpitalach ale raczej nie potrzebne są - łóżka są już tak przygotowane dla kobitek, ze fiu fiu fiu :) u nas były pod prześcieradłem ceratki szeleszczące i tak zajebiście się na nich spało pamiętam i zawsze było słychać jak się przekręcasz :)
Nie rozumiem, krew Ci po nogach ciekła??

Dobryy ;))

dzewelajna- spróbuj, a nóż wyjdzie ;) oczywiście pozytywny i też będziesz zafasolkowana ;P

a co do ubranek to brać śpioszki czy np body z dł rękawem i do tego takie spodeneczki ze stópkami? czy to może nie ma rożnicy...? tak samo jak Ainhoa wezmę body kopertowe, bo nie wiem czy podołam z zakładaniem Jasiowi bodziaka przez głowkę :laugh2:
a co jest najgorsze to ja chyba mam same body na 62cm i chyba 2 pary jakiś mniejszych, myślicie zeby dokupic kilka na 56?

Lolcia, ja mialam polspiochy i kaftanik i pajacyki. Polspiochy nie zdaly egzaminu - dziecko ma na pepku "klipsa", u nas to bylo z 5cm plastikowego patola i guma polspiochow z tym kolidowala. Pajacyki byly zdecydowanie ok. Rodzilam w zimie, ale w szpitalu bylo cholernie cieplo (dla mnie za cieplo nawet na przykrycie sie przescieradlem a jestem zmarzluchem) i w sumie maly w pajacyku i lekko otulony (raczej dla komfortu niz ciepla) bawelnianym kocykiem nie marzl. Nie bralam do szpitala bodziakow. Sam pajacyk tylko, taki z dlugim rekawkiem i stopkami. Sie to tu nazywa sleep suit.

kłaczek- no właśnie też tak myslałam o tym że ta gumka w półspiochach to może cisnąć dzidzie.

Totka- nieee no 40kg to raczej nie przytyjesz :szok: ja zaczęłam z podobną waga do Twojej i jakies 3 tyg temu mialam +10 co i tak uważam za traaagedie :no: czuje sie juz strasznie jak ogromny hipopotam !!! Mam nadzieje, ze już za wiele nie przybiore choć coś czuje ze jutro na wizycie u gina okaże się ze juz jest +12 ;| wrr !!!

Mamuśki obecne, czy poród sn jest naprawde aż tak straszny? :-D

Dziewalajna ja miałam dostać okres 13-go a test zrobiłam 18-go i wyskoczyły 2 różowe kreseczki. Teraz są testy takie, że juz po 24h mozesz sie dowiedzieć czy jesteś w ciąży. Życzę powodzenia i trzymam &&&&&&& za pozytywny wynik:tak:
Totka nie przesadzaj,40 kg na pewno Ci nie grozi. My, tzw. puszyste dużo nie nabieramy dodatkowych kg bo mamy zapasik zrobiony wcześniej oi dzieciątko z nas ciągnie:-)
emnaai super, że juz jesteście w domku i jeszcze raz gratuluję!!!

hej dziewczyny :-)
ależ produkujecie tych postów :-) super,bo jest co czytać. Ja czasem tylko zerkam bo niemam weny do pisania, ale podglądam was chętnie bo dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.
Ostatnio też się zastanawiałam jak mój poród bedzie wyglądał i w ogóle ta cała otoczka, zakupy, łóżeczka, wózeczki itd. Ja narazie nic nie kupuję, mam ciągle taką bariere wewnętrzną, pewnie zaczne kupować pod koniec 8 m-ca, albo zostawie to wszystko na głowie mężulka a ja sobie pójde rodzić :-D a niech sie chłop troche pomęczy.
A powiedzcie w co ubrać maluszka przy wyjściu ze szpitala w zimie??
pozdrawiam serdecznie

reklama
Dobryy ;))a co jest najgorsze to ja chyba mam same body na 62cm i chyba 2 pary jakiś mniejszych, myślicie zeby dokupic kilka na 56?

Lolcia ja za to kupilam 3 za male pajacyki - na 50 cm - ale mi polozna powiedziala ze do szpitala moga byc w sam raz, bo dziec jeszcze dlugo po porodzie podkurcza nozki i raczki, wiec nawet taki standard 56 powinien sie zmiescic :)

Do góry