reklama
olenka201
Fanka BB :)
Mimi do diabetologa yrzrba miec skierowanie. Ja mialam super babke dala mi taką kartke i wypisala mi ile wyznacznikow moge zjesc na dany posilek. Np. Pol kalafiora to byl jeden wyznacznik .dla przykladu obiad mogl sie skladac z 5 wyznacznikow.albo 0.5 kromki chleba bialego to tez byl jeden wyznacznik a na sniadanie moglam zjesc 3.Mi diabetolog mowil ze bez ograniczeń mozna kiszona kapuste czy ogorki bo zbijaja cukier , jaja oraz mieso gotowane .Ja najgorszy cukier mialam na czczo .Moja diabetolog mi tlumaczyla zeby uwazac na cukier bo jak nam skoczy np. do 150 to przez lozysko idzie do dziecka nasz organizm wytworzy naturalna insuline i zacznie zbijac cukier ale dziecko nie wytwarza sobie insuliny dlatego poziom cukru bedzie mu sie utrzymywal.
Zuza rozumie ze masz obawy chyba kazda z nas je ma.U mnie tez tak bylo Mikolaj ma niecale 3 lata i jeszcze tak nie rozumie wszystkiego to musze go pilnowac bo no. Chcial juz biszkopta do buzi Zosi wlozyc
Aaa jeszcze co do cukru to wazny jest cukier po godzinie dlatego ze powinno sie jesc 5 posilkow rozkladajac to na godziny to wychodzi okolo co 2,5 h jesli w organiznie uyrzymuje sie wyzszy poziom cukru np. 140 to zjedzac kolejny posiłek cukier jeszcze bardziej skoczy.
Agunia super ze maz zwrocil uwage na twoja figurę oby tak dalej.
Moja Zosia tez w pierwzzym miesiacu nie reagowala na halas teraz to sie niestety zmienilo a nigdy nie kazalam byc cicho poorostu małe dzieci jeszcze nie odbieraja tak bodzcow, choc Zosia jak idzie na noc spac to tez spi glebokim snem i tak nie reaguje.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Zuza rozumie ze masz obawy chyba kazda z nas je ma.U mnie tez tak bylo Mikolaj ma niecale 3 lata i jeszcze tak nie rozumie wszystkiego to musze go pilnowac bo no. Chcial juz biszkopta do buzi Zosi wlozyc
Aaa jeszcze co do cukru to wazny jest cukier po godzinie dlatego ze powinno sie jesc 5 posilkow rozkladajac to na godziny to wychodzi okolo co 2,5 h jesli w organiznie uyrzymuje sie wyzszy poziom cukru np. 140 to zjedzac kolejny posiłek cukier jeszcze bardziej skoczy.
Agunia super ze maz zwrocil uwage na twoja figurę oby tak dalej.
Moja Zosia tez w pierwzzym miesiacu nie reagowala na halas teraz to sie niestety zmienilo a nigdy nie kazalam byc cicho poorostu małe dzieci jeszcze nie odbieraja tak bodzcow, choc Zosia jak idzie na noc spac to tez spi glebokim snem i tak nie reaguje.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
parampampam
Ja torbę mam spakowana od 32 tygodnia, ale brakuje w niej kosmetyków dla dziecka, bo mi kasy zabrakło już. Dokupie po wypłacie.
Zauważyłam, że zaczynam troche puchnac, ale nie tak strasznie, buty wszystkie na mnie normalnie pasują, ale przestałam widzieć ścięgna w stopach, więc coś sie dzieje
Obrączke to pewnie nawet do porodu będę mogła nosić, bo wychodziłam za mąż mając jakieś 20 kg więcej niż teraz, więc przed ciąża obrączka była dużo za duża, teraz pasuje z luzem na środkowy palec. Muszę ją w końcu zmniejszyć, ale to może jak wrócę do wagi po dziecku.
Dziecko mi się ostatnio tak układa, że nie mogę siedzieć prosto ani się schylac, czuję jakbym miała kij w brzuchu. Śmiesznie.
Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Zauważyłam, że zaczynam troche puchnac, ale nie tak strasznie, buty wszystkie na mnie normalnie pasują, ale przestałam widzieć ścięgna w stopach, więc coś sie dzieje
Obrączke to pewnie nawet do porodu będę mogła nosić, bo wychodziłam za mąż mając jakieś 20 kg więcej niż teraz, więc przed ciąża obrączka była dużo za duża, teraz pasuje z luzem na środkowy palec. Muszę ją w końcu zmniejszyć, ale to może jak wrócę do wagi po dziecku.
Dziecko mi się ostatnio tak układa, że nie mogę siedzieć prosto ani się schylac, czuję jakbym miała kij w brzuchu. Śmiesznie.
Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Zuza87
Parampampam no ja rozumiem bo nie mam jeszcze biustonosza do karmienia z tego samego powodu co Ty nie kupiłaś kosmetyków...
Olenka no tak,Twój synek sam jeszcze jest maluchem Oczy wkolo głowy Ja to się pewnie będę najbardziej bała iść do łazienki...
Olenka no tak,Twój synek sam jeszcze jest maluchem Oczy wkolo głowy Ja to się pewnie będę najbardziej bała iść do łazienki...
Zuza myslę, że tak czy tak trzeba mieć oczy dookoła głowy. Pewnie nie unikniesz też odrobiny zazdrości, może i jakieś przygody trafia się po drodze, bo to jednak dziecko. Ale na pewno rola starszego brata wpłynie na Kubę pozytywnie. Jak urodziłam starsza córkę to moja siostra miała trzy lata. Jednego razu szykowałam kapiel a ona wyjęła małą z łóżeczka i chciała ja przynieść. Do dzisiaj mam przed oczami obraz jak targa takiego trzytygodniowego bobasa, o mało nie upusciła. Teraz na koncówce to tych lęków róznych i przemyśleń w stylu "jak ja sobie poradzę" jest coraz wiecej, pewnie i hormony mają na to wpływ.
Mimi tak jak pisze Olenka, ważne żeby cukier spadł. Dlatego ja mimo wszystko robiłabym pomiar po dwóch godzinach, zeby wiedzieć czy mozesz coś zjeść. Mi na śniadanie nie podnosiło cukru to pieczywo wasa, ale szczerze, to potem miałam go dość i do teraz nie mogę na nie patrzeć. Potem jadłam zwyły razowy z wedliną i pomidoremsałatą, ogórkiem, ale jednak po wasie miałam nizszy cukier.
Mimi tak jak pisze Olenka, ważne żeby cukier spadł. Dlatego ja mimo wszystko robiłabym pomiar po dwóch godzinach, zeby wiedzieć czy mozesz coś zjeść. Mi na śniadanie nie podnosiło cukru to pieczywo wasa, ale szczerze, to potem miałam go dość i do teraz nie mogę na nie patrzeć. Potem jadłam zwyły razowy z wedliną i pomidoremsałatą, ogórkiem, ale jednak po wasie miałam nizszy cukier.
Mimi2330
Na kolację zjadłam serek wiejski ze szczypiorem i dwie kanapki z chlebem zytnim, troche masla, wedlina i pomidor i po godzinie miałam mniej niż 90. Nie pamiętam już dokładnie ile... więc chyba może być.Zuza myslę, że tak czy tak trzeba mieć oczy dookoła głowy. Pewnie nie unikniesz też odrobiny zazdrości, może i jakieś przygody trafia się po drodze, bo to jednak dziecko. Ale na pewno rola starszego brata wpłynie na Kubę pozytywnie. Jak urodziłam starsza córkę to moja siostra miała trzy lata. Jednego razu szykowałam kapiel a ona wyjęła małą z łóżeczka i chciała ja przynieść. Do dzisiaj mam przed oczami obraz jak targa takiego trzytygodniowego bobasa, o mało nie upusciła. Teraz na koncówce to tych lęków róznych i przemyśleń w stylu "jak ja sobie poradzę" jest coraz wiecej, pewnie i hormony mają na to wpływ.
Bo jak po godzinie będzie mieścił się w normie to raczej już nie skoczy w górę później?
reklama
Mimi mi czasem skakał, czasem najwyższy był po trzech, ale to wyjątkowe przypadki. Mówiła moja diabetolog, ze tak moze być jak się zje weglowodany+tłuste, bo tłuszcz opóźnia wchłaniane węglowodanów. Posprawdzaj sobie parę razy i wtedy bedziesz wiedzieć co jest bezpieczne.
Podziel się: