reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witajcie mamusie :)
Zuza, podziwiam Cie z ta torba. Ja juz mam spakowana jakas tylko podstawowa do szpitala dla mnie bo jak w 6 tyg. Wyladowalam w szpitalu z krwawieniami i maz mnie pakowal to byl armagedon! Nie dosc, ze popakowal mi takie rzeczy, w ktorych chodze ew. Po domu to co najgorsze... u mnie w szafie chowam Jego rzeczy, ktore uwazam ze juz sa do wyrzucenia i tak je tam na 3 miesiace kamufluje. Jak pyta gdzie co jest to oddaje, jak nie upomni sie to kosz. No i poznajdywal peeelno swoich rzeczy, nie byl zbyt zadowolony :D
Gdzies czytalam, ze wlasnie kobietka zaczela rodzic, nie miala torby jeszcze spakowanej i maz jej wzial same majtki sprzed ciazy, jakies kompleciki pizamek na ramiaczkach i krotkie szorty w ktore sie nie miescila :D
Gabrys przepiekny, nadal sie wydaje taki drobniutenki i kochany... A w tym stroju do chrztu wyglada przecudnie! :)
Co do podgrzewania mleka- my na praktykach podawalysmy mleko w temp. Pokojowej w szpitalu ale bylo upalne lato...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry Dziewczyny!
Ja dziś czuję niemoc:( Trochę sprzątne i muszę posiedzieć bo mi słabo...No i oczywiście znowu jest mi gorąco...:/i
Madagos mój mąż dał by radę,tym się nie przejmuję;) Wie co noszę,gdzie co jest także luz;) A teraz to już w ogóle skoro wszystko zamówiłam,to przychodzi paczka,przepakowuje i jest;) Ale co do starych ubrań to też taki jest;) Stare jakieś poprzecierane dżinsy,przykrótkie koszulki;) Mówi że się przydadzą jak np. będzie malował mieszkanie ;)
Parampampam odpoczywaj:*
Agunia będziemy mocno trzymały kciuki:*
Paulina za Ciebie też mocno kciuki trzymamy:* Daj znać po wizycie:)
Kattaya dla mnie końcówka ciąży to sam stres...Ciągle się martwie jak to będzie i boję się porodu:/
Oleńka fajnie,że Zosia dobrze reaguje na wszystko co jesz:) Mam nadzieję,że u nas też się ochlodzi bo wytrzymać nie można...Kurcze aż podeszłam do termometru,na dworze 19 stopni a w domu mam 26:/

Hejka :*
Ja wczoraj bylam jak flak.... na dodatek jakas taka rozdrazniona. Wszystko mnie denerwowalo. Dziś troszkę chłodniej ale i tak daje nieźle....
Agunia Ty to odpocznij trochę a nie jeszcze zakupy hehe ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi jaki sosik szykujesz?Ja właśnie zapiekam pomidory z papryka i czosnkiem w piekarniku na zupę:) Później zblenduję,dodam bulion i podgotuję.Do tego makaron i obiad mam z głowy.Dziś wpadają moi rodzice po południu o choć mega mi się nie chce trzeba ogarnąć:/

Ja dzisiaj piekę bułeczki i na obiad zrobiłam leczo. Tylko zapomniałam kupić Przecier pomidorowy, ale najwyżej potem wyślę męża. Gorąco strasznie, ale tylko w domu, na zewnątrz dużo przyjemniej.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Zuza ja miałam wywar akurat po gotowaniu udek to zrobiłam na tym sos z marchewką pieczarkami i papryką :)

Mmmm uwielbiam leczo :) może i ja zrobię na jutro ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Parampampam wstaw przepis na bułeczki jeśli jest latwy:)
Teź mi smaka na leczo zrobiłaś;) Jutro wszyscy będą robić leczo;)

reklama
Bardzo łatwy :) to są zwykle, pszenne bułki. 1,2kg mąki, 300g wody, 320g mleka, 30g drożdży, łyżka cukru, łyżka soli. Jak drożdże suche to tylko łączysz składniki, zagniatasz, zostawiasz na 2 godziny do wyrośnięcia, formujesz bułki, 30 minut na wyrośnięcie, smarujesz jajkiem i pieczesz 8 minut w 220 stopniach i kolejne 8 w 180. Jak drożdże świeże to najpierw trzeba zrobić zaczyn z 30g drożdży, 50g wody, 50g mąki i łyżki cukru. Zostawiasz do wyrośnięcia, a potem dodajesz resztę składników ujmując tyle, ile w zaczynie. Reszta postępowania bez zmian :)

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Do góry