reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ja również bym chciała karmić piersią, ale nie zamierzam łapać obsesji. Do tematu podchodzę raczej tak, że chciałabym dla dobra dziecka, bo sam fakt karmienia trochę mnie brzydzi, ale jak nie wyjdzie to nie będzie tragedii.

U mnie z tą energia jest różnie. Jednego dnia mam power od rana, innego nie mam siły palcem kiwnąć. Ale jak znam siebie, to w ostatnich dwóch tygodniach będę w takim stresie, że nie wytrzymam bezczynności i będę właśnie sprzątać.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

reklama
U mnie ostatnie dni i nie wiem chyba nerwy napędzają tą moją energię ;) Co chwilę coś nowego mi do głowy wpada co jeszcze zrobić ,bo wizja moich panów samych w domu już mnie przeraża .Robię listę co mają zrobić jak mnie nie będzie ,bo znając życie o kocie zapomną ;) Muszę do środy poznosić sobie trochę ubrań ,bo do garderoby 16 schodów a to będzie wyczyn zresztą jak wejście do domu.....
Co do karmienia to karmienie piersią jest nie dla mnie syna nie karmiłam i ja nie chciałam i on i teraz już zgłosiłam że nie będę karmić i po cc mam dostać tabletki na zablokowanie laktacji .

c55fskjojcqm7koh.png

Witam. Jako przyszła mama (27 tydz.) w rozmiarze XL (obecnie ponad 100 kg na wadze) mam pytanie czy Wasi lekarze też mieli małe problemy z USG ? w sensie takim że musieli się trochę na męczyć aby zrobić dokładne usg? Czy macie jakieś specjalne dolegliwości? i jak to przy takiej nadwadze z porodem naturalnym czy bardziej kierują na cc?

Cześć, zaspa :) mój lekarz mówił, że czasem gorzej widać z powodu mojego tłuszczu na brzuchu, ale on ma trochę gorszy sprzęt. Jak robiłam usg w luxmedzie to zero problemów. Ja jestem w zbliżonej wadze do Twojej, nie mam żadnych niezwykłych dolegliwości, wręcz jak na razie okaz zdrowia. A co do porodu, lekarz mnie uprzedził, że przy większej masie matki jest większa szansa na dyslokacje barkową u dziecka podczas sn i jest to jedno ze wskazań do cc, ale powiedział, że wybór metody w moim przypadku będzie zależał na ten moment od masy dziecka.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Hej dziewczyny.
Dawno się nie odzywałem.
Jestem już po usg genetycznym.
@zaspa89 ja miałam ostatnie usg przez brzuch i bez problemu było widać a wagę mam większą niż Ty. Jestem teraz w 13 tyg.
Jak narazie wszystkie wyniki dobre. Zero dolegliwości z powodu wagi.

Ja córkę karmilam może 2 tyg potem mm. Teraz chyba od razu mm. Ale zobaczę. Zastanawiam się nad odciaganiem i podawanie z butelki. Karmienie z piersi nie dla mnie.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Hej mam chwilkę bo Zosia spi fakt że w domu w wózku ale inaczej się nie da bo si tylko przy piersi a ja nic zrobić nie mogę . Teraz niby siedzę i czytam bo muszę co jakiś czas bujac ale mogę spokojnie wyjść np. Coś zjeść czy do toalety. Dzisiaj Zośka ma gorszy dzień i tylko rączki a najlepiej to przy piersi cały czas.
Ja karmie piersią bo bardzo tego chciałam i wiedziała. Ze się uda. Syna karmilam tylko 2 tyg bo mało przybrał na wadze i położna " doradzila " butelkę i już było koniec kp. Mały nie chciał jeść z piersi denerwować się i wogole. Teraz idzie nam dobrze Zosia już na ślepo znajdzie cycka więc jest ok.
ja w ciąży brałam witaminy omega med i kupowałam w aptece internetowej gemini tam zawsze dużo taniej było nawet jak doliczyć przesyłkę ale ja zawsze z sąsiadka zamawiałem to wysyłka tylko 6 zł wychodziła.
Mikołaj 4 dni miał biegunkę chyba jakiś wirus wczoraj wyszła mu wysypka jie wiem czy to powiązane czerwone plamy na ciele ale przez noc przeszly i dzisiaj narazie nie było kupy.
U nas brzydka pogoda co chwile pada zimno jest .
Dziewczyny wasze ciążę to tak szybko lecą że szok.
U nas już zaraz 4 msc będą też czas leci.
Co do usg u mnie też było słabo widać ale mój gin też miał gorszy sprzęt u innego było trochę lepiej
Mój ginekolog mówił że dla mnie lepiej poród sn że względu na możliwość paprania się rany po cc. Ja rodzilam 2 razy sn i choć ból niesamowity to nie żałuję bo cc bardzo się bałam i boję.
No i już koniec spania już się karmimy.
Ja przy synu miałam wstazeczki a teraz nie i nieraz sąsiadki pytają czemu nie mam ale nie zwracam na to uwagi.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Blair jak tam genetyczne? Wszystko ok?

Zaspa, ja mam 90kg na stanie i czasami byly problemy z widocznoscia ale u mnie rowniez przez zrosty. Raczej waga nie jest wskazaniem do cc.

Blair jak tam genetyczne? Wszystko ok?

Zaspa, ja mam 90kg na stanie i czasami byly problemy z widocznoscia ale u mnie rowniez przez zrosty. Raczej waga nie jest wskazaniem do cc.
Tak wszystko super wyszło. :)
Płci nie było widać bo dzidzius zacisnąl nóżki.

Ja miałam już CC i teraz też pewnie będzie CC. Poprzednim razem szybko doszłam do siebie. 3 dni byłam w szpitalu a w dzień wypisu pojechałam na zakupy do ikea kupić fotel :)
Teraz jedyne czego się obawiam to przenoszenia. Pamiętam że poprzednim razem przekladali mnie z jednego łóżka na drugie. I strasznie te położne komentowaly jak im ciężko. A teraz waga pewnie będzie podobna lub większa. I to mnie stresuje.

A usg tak jak pisałam. Miałam już przez brzuch i wszystko widać idealnie.

A tu zdjęcie z usg genetycznego [emoji4]
1497703954-aaaaaa.jpeg
1497703974-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Blair witaj ponownie:) Ciesze się,że wszystko u Ciebie dobrze:* Też bym się pewnie martwiła,że będą komentować moją wagę...:( Dzidzia śliczna:*
Oleńka Zosia ma już 4miesiące?:o Kurcze:o Super,że udalo Ci się karmić piersią:) Mam nadzieję,że i mi się uda:)

Do góry