reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Witam się w sobotni ranek. Ja jeszcze w łóżku ;) pogoda niezbyt. Pochmurno i duszno z wiatrem....
Dzisiaj koło 12 mamy jechać po nosidlo dla maleństwa. Upatrzylam używany maxi cosi za 150zl.

Ostatnio zaprzestalam polykania witamin. Mialam mama dha plus. Ale z rana pojawia mi się kew w nosie i chyba czas na witaminy. Tylko niewiem jakie teraz kupić. Tamte dosyć drogie. A Wy jakie bierzecie?

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
No widzę, widzę bo patrzę na suwaczek:)
Moja za tydzień cztery miesiace i powoli wychodzimy na prostą, mamy juz jako taki rytm dnia, przerwę w nocy 8-10 godzin, tak że fajnie.
Super. Jednak przespana noc dużo daje :) ja mam nadzieję ze drugie maleństwo będzie grzeczniutkie jak starszy synek. Miał 2 miesiące i ptzesypial całą noc [emoji5]

hchy43r8h8l5x99d.png

Dzień dobry :)
Ja już po zakupach jeszcze tylko popołudniu z synem muszę jechać kupić spodnie na zakończenie roku .Muszę wszystko przygotować na mój pobyt w szpitalu ,bo inaczej moi panowie zginą ;)
Ja do tej pory biorę mama dha i krwawienia z nosa zdarzają się do dziś .

c55fskjojcqm7koh.png

Dzień dobry:)
U nas dziś też pada,ale przynajmniej jest przyjemny chłodek:)
Kattaya witaj ponownie:* Fajnie że znalazłaś chwilę aby do nas napisać:) Super,że możesz pospać w nocy,wtedy inaczej się funkcjonuje:) Karmisz piersią czy mm? I masz rację,ciąża Mimi jest jakaś błyskawiczna;)
Kamkaz brak słów...Zimne mleko maleństwu?!Niektóre babki nie powinny mieć dzieci...:(
Mimi ja biorę Mama dha też.Są u Ciebie apteki Medkon?Ja tam kupuję za 39,90zł więc nie jest źle...
Agunia jeszcze kilka dni i zobaczysz Michasia:) I masz rację z przygotowaniem chłopaków;) Ja muszę porobić jakieś obiady do sloików lub pomrozić;)

Mnie dzisiaj na sprzątanie wzięło, już prawie kończę. Nie są to może idealne porządki, ale na takie jeszcze przyjdzie czas pewnie jak będę coraz bliżej i w coraz większym napięciu i oczekiwaniu. Przez pogodę nie mogłam dzisiaj się dobudzic :)

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Zuza karmię mm. Ja mam stosunek do karmienia podobny jak Mimi, chyba nie jestem do tego stworzona. Karmiłam tylko tydzień. A w szpitalu rzeczywiście dają zimne mleko, tzn. w temperaturze pokojowej. Takie gotowe butelkii. Ale ja w domu grzałam wodę, jakoś nie mogłam się przekonać do takiego zimnego. Pomysł z obiadami fajny. Przydadzą Ci się nawet po porodzie, jak masz czas i siły to naszykuj sobie teraz jak najwiecej, później będzie jak znalazł.
Parampampam ja na końcu miałam takiego powera, ze ciagle latalam ze ścierą, tydzień przed porodem jeszcze okna przleciałam.

Ja wczoraj posprzatalam, ale to juz dla mnie mega wyczyn. Co chwile musialam siadac i lapac powietrze bo zasapke mialam. W 9 miesiacu juz tak kolorowo nie bedzie, opcje sa trzy. Albo maz bedzie ogarnial, albo wezme znajoma kolezanke ktora tak sobie dorabia albo zarosne brudem. Musze dac do pralni zaslony przed urodzeniem Miśki i zamówić odkurzanie i mycie sofy.

Co do karmienia. Ja bym chciala karmic piersia ale nie mam jakiejs obsesji, jesli bedzie z tym slabo to bez zalu przejde na mm.
Jejku, lapie juz stresa.. dzis wchodze w 32tc. :o

reklama
Parampampam i Agunie też bym chciała mieć tyle sił!Ale podobnie jak Paulina raczej muszę robić sobie przerwy...Ale ten czas leci:o Ja wcsoraj zaczęłam 34.tc :o Ja bym bardzo chciała karmić piersią.Syna mi się nie udało ale wtedy byłam strasznie zestresowana bo zewsząd słyszałam że co ze mnie za matka że własnego syna nie potrafię wykarmić.Teraz podchodzę do tematu spokojniej.Kubie nic się nie stało na mm i wiem że krzywdy mu nie zrobiłam;)

Do góry