reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Odebrałam wyniki moczu i się zalamalam. Wyszły źle. Ketony obecne, ślad białka i bakterie ; (

hchy43r8h8l5x99d.png
Koniecznie zrób powtórkę badań tego moczu. Ketony nie są takie straszne ale białkomocz mnie by niepokoił.
W pierwszej ciąży pojawiło mi się białko w 37tyg i skoczylo ciśnienie i cc po 3 dobach.

reklama
Moja kolezanka teraz z powodu bialka w moczu byla przyjeta do szpitala i lezala az do rozwiazania. Urodzila naturalnie bo nie miala obrzekow ani skokow cisnienia. Zrob dokladnie jeszcze raz te badania. Ketony faktycznie moga swiadczyc o cukrzycy- pociesz sie, ze masz ja chociaz szybko rozpoznana :) Ketony produkuja sie rowniez przy przeglodzeniu organizmu, wiec to tez nie jest rownoznaczny wynik z cukrzyca. Powtorz badania na spokojnie i sie nie stresuj :) Zobacz we wszystkim dobre strony- dzieki cukrzycy bedziesz miala diete i wage pod kontrola :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Mam nadzieję ze dziś mocz wyjdzie inaczej....mąż zaraz zawiezie do laboratorium A ja i tak idę po skierowanie na posiew.

hchy43r8h8l5x99d.png

Zuza87 pytalas o ten moj biustonosz sportowy: Link do: Panache Sports Bra Z tej firmy ale niestety nie powiem Ci jaki model bo tego jest od groma. Ale miseczki do rozmiaru J! ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Też miałam mega problem z kupieniem stanika sportowego i Decathlon mnie uratował, ale te są super.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi no oby wszystko bylo ok. :)

Zuza na Mazury jedziemy jutro, choc ja juz nimi zyje.

No dobra, pokoj maluszka pomalowany, tapeta polozona. Efekt nie jest jakis powalajacy, bo kladlo ja dwoch amatorow- maz i tesc. Ale nie ma tragedii. Teraz tylko malowanie mebli i mozna powoli brac sie za pranie i prasowanie.

Dzis szkola rodzenia i wyklad o 1 pomocy. Ostatnio mielismy o smierci lozeczkowej, umiera na nia rocznie w Polsce ok 70 dzieci, w moim miescie byl jeden przypadek. Maluch spal z rodzicami w lozku i zostal uduszony. :( Dlatego ja sobie nie wyobrazam spac z dzieckiem w jednym lozku. Ani rodzicom za specjalnie nie jest wygodnie ani dla dziecka bezpiecznie.

A ja od dwóch dni próbuję zdecydować się na wózek, nie umiem nic wybrać. Dziewczyny, jakie wózki macie? Jakich uzywalyscie ze starszymi dziećmi? Już mnie głowa boli od czytania o wózkach, możliwościach, wymaganiach...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Paulina pokazuj ten piękny pokoik :) ja Ci pozazdroscilam tych Mazur i w niedzielę też jedziemy nad wodę. Ale tylko nad zalew ;) i tylko na 2 dni ale dobre i to ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

A ja od dwóch dni próbuję zdecydować się na wózek, nie umiem nic wybrać. Dziewczyny, jakie wózki macie? Jakich uzywalyscie ze starszymi dziećmi? Już mnie głowa boli od czytania o wózkach, możliwościach, wymaganiach...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Ja też mam problem z wózkiem. Podobają mi się różne ale jak czytam o nich to wcale nie ma powalajacych opinii ;)
Ja teraz postanowiłam poszukać samej ramy do wozka co miałam przy synu. Jeśli znajdę to kupię sama ramę bo gondola i spacerowka są w bardzo dobrym stanie.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mimi o widzisz, to tez milo spedzisz czas :) Pokaze efekt koncowy pokoju.

Ja tez jeszcze wozka nie mam i im wiecej o tym mysle tym bardziej mam dosc.

Do góry