reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Odebrałam wyniki moczu i się zalamalam. Wyszły źle. Ketony obecne, ślad białka i bakterie ; (

hchy43r8h8l5x99d.png
Koniecznie zrób powtórkę badań tego moczu. Ketony nie są takie straszne ale białkomocz mnie by niepokoił.
W pierwszej ciąży pojawiło mi się białko w 37tyg i skoczylo ciśnienie i cc po 3 dobach.

reklama
Moja kolezanka teraz z powodu bialka w moczu byla przyjeta do szpitala i lezala az do rozwiazania. Urodzila naturalnie bo nie miala obrzekow ani skokow cisnienia. Zrob dokladnie jeszcze raz te badania. Ketony faktycznie moga swiadczyc o cukrzycy- pociesz sie, ze masz ja chociaz szybko rozpoznana :) Ketony produkuja sie rowniez przy przeglodzeniu organizmu, wiec to tez nie jest rownoznaczny wynik z cukrzyca. Powtorz badania na spokojnie i sie nie stresuj :) Zobacz we wszystkim dobre strony- dzieki cukrzycy bedziesz miala diete i wage pod kontrola :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Mam nadzieję ze dziś mocz wyjdzie inaczej....mąż zaraz zawiezie do laboratorium A ja i tak idę po skierowanie na posiew.

hchy43r8h8l5x99d.png

Zuza87 pytalas o ten moj biustonosz sportowy: Link do: Panache Sports Bra Z tej firmy ale niestety nie powiem Ci jaki model bo tego jest od groma. Ale miseczki do rozmiaru J! ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Też miałam mega problem z kupieniem stanika sportowego i Decathlon mnie uratował, ale te są super.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi no oby wszystko bylo ok. :)

Zuza na Mazury jedziemy jutro, choc ja juz nimi zyje.

No dobra, pokoj maluszka pomalowany, tapeta polozona. Efekt nie jest jakis powalajacy, bo kladlo ja dwoch amatorow- maz i tesc. Ale nie ma tragedii. Teraz tylko malowanie mebli i mozna powoli brac sie za pranie i prasowanie.

Dzis szkola rodzenia i wyklad o 1 pomocy. Ostatnio mielismy o smierci lozeczkowej, umiera na nia rocznie w Polsce ok 70 dzieci, w moim miescie byl jeden przypadek. Maluch spal z rodzicami w lozku i zostal uduszony. :( Dlatego ja sobie nie wyobrazam spac z dzieckiem w jednym lozku. Ani rodzicom za specjalnie nie jest wygodnie ani dla dziecka bezpiecznie.

A ja od dwóch dni próbuję zdecydować się na wózek, nie umiem nic wybrać. Dziewczyny, jakie wózki macie? Jakich uzywalyscie ze starszymi dziećmi? Już mnie głowa boli od czytania o wózkach, możliwościach, wymaganiach...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Paulina pokazuj ten piękny pokoik :) ja Ci pozazdroscilam tych Mazur i w niedzielę też jedziemy nad wodę. Ale tylko nad zalew ;) i tylko na 2 dni ale dobre i to ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

A ja od dwóch dni próbuję zdecydować się na wózek, nie umiem nic wybrać. Dziewczyny, jakie wózki macie? Jakich uzywalyscie ze starszymi dziećmi? Już mnie głowa boli od czytania o wózkach, możliwościach, wymaganiach...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Ja też mam problem z wózkiem. Podobają mi się różne ale jak czytam o nich to wcale nie ma powalajacych opinii ;)
Ja teraz postanowiłam poszukać samej ramy do wozka co miałam przy synu. Jeśli znajdę to kupię sama ramę bo gondola i spacerowka są w bardzo dobrym stanie.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mimi o widzisz, to tez milo spedzisz czas :) Pokaze efekt koncowy pokoju.

Ja tez jeszcze wozka nie mam i im wiecej o tym mysle tym bardziej mam dosc.

Do góry