reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Niby tak,ale ten czas ucieka jak szalony...
Mam pytanie z innej beczki. Czy zmaga się któraś z Was z alergiami? Pytam bo nadeszła wiosna,zaczyna pylić i ja zaczynam się gorzej czuć..Jutro będę dzwonić do gina ale może któraś z Was wie co można i/lub stosuje jakieś leki? Dodam,że przed ciążą stosowałam różne leki dostępne w aptekach. A wapno można?

reklama
Mi wapno pozwolili, ale ogólnie niewiele mogłam, raczej nie chcą nic dawać. U mnie to głównie wysypki i własciwie kazali mi się smarować tylko tym pudrem na ospę. Dostałam w pewnym momencie jakiś lek, ale za nic nie pamiętam co, i to właśnie od ginki. W każdym razie pomogło, więc może i Tobie coś dadzą.

Mimi super dzidziuś:) Ja też po prenatalnych nie znałam płci, ale po prostu byłam tak spanikowana, ze zapomniałam zapytać. Później trochę żałowałam, bo człowieka korci, żeby cos kupić, a ile można kupować unisex;)

Wyprawkę kupowałam praktycznie do końca, na początku te większe rzeczy typu wózek, fotelik, łóżeczko, ciuszki to cały czas po trochu, pieluchy jak dorwałam promocję i tyle miałam, ze najmniejszego rozmiaru mi zostało. Na końcu te rzeczy apteczne. Ale dużo rzeczy mi się nie przydało, kupiłam niepotrzebnie. Np. szumiś, niektóre ubranka, miałam dużo wkładek laktacyjnych a nie karmiłam... Tak, ze nie szalejcie dziewczyny (ha ha, łatwo powiedzieć :D), teraz wszystko można kupić od ręki jak się okaże, ze potrzebne.

Miłego dnia dziewczynki :)
1494839328-aaaaaa.jpeg

hchy43r8h8l5x99d.png

Witajcie. Wczoraj byłam w c&a i kupiłam 2 sukienki po 40 zł ale jestem zadowolona. Będę miała w czym chodzić w lecie a i po ciąży będę mogła ubrać.
Wstałam dzisiaj o 10.30 masakra.
Mam fazę na lody. Zjadam ich kilka dziennie. Oj niedobrze. W poniedziałek ważenie na wizycie u ginka.

Witajcie. Wczoraj byłam w c&a i kupiłam 2 sukienki po 40 zł ale jestem zadowolona. Będę miała w czym chodzić w lecie a i po ciąży będę mogła ubrać.
Wstałam dzisiaj o 10.30 masakra.
Mam fazę na lody. Zjadam ich kilka dziennie. Oj niedobrze. W poniedziałek ważenie na wizycie u ginka.
Oj ja mam wizytę w piątek lub sobotę i znów na plus.... eh... mam nadzieję ze zejdzie trochę po weekendowym obzarstwie :D

hchy43r8h8l5x99d.png

Hejo Dziewczyny:*
Uff ale mi dziś gorąco...
Mimi co to za deserek?
Inka ja już jem drugiego loda także rozumiem Cie doskonale:*
Kattaya ja też mogę wapno a gdybym miała duszności to tabletkę

Dziś robiłam betę .. właśnie odebrałam wynik 1755 w czwartek gin określała wiek ciąży na 4 tydz czy mam się martwić czy jest ok?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo Dziewczyny:*
Uff ale mi dziś gorąco...
Mimi co to za deserek?
Inka ja już jem drugiego loda także rozumiem Cie doskonale:*
Kattaya ja też mogę wapno a gdybym miała duszności to tabletkę
U mnie dziś fajnie chłodno :)
To jest zdecydowanie dobry dzień. Mam mega kopa ;) obcielam krzewy, posprzatalam dom, zrobiłam obiad a teraz po nim odpoczywam ;)

A deserek to budyń czekoladowy z borówkami ♡:)

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Do góry