reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Witajcie. U mnie pięknie słońce świeci. Czekam na paczkę i jak przyjdzie to jadę ją odebrać do punktu. Zamówiłam sobie podgrzewacz i wosk do depilacji. Mam dosyć golenia. Ciekawe czy podołam. A Wy depilujecie się woskiem?
Biustonosze to kupuję u nas w okolicy. Kobieta ma sklep w którym ma dobrej jakości bieliznę. Pomaga dobrać rozmiar i jak nie ma to zamawia. Biustonosze są drogie bo ostatnio płaciłam po około 100 zł ale jestem zadowolona

Zuza byłam w szpitalu w którym chcę rodzić i dostałam listę co ze sobą zabrać. Według tej listy wszystko zamawiałam. Większość produktów z apteki internetowej Gemini.

Podkłady bella, podkłady na łóżko 10 szt., majtki z siatki, woda do picia, koszulki do karmienia, wkładki laktacyjne, rogal do karmienia, ręczniki , kosmetyki i przybory toaletowe, biustonosze do karmienia.

reklama
Witam Panie! Kurcze jak tak czytam o tych brzuszkach to się boje co ze mna będzie. Mam w domu 7 miesięczny skarb i jestem juz w ciąży. Już mam spory brzuszek a to dopiero 2mc i w sumie nie podjadam. Martwię się co to będzie na koniec i czy łatwo będzie zrzucić ( w co szczerze wątpię)

Cześć Torunianka! Gratulacje kolejnej ciąży :) moim zdaniem nie ma się co nastawiac na trudny powrót do wagi, bo nie wiadomo wcale, jak to będzie wyglądać. Asia już prawie wróciła do wagi sprzed ciąży, a ile minęło, dwa tygodnie? Nie schizuj się na zapas :)

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Piękny :)
Ja do karmienia muszę mieć ale tylko jeden oby był do szpitala. Później i tak nie będę karmiła.

hchy43r8h8l5x99d.png
No dokładnie chciałam napisać, żebyście nie szalały z biustonoszami do karmienia, bo nie wiadomo jak z tym karmieniem będzie. Poza tym na poczatku piersi są większe przy nawale, później dopiero, jak laktacja się normuje to mozna dobrać rozmiar.

Witajcie. U mnie pięknie słońce świeci. Czekam na paczkę i jak przyjdzie to jadę ją odebrać do punktu. Zamówiłam sobie podgrzewacz i wosk do depilacji. Mam dosyć golenia. Ciekawe czy podołam. A Wy depilujecie się woskiem?
Biustonosze to kupuję u nas w okolicy. Kobieta ma sklep w którym ma dobrej jakości bieliznę. Pomaga dobrać rozmiar i jak nie ma to zamawia. Biustonosze są drogie bo ostatnio płaciłam po około 100 zł ale jestem zadowolona

Zuza byłam w szpitalu w którym chcę rodzić i dostałam listę co ze sobą zabrać. Według tej listy wszystko zamawiałam. Większość produktów z apteki internetowej Gemini.

Podkłady bella, podkłady na łóżko 10 szt., majtki z siatki, woda do picia, koszulki do karmienia, wkładki laktacyjne, rogal do karmienia, ręczniki , kosmetyki i przybory toaletowe, biustonosze do karmienia.
Ja robiłam depilacje woskiem ale bardziej polecam pastę cukrową. Jest delilatniejsza i nie ma po niej podrażnień. A działa tak samo

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej dziewczyny ☺
Witam nowe mamy ☺
I super Zuza ze wrocilas ☺
Gabrys nadal grzeczny tylko je i spi jutro skonczy juz 2 tyg ☺ wczoraj byla moja mama z siostrami ponad godz go zaczepialy a on slodko spal nawet go noe obeszli goscie.
Co do wagi dzis rano stawalam na wage to 2 kg mi zostalo by wyrownac do wagi ze startu ciazy ☺
Co do biustonoszy to ja mialam 2 do karmienia zwykle z ryneczku w szpitalu tylko jednego uzylam a w domu nosze normalny usztywniany swoj sprzed ciazy a na noc zakladam stary taki troche przyduzy zeby mnie nie cisnal fakt ze ja mleko sciagam i karmie z butelek bo u malego jest za krotkie wedzidelko to ta zylka pod jezykiem i ciezko mu ciagac cyca w nastepnym tyg podjedziemy do lekarza podciac ja zeby mu bylo lepiej .
Dzis bylismy pierwszy raz na spacerze wozkiem maly tylko spal a tu kilka zdjec ☺

Załączniki

• 20170512_160355.jpg
    20170512_160355.jpg
    328,4 KB · Wyświetleń: 78
  • 20170512_160348.jpg
    20170512_160348.jpg
    341,1 KB · Wyświetleń: 80
  • 20170512_150916.jpg
    20170512_150916.jpg
    306,6 KB · Wyświetleń: 75
  • 20170512_150847.jpg
    20170512_150847.jpg
    445,3 KB · Wyświetleń: 75
Super wieści Asia :)
Fajny masz wózek. Jaki to?

A ja jutro genetyczne.... boję się i martwię aby wszystko było dobrze.... no i stresuje się jak ten lekarz zareaguje na moją otyłość....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi nie stresuj sie bedzie dobrze i daj znac po badaniach a na ktoea masz? A wozek to gusio florencja jakos tak 1250 zl zaplacilismy za 3 w 1

Załączniki

• 20170307_124050.jpg
    20170307_124050.jpg
    974,2 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Asia ale słodziak:* Czyli wysypiasz się prawie normalnie? To niesamowite:)
Mimi,a dlaczego nie chcesz karmić piersią?

Do góry