reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witajcie. U mnie pięknie słońce świeci. Czekam na paczkę i jak przyjdzie to jadę ją odebrać do punktu. Zamówiłam sobie podgrzewacz i wosk do depilacji. Mam dosyć golenia. Ciekawe czy podołam. A Wy depilujecie się woskiem?
Biustonosze to kupuję u nas w okolicy. Kobieta ma sklep w którym ma dobrej jakości bieliznę. Pomaga dobrać rozmiar i jak nie ma to zamawia. Biustonosze są drogie bo ostatnio płaciłam po około 100 zł ale jestem zadowolona

Zuza byłam w szpitalu w którym chcę rodzić i dostałam listę co ze sobą zabrać. Według tej listy wszystko zamawiałam. Większość produktów z apteki internetowej Gemini.

Podkłady bella, podkłady na łóżko 10 szt., majtki z siatki, woda do picia, koszulki do karmienia, wkładki laktacyjne, rogal do karmienia, ręczniki , kosmetyki i przybory toaletowe, biustonosze do karmienia.

reklama
Witam Panie! Kurcze jak tak czytam o tych brzuszkach to się boje co ze mna będzie. Mam w domu 7 miesięczny skarb i jestem juz w ciąży. Już mam spory brzuszek a to dopiero 2mc i w sumie nie podjadam. Martwię się co to będzie na koniec i czy łatwo będzie zrzucić ( w co szczerze wątpię)

Cześć Torunianka! Gratulacje kolejnej ciąży :) moim zdaniem nie ma się co nastawiac na trudny powrót do wagi, bo nie wiadomo wcale, jak to będzie wyglądać. Asia już prawie wróciła do wagi sprzed ciąży, a ile minęło, dwa tygodnie? Nie schizuj się na zapas :)

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Piękny :)
Ja do karmienia muszę mieć ale tylko jeden oby był do szpitala. Później i tak nie będę karmiła.

hchy43r8h8l5x99d.png
No dokładnie chciałam napisać, żebyście nie szalały z biustonoszami do karmienia, bo nie wiadomo jak z tym karmieniem będzie. Poza tym na poczatku piersi są większe przy nawale, później dopiero, jak laktacja się normuje to mozna dobrać rozmiar.

Witajcie. U mnie pięknie słońce świeci. Czekam na paczkę i jak przyjdzie to jadę ją odebrać do punktu. Zamówiłam sobie podgrzewacz i wosk do depilacji. Mam dosyć golenia. Ciekawe czy podołam. A Wy depilujecie się woskiem?
Biustonosze to kupuję u nas w okolicy. Kobieta ma sklep w którym ma dobrej jakości bieliznę. Pomaga dobrać rozmiar i jak nie ma to zamawia. Biustonosze są drogie bo ostatnio płaciłam po około 100 zł ale jestem zadowolona

Zuza byłam w szpitalu w którym chcę rodzić i dostałam listę co ze sobą zabrać. Według tej listy wszystko zamawiałam. Większość produktów z apteki internetowej Gemini.

Podkłady bella, podkłady na łóżko 10 szt., majtki z siatki, woda do picia, koszulki do karmienia, wkładki laktacyjne, rogal do karmienia, ręczniki , kosmetyki i przybory toaletowe, biustonosze do karmienia.
Ja robiłam depilacje woskiem ale bardziej polecam pastę cukrową. Jest delilatniejsza i nie ma po niej podrażnień. A działa tak samo

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej dziewczyny ☺
Witam nowe mamy ☺
I super Zuza ze wrocilas ☺
Gabrys nadal grzeczny tylko je i spi jutro skonczy juz 2 tyg ☺ wczoraj byla moja mama z siostrami ponad godz go zaczepialy a on slodko spal nawet go noe obeszli goscie.
Co do wagi dzis rano stawalam na wage to 2 kg mi zostalo by wyrownac do wagi ze startu ciazy ☺
Co do biustonoszy to ja mialam 2 do karmienia zwykle z ryneczku w szpitalu tylko jednego uzylam a w domu nosze normalny usztywniany swoj sprzed ciazy a na noc zakladam stary taki troche przyduzy zeby mnie nie cisnal fakt ze ja mleko sciagam i karmie z butelek bo u malego jest za krotkie wedzidelko to ta zylka pod jezykiem i ciezko mu ciagac cyca w nastepnym tyg podjedziemy do lekarza podciac ja zeby mu bylo lepiej .
Dzis bylismy pierwszy raz na spacerze wozkiem maly tylko spal a tu kilka zdjec ☺

Załączniki

• 20170512_160355.jpg
    20170512_160355.jpg
    328,4 KB · Wyświetleń: 81
  • 20170512_160348.jpg
    20170512_160348.jpg
    341,1 KB · Wyświetleń: 86
  • 20170512_150916.jpg
    20170512_150916.jpg
    306,6 KB · Wyświetleń: 84
  • 20170512_150847.jpg
    20170512_150847.jpg
    445,3 KB · Wyświetleń: 77
Super wieści Asia :)
Fajny masz wózek. Jaki to?

A ja jutro genetyczne.... boję się i martwię aby wszystko było dobrze.... no i stresuje się jak ten lekarz zareaguje na moją otyłość....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi nie stresuj sie bedzie dobrze i daj znac po badaniach a na ktoea masz? A wozek to gusio florencja jakos tak 1250 zl zaplacilismy za 3 w 1

Załączniki

• 20170307_124050.jpg
    20170307_124050.jpg
    974,2 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Asia ale słodziak:* Czyli wysypiasz się prawie normalnie? To niesamowite:)
Mimi,a dlaczego nie chcesz karmić piersią?

Do góry