reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Nasze dzisiejsze łowy:) Rossmann i kocyki ze Smyka:)
1491681321-aaaaaa.jpeg

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Super ;) ja od połowy ciąży będę gromadzila pampersy.... pamiętam ile tego idZie. ....
Ja koszule kupiłam w c&a za 40 zl

Zuza widze wyprawka pelna gemba haha ☺ fajnieja tez chyba wszystko juz mam tylko lozeczko jeszcze nie przyszlo.

Musze Wam powiedziec ze wzielam dopiero 2 czopki to jakis antybiotyk a bole prawie minely wiec chyba to faktycznie zapalenie ukladu moczowego.

Od 2 dni biore znow luteine i tylko bym po niej spala dzis przynajmniej glowa juz nie boli a jak Twoje Zuza bole glowy?

Zuza kiedy wstawisz swoje zdjecie brzusia?

Dzień dobry dziewczyny
czytam Was już dłuższy czas
Jeśli mogę to dołączę:)
Jestem Magda i mam 29 lat. Mam synka 3,5 roku no i staram się o drugie trzeci cykl.
No i mój największy problem 93 kg przy 166 wzrostu. Nasze starania wyglądają tak, że fakt faktem nie zabezpieczamy się ale myślę cały czas o tym że strasznie boję się być w ciąży i niby chcę niby nie chcę. Boję się że moja psychika wszystko zniszczy i faktycznie nie zajdę. Próbowałam się odchudzać sto razy i nawet uzależniłam starania o ciąże od odchudzania i trochę to przełożyłam w czasie, ale nie umiem schudnąć.Jak będę czekać aż schudnę to chyba nigdy bym nie miała dziecka. Czytam Was i wiem, że nawet większe kobietki normalnie rodzą i mają zdrowe dzieci, ale ja się tak strasznie boję o dziecko i oto że po ciąży będę już strasznie tragicznie wyglądać.
przepraszam za taki długi wpis na początku. Czy dacie mi jakieś słowo otuchy:)
Witaj
Nie stresuj się swoją wagą. Jest wiele większych kobiet od Ciebie ktore będą rodzicami i wszystko ok. U Ciebie też tak będzie. Ja co prawda jestem wyższa od Ciebie bo mam 175cm wzrostu i startowałam z wagą 101 kg i było ok z usg, nie było sytuacji że czegoś nie widać czy coś. Więc spokojnie możesz planować ciąże
Ja to wogole mam ta Pani Dr wczoraj 3 razy ona dzwonila pytala co na Ip co ze mna jak powiedzialam ze do domu to kazala dzis sms z cisnieniem napisac to wyslalam nie dawno to odp ze jak tylko urosnie to zeby jechac na ip itd caly czas mam z nia kontakt telefoniczny i smsowy [emoji5]
U mnie było to samo. Mam cudowną lekarkę której nie zmienie nigdy. Mozna do niej dzwonić 24 godz na dobę, smsy itd. Nie było sytuacji żeby nie oddzwonila jak nie mogła odebrać. Mało tego na pierwszą wizytę do Niej poszłam do przychodnii ale prywatnie bo tam przyjmuje. Na kolejną ciążę zapisała mnie już na fundusz bo jak mi powiedziała " teraz będzie miała Pani wydawać pieniądze na kogo bo wyprawka kosztuje". Była sytuacja że w ostatnim miesiącu skończyły się wizyty na nfz i musiałam iść 2 razy prywatnie. Ale przez całą ciąże większości badań miałam na fundusz bo tak mi zapisywała. Nawet pessar kupiła dla mnie już na początku mojej drugiej ciąży tak w razie konieczności. No i konieczny był jak sie okazało ok 20tc i nie chciała za niego kasy. A tego nfz nie refunduję. Ona ogólnie często robi wizyty w ciąży, szczególnie jeśli któraś kobieta ma bądź miała problemy bo zazwyczaj co 2 tyg. Na każdej wizycie usg. A gdyby coś się działo to przyjmuje bez zapisu. A gdyby nie było jej w przychodni to każe podjechać do szpitala na swój dyżur i ona przychodzi o robi usg itd

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry