Witaj
Nie stresuj się swoją wagą. Jest wiele większych kobiet od Ciebie ktore będą rodzicami i wszystko ok. U Ciebie też tak będzie. Ja co prawda jestem wyższa od Ciebie bo mam 175cm wzrostu i startowałam z wagą 101 kg i było ok z usg, nie było sytuacji że czegoś nie widać czy coś. Więc spokojnie możesz planować ciąże
U mnie było to samo. Mam cudowną lekarkę której nie zmienie nigdy. Mozna do niej dzwonić 24 godz na dobę, smsy itd. Nie było sytuacji żeby nie oddzwonila jak nie mogła odebrać. Mało tego na pierwszą wizytę do Niej poszłam do przychodnii ale prywatnie bo tam przyjmuje. Na kolejną ciążę zapisała mnie już na fundusz bo jak mi powiedziała " teraz będzie miała Pani wydawać pieniądze na kogo bo wyprawka kosztuje". Była sytuacja że w ostatnim miesiącu skończyły się wizyty na nfz i musiałam iść 2 razy prywatnie. Ale przez całą ciąże większości badań miałam na fundusz bo tak mi zapisywała. Nawet pessar kupiła dla mnie już na początku mojej drugiej ciąży tak w razie konieczności. No i konieczny był jak sie okazało ok 20tc i nie chciała za niego kasy. A tego nfz nie refunduję. Ona ogólnie często robi wizyty w ciąży, szczególnie jeśli któraś kobieta ma bądź miała problemy bo zazwyczaj co 2 tyg. Na każdej wizycie usg. A gdyby coś się działo to przyjmuje bez zapisu. A gdyby nie było jej w przychodni to każe podjechać do szpitala na swój dyżur i ona przychodzi o robi usg itd
Napisane na LG-H525n w aplikacji
Forum BabyBoom