reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Asia kilka godzin nie czytałam a Ty już podnosisz adrenalinę...
Dobrze, że pojechałaś na IP bo nie leczona infekcja w bardzo dużym stopniu jest powodem przedwczesnego porodu. Niestety bakterie osłabiają szynkę i ona się skraca i zaczyna rozwierać a co za tym idzie pojawiają się skurcze i ogólnie poród. Z jednej strony dobrze, że Cię wypuścili do domu. Powiem Ci szczerze, że przez myśl mi przeszło że być może wzięli Cię na cc a co za tym idzie święta spędzili byście w domu już w powiększonym składzie. Ale nie ma tego złego bo faktycznie dziecko lepiej jak się rodzi z wagą ok 3 kg. Choć te pomiary na usg często też wymagają wiele do życzenia. Na patologii leżała na moim pokoju dziewczyna co jej lekarz powiedział że dziecko jest malutkie i nie ma nawet 3 kg a była w 42tc. No i wody jej odeszły chwilę przed wieczornym obchodem i lekarz mówi do niej że szykują ja do cc. Ona zdziwiona i powiedziała że chcę rodzić sn, lekarz jej odradzał że jest zbyt duże ryzyko bo dziecko jest bardzo duże. Ona w szoku, wzięli ją jeszcze raz na usg i znowu dziecko duże itd. No ale ona nie wierzyła i uparła się na sn. Biedna męczyła się kilka godzin i nic w końcu dziecko się podduszalo bo nie mogło przecisnąć się przez kanał rodny i szybko cc. Urodziła syna który miał 4970 i 62 albo 63 cm. Ładny kolos nie ma co....

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny
czytam Was już dłuższy czas
Jeśli mogę to dołączę:)
Jestem Magda i mam 29 lat. Mam synka 3,5 roku no i staram się o drugie trzeci cykl.
No i mój największy problem 93 kg przy 166 wzrostu. Nasze starania wyglądają tak, że fakt faktem nie zabezpieczamy się ale myślę cały czas o tym że strasznie boję się być w ciąży i niby chcę niby nie chcę. Boję się że moja psychika wszystko zniszczy i faktycznie nie zajdę. Próbowałam się odchudzać sto razy i nawet uzależniłam starania o ciąże od odchudzania i trochę to przełożyłam w czasie, ale nie umiem schudnąć.Jak będę czekać aż schudnę to chyba nigdy bym nie miała dziecka. Czytam Was i wiem, że nawet większe kobietki normalnie rodzą i mają zdrowe dzieci, ale ja się tak strasznie boję o dziecko i oto że po ciąży będę już strasznie tragicznie wyglądać.
przepraszam za taki długi wpis na początku. Czy dacie mi jakieś słowo otuchy:)

Witamy Cie ☺
Fajnie ze do nas dolaczylas ☺
Nasza Mimi tez nim zaszla w ciaze tu dolaczyla dzieki moim namowom zrobila test i sie udalo jest juz w 8tyg ciazy ☺
Ja jesli chodzi o otylosc to nie mam problemow z ciaza bo nadcisnienie mam od lat i nie tylko otyle osoby ja maja.
Ja zaczynalam ciaze majac 10kg wiecej niz Ty teraz jestem juz na koncowce.
Na jakim etapie cyklu jestes?
Skad jestes?
Odrzuc watpliwosci szybko zachodz razem damy rade ☺

Dzień dobry dziewczyny
czytam Was już dłuższy czas
Jeśli mogę to dołączę:)
Jestem Magda i mam 29 lat. Mam synka 3,5 roku no i staram się o drugie trzeci cykl.
No i mój największy problem 93 kg przy 166 wzrostu. Nasze starania wyglądają tak, że fakt faktem nie zabezpieczamy się ale myślę cały czas o tym że strasznie boję się być w ciąży i niby chcę niby nie chcę. Boję się że moja psychika wszystko zniszczy i faktycznie nie zajdę. Próbowałam się odchudzać sto razy i nawet uzależniłam starania o ciąże od odchudzania i trochę to przełożyłam w czasie, ale nie umiem schudnąć.Jak będę czekać aż schudnę to chyba nigdy bym nie miała dziecka. Czytam Was i wiem, że nawet większe kobietki normalnie rodzą i mają zdrowe dzieci, ale ja się tak strasznie boję o dziecko i oto że po ciąży będę już strasznie tragicznie wyglądać.
przepraszam za taki długi wpis na początku. Czy dacie mi jakieś słowo otuchy:)
Hej!!!!! Zapraszamy do nas. Ja mam ze 2cm mniej i w pierwszej ciąży zaczynałam z waga 92kg. Powiem Ci ze było super i gdybym się nie zapuscila to teraz nie wazylabym 105 kg.... także staraj się ale jak zajdziesz to nie przytyj tak jak ja 26kg.....
;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Haha Mimi podniosla na duchu u mnie we wtorek 35tydz zaczne i 10 na plusie nie ograniczam sie wcale normalnie po zimie by mi tyle przyszlo bez ciazy jakbym tak sie odrzywiala jak teraz na mnie ciaza chyba dobrze dziala ☺

reklama
Jak dzidzius jest maly to i tak robia dopochwowo wiec nie przeszkadza a pozniej jest duze i wszystko tez wiadac. Mi jedynie na prenatalnych lekarz prosil zebym tydz poczekala dla lepszego obrazu. Jak lekarz ma dobry sprzet to nie ma z tym problemu ☺

Do góry