reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny ale dziś się strachu najadlam! Wstałam i od razu siku. Zrobiłam, podcieram się a tam kolor różowy.... matko. Zbladlam. Szybko na dół po duphaston i znów do łazienki. Sprawdzałam co sekundę ale nie powtórzył się ten kolor. Ale i tak się boję

reklama
Dziewczyny ale dziś się strachu najadlam! Wstałam i od razu siku. Zrobiłam, podcieram się a tam kolor różowy.... matko. Zbladlam. Szybko na dół po duphaston i znów do łazienki. Sprawdzałam co sekundę ale nie powtórzył się ten kolor. Ale i tak się boję
Różowy śluz na początku ciąży dość często się pojawia. Gorzej, gdyby to była żywa krew. Który masz tc? Jeśli Cię to bardzo niepokoi to jedz na IP lub do gina. Kiedy masz wizytę? No i oszczędzaj się trochę, nie dzwigaj i nie podnos rak do góry. Moja ginka mnie przed tym bardzo przestrzegała a mojemu mężowi kilka razy punktowala żeby mnie pilnował żeby nie myć okien ani zawieszac firanek

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Wg usg mam 6+1 tc wg miesiączki 6+5 tc.
Mi też mówiła o tym. Mam nadzieję ze to jednorazowe.... wizytę mam w następnym tygodniu

Mimi a nie wspolzyliscie? Bo to jest nie bezpieczne moze nie tyle sam stosunek co sperma. Ja w 6 tyg tez plamilam ale na brazoeo bylam na ip i sie okazalo ze mam malego krwiaka po 2 tyg na wizycie nie bylo po nim sladu.

Nie wspolzyjemy. Narazie mamy zakaz od lekarki. Niewiem co to było....

hchy43r8h8l5x99d.png

Rozumiem Cie bardzo dobrze. Czesto obcy ludzie sa nam blizsi niz rodzina. Ja niby teraz z mama ok ale tez nie do konca niby codziennie dzwoni pyta jak sie czuje ale tez mnie denerwuje ja z zawodu jestem fryzjerem chodz od kilku lat nie pracuje w zawodzie chodz w domu wszystkim robie wlosy i ostatnio mama dzwoni czy ja jej pomaluje wlosy na swieta ona robi pasemka to bite 2,5godz stania wiec mowie ze chyba nie mam sil a ona jakby obrazona to co nie pomalujesz kurcze moze raz na kilka lat isc do fryzjera ja nawet na w dzien slubu musialam najpierw uczesac 3 glowy dopiero sama jechac do fryzjera i teraz jakby obrazona za to bo pytam jej czy sie gdzies umowila a ona a dobra nie trzeba moze gdzies tam pojde itd no szlak mnie trafia ostatnio nawet maz sam moj chcial isc do fryzjera zeby mnie nie meczyc ale jego to 10 min i po robocie.
Po zatem np ja ze swoja mama nie moge o ciazy porozmawiac bo jak zaczynam jakis temat to ona odrazu a co Ty tak przezywasz i wogole przykre to . Niby moja mama jest normalna ale dla mnie tak jak ona do ciaz podchodzila to przykre i nie zrozumiale ona wstydzi sie ginekologow i jej odp na moje pytania to a ja z toba w ciazy bylam raz zeby karte ciazy dali bo wtedy wyprawki byly na kartki a niby tak na mnie czekali. A co do ostatniej ciazy to nie byla ona az tak dawno bo 15 lat temu i tez byla raz powiedzieli ze wszystko ok i ze dziewczynka i wiecej nie poszla straszne i jak jej mowie ze jakies badania musze jeszcze zeobic to ona ze to wymyslanie itd i ze co tak przezywam przykro mi wtedy jak tak to wkolko gadala kiedy dziecko itd bo ja juz jestem 5 lat po slubie a teraz jakby to miala gdzies. Wiem ze jak urodze to i owszem przyjedzie posiedzi godz ale zeby cos pomoc to ona nigdy czasu nie ma a nie pracuje. Ale sie wyzalilam

To też nie masz lekko:( A mówią,że w ciąży trzeba być wesołym i radosnym,ale jak skoro wokół nie ma się wsparcia...Szkoda że nie rozumie że nie możesz tak długo stać.
Ja mam w porządku kontakty z teściową ale jak słyszy ile to na badania wydaję to mówi że w afryce rodzą się dzieci a ich matki do lekarzy nie chodzą;)

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze teraz zauwazylam ze maly juz nie kopie tylko sie wypycha ale tez duzo mniej stresujace to ogolnie sie rusza ale to tylko takie przesuwanie pewnue to normalne bo ma juz mniej miejsca ale mimo wszystko jakis strach jest.
Nawet z tym lozeczkiem jakos mowie ze trzeba zamowic bo podobno na niektore nawet ponad 4 tyg sie czeka a ona do mnie co Ty tak przezywaz w wozku polozysz.
Jak jej np pokazuje zdjecia np co kupilam albo zamowilam to nawet nie patrzy.
Ja z tesciowa mialam okropny kiedys kontakt chodz mieszkamy za plotem ale teraz w ciazy dala nam 2000zl na wozek caly czas pyta jak po lekarzu ile wazy maly jsk ja sie czuje i caly czas do mego meza zeby patrzyl zebym nic nie robila itd. A np juz moja mama mowie do niej ze musze wynajac kogos zeby okna mi pomyl chodz to byl zart bo moj maz moze to zrobic u swojej mamy kiedys zawsze myl a ona do mnie oj staniesz po malu pomyjesz mowie jej ze nie moge bo cisnienie mi idzie do gory to jej odpowiedz to po jednym po woli pomyjesz. Ja bardzo lubie myc okna i jakos bylam u niej i okno bylo brudne bo pies pobrudzil a ona do mnie wez mi umyj bo jak Ty umyjesz to smug nie ma no szlag w 8 miesiacu mam myc jej okna a ona ma dopiero 50 lat wiec nie jest stara i jeszcze w domu jest ta 15 letnia siostra.

Do góry