reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Im bliżej porodu tym większe ale w tych ostatnich tygodniach to miała 160-180 na 100, a czasem i to drugie było wyższe. No i w któryś dzień na wieczornym obchodzie lekarz stwierdził że rano cc. A ona wieczorem dostała takie ciśnienie, że pielęgniarki chodziły i pożyczyły ciśnieniomierz z innych oddziałów bo myśleli że im się ciśnieniomierz popsuł a ona miała coś w granicach 185 na 130. Wezwali lekarza a on stwierdził że natychmiast na blok i cc robili po 23 w nocy a Misia urodziła się przed 24 i jest z 17 września

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz bardzo mi pomogla cos porownac itd ☺
Jeszcze jedno mam pytanie wiesz jakie moze Twoja bratowa brala leki i po ile tabletek przepraszam ze tak mecze ☺
Milego wieczorku dziewczyny ☺

reklama
Dzięki za słowa wsparcia. Za bardzo się nakręcam, bo chciałabym wszystko zaplanować. Pierwsza ciąża była niespodzianką, więc nie zdążyłam się pomartwić :) W pierwszej ciąży przytyłam aż 23 kg, ale przyznam bez bicia, że ruchu nie miałam prawie wcale i dogadzałam sobie w jedzeniu. Tym razem chciałabym tego uniknąć :)

Aaaa i jestem ze Śląska ;)

Ja w pierwszej +26kg!

hchy43r8h8l5x99d.png

Zuza aaaaaa ciesze sie! Drugi syn. Super!! :) Napisz jutro cos wiecej.

@nagini84 Nie masz powodu do obaw. Ja zaszlam z waga 92kg schudlam na poczatku 4kg przez wymioty i do tej pory nie przytylam ani grama, jestem w 20tc i waze 88kg. Nie powiedziane jest, ze w ciazy przybierzesz duzo ja jestem przykladem. Nawet jesli do konca przytyje jakies 5kg to i tak tragedii nie bedzie. Do dziela! :)

Ja mam 10 na plusie ale tez jakos sie tym nie martwie ☺

Zuza najwazniejsze ze wszystko ok ☺ wiem ze chcialas dziewczynke ale mam nadzieje ze plec nie jest najwazniejsza ☺
Ja tez myslalam ze wole dziewczynke moze temu ze u mnie w rodzinie same dziewczyny chodz czulam ze bedzie chlopak a teraz juz sobie nie wyobrazam innej obcji niz Gabryś ☺
Nad imieniem myslalas?

Nagini do dzieła:* Ja w pierwszej ciąży przytyłam tyle że aż wstyd pisać a zaszłam jako szczupła dziewczyna.A teraz zaczęłam z wagą 98,7kg a obecnie ważę 96,8kg.
Paulina nic nie rozumiem z tego dokumentu co mi lekarz wydrukował ale mówił na bieżąco że wszystko jest dobrze:)
Tego 4D jednak nie robiłam bo koszt byłby 150zł połówkowe + 250zł 4D a to za drogo dla nas...
Asiu ja się bardzo cieszę:) Płeć nie była dla nas najważniejsza,tylko zdrowie maluszka.Prawdopodobnie będzie Dominik:*

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny, przekonałyście mnie :) Przestawiam się na bardziej higieniczny tryb życia, spróbuję poprawić kondycję bo leży i kwiczy, a od maja zaczynam starania :D Już widzę te zdziwione miny wszystkich, których przez 7 lat przekonywałam, że nigdy przenigdy nie będę mieć 2 dziecka (bo sama w to wierzyłam) :D

reklama
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz bardzo mi pomogla cos porownac itd [emoji5]
Jeszcze jedno mam pytanie wiesz jakie moze Twoja bratowa brala leki i po ile tabletek przepraszam ze tak mecze [emoji5]
Milego wieczorku dziewczyny [emoji5]
Brała dopegyt ale w jakich ilosciach dokładnie bratowa nie pamięta. Jeśli dobrze kojarzy to chyba w ciąży miała 4x2 tabl. Lub 3x2tabl.
Zawsze służę pomocą więc gdyby coś to śmiało pisz[emoji3]

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry