reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ja staram sie juz teraz unikac chyba nie bedzie sprzatania za bardzo na swieta co maz zrobi to bedzie bo okien myc nie bede sama itd nawet z cwiczen w szkole rodzenia sie wypisalam zeby nie podnisic cisnienia jakos zeby do 19 kwietnia w domu dotrzymac wtedy mam wizyte i niech sie dzieje co chce.
Czemu tamten tydz byl nie bardzo?

reklama
Hej:) Widzę że nie tylko ja jeszcze nie śpię;)
Asia to uważaj na siebie:* Wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciukasy:*
Kamkaz to w takim razie życzę aby ten tydzień był udany:)
Paulina korzystaj:* Ja o 6 wstaję żeby wyszykować syna do szkoły,jeździ busem więc jak już wyjedzie zjadam śniadanie i wracam do łóżeczka;)
Dziewczynki Kochane ostatnio Wasze dobre fluidy mi pomogły więc i tym razem bardzo proszę o trzymanie kciuków:* Jutro wieczorem mam połówkowe i jestem przerażona pewnie dlatego jeszcze nie śpię :(

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja staram sie juz teraz unikac chyba nie bedzie sprzatania za bardzo na swieta co maz zrobi to bedzie bo okien myc nie bede sama itd nawet z cwiczen w szkole rodzenia sie wypisalam zeby nie podnisic cisnienia jakos zeby do 19 kwietnia w domu dotrzymac wtedy mam wizyte i niech sie dzieje co chce.
Czemu tamten tydz byl nie bardzo?
No i bardzo dobrze. Oszczędzaj się jak tylko możesz żebys święta spędziła z rodziną w domu jeszcze w dwupacku a po świętach to możesz rodzić. Bo święta w szpitalu nie są zbyt ciekawe. Ja spędziłam święta Bożego Narodzenia i mimo, że były radosne bo już spędziłam je z synkiem, to i tak nie wspominam ich dobrze.
Mój poprzedni tydzień był mega ciężki, bo spadło na mnie mnóstwo dodatkowych obowiązków, dodatkowo przez 3 dni miałam pod opieką córkę brata która ma 2,5 roku. A wiadomo jak to jest z czyimś dzieckiem, pilnowałam bardziej niż swojego żeby jej nawet włos z głowy nie spadł. Dodatkowo codziennie mialam jakieś wyjazdy i miałam wszystkiego serdecznie dość. A w poniedziałek dowiedziałam się, że moja bardzo bliska ciocia ma złośliwego raka trzustki i spadło to na nas jak grom z jasnego nieba. Rokowania są tragiczne, bo choroba jest w bardzo zaawansowanym stadium i szanse na wyleczenie praktycznie znikome

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:) Widzę że nie tylko ja jeszcze nie śpię;)
Asia to uważaj na siebie:* Wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciukasy:*
Kamkaz to w takim razie życzę aby ten tydzień był udany:)
Paulina korzystaj:* Ja o 6 wstaję żeby wyszykować syna do szkoły,jeździ busem więc jak już wyjedzie zjadam śniadanie i wracam do łóżeczka;)
Dziewczynki Kochane ostatnio Wasze dobre fluidy mi pomogły więc i tym razem bardzo proszę o trzymanie kciuków:* Jutro wieczorem mam połówkowe i jestem przerażona pewnie dlatego jeszcze nie śpię :(

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję[emoji1] i baardzo mocno trzymam kciuki za wizytę. Jestem pewna że wszystko będzie dobrze[emoji3]

Bardzo mi przykro z powodu cioci sciskam cieplutko.
Zuza ja tez trzymam kciuki ☺ czym najbardziej sie stresujesz?
Dziewczyny myslicie ze wybranie sie do szpitala w 36tyg to nie za wczesnie na porod?

Bardzo mi przykro z powodu cioci sciskam cieplutko.
Zuza ja tez trzymam kciuki [emoji5] czym najbardziej sie stresujesz?
Dziewczyny myslicie ze wybranie sie do szpitala w 36tyg to nie za wczesnie na porod?
Wiesz co moja bratowa miała w ciąży ciśnienie i w szpitalu była od 33 tc ale im bliżej porodu tym ciśnienie wyższe i czekali tylko do 36 tc a wtedy młoda ważyła 2502 kg więc nie było nic strasznego. Wiadomo, że najlepiej to rodzić w 40 tc ale nie zawsze jest to możliwe. Moja sąsiadka miała termin na połowę maja a urodziła w piątek dziewczynkę. Raptem 2 kg ma maleństwo. A w szpitalu byla już sporo czasu i miała być już do maja do porodu a tu taki psikus

Już wstałam i na pewno z dalszego spania nic nie będzie. Eeech co za życie...

Kamkaz współczuję...

Zuza nie stresuj się. Zobaczysz dzidziusia jak skacze w brzuchu. Koniecznie odezwij się po badaniach.

Asia chodzę prywatnie do szkoły bo łatwiej dostać się.

Wiesz co moja bratowa miała w ciąży ciśnienie i w szpitalu była od 33 tc ale im bliżej porodu tym ciśnienie wyższe i czekali tylko do 36 tc a wtedy młoda ważyła 2502 kg więc nie było nic strasznego. Wiadomo, że najlepiej to rodzić w 40 tc ale nie zawsze jest to możliwe. Moja sąsiadka miała termin na połowę maja a urodziła w piątek dziewczynkę. Raptem 2 kg ma maleństwo. A w szpitalu byla już sporo czasu i miała być już do maja do porodu a tu taki psikus

Dzieki za odpowiedz podniosla mnie na duchu ☺ a dzidzius Twojej bratowej nie mial zadnych problemow urodzony w 36 tyg?
Ja wiem ze wysokie cisnienie jest grozniejsze z nim chodzic dla dziecka niz wyjac wczesniej. Jak bylam na ip w 32 tyg to lekarz mowil ze tylko tymi lekami co biore zbijaja i pytal gdzie wole byc to proste ze w domu i tak wyczekuje kazdego tyg sprawdzajac czy nie rosnie jak mi mocno skoczy poloze sie wczesniej ale jak nie to chcem po swietach po wizycie u gin zobacze ile maly wazy i bede sie klasc.

U nas jakos nie ma problemu z dostepnoscia do szkoly rodzenia na szczescie. Tam gdzie chodze to wszystko nowe bo ona chyba cos kolo roku dopiero ma dzis mam wyklad o pologu po poludniu ☺ z mezem chodzisz?

Z mężem jeżeli są zajęcia z partnerami. ☺
mąż tyle rzeczy się dowiedział a ostatnio pytał się mnie czy mam więcej sluzu. Haha położna i tym wspominała i dlatego zainteresowany.

reklama
Kamkaz wspolczuje, stresujacy tydzien..

Zuza, kciuki zaciśniete. Bedzie dobrze!! Koniecznie daj znac po :)

Asia nie martw sie tym, lekarze wiedza co robia, takich porodow w 36 czy 35 jest nawet sporo. gdyby bylo ryzyko to na pewno nie daliby ci rodzic.

A ja wczoraj bylam u kardiologa. Cisnienie mowi, ze nie takie znowu tragiczne by mi leki przepisywac. Zlecil drugi raz holter po swietach. Gdyby cos sie dzialo mam przyjść wczesniej. Takze luzik :)
Aa, kazal ograniczyc slone, smazone i slodkie. Podnosi cisnienie.

Do góry