reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Dzieki za odpowiedz podniosla mnie na duchu [emoji5] a dzidzius Twojej bratowej nie mial zadnych problemow urodzony w 36 tyg?
Ja wiem ze wysokie cisnienie jest grozniejsze z nim chodzic dla dziecka niz wyjac wczesniej. Jak bylam na ip w 32 tyg to lekarz mowil ze tylko tymi lekami co biore zbijaja i pytal gdzie wole byc to proste ze w domu i tak wyczekuje kazdego tyg sprawdzajac czy nie rosnie jak mi mocno skoczy poloze sie wczesniej ale jak nie to chcem po swietach po wizycie u gin zobacze ile maly wazy i bede sie klasc.

U nas jakos nie ma problemu z dostepnoscia do szkoly rodzenia na szczescie. Tam gdzie chodze to wszystko nowe bo ona chyba cos kolo roku dopiero ma dzis mam wyklad o pologu po poludniu [emoji5] z mezem chodzisz?
Z Michaliną wszystko było oki, bratowej po cc też bardzo skakalo ciśnienie pomimo brania leków i chyba 2 doby leżała pod aparaturą. Na patronażu lekarz zauważył, że Misia może mieć coś z serduszkiem i niestety okazało się, że ma wadę serca. Jak miała pół roku to przeszła operację ale wszystko się udało. Lekarz powiedział, że wada serca Misi nie było przez ciśnienie bratowej. Teraz też bratowa jest w ciąży w 16 tc i już znowu ma ciśnienie. Była teraz w Poznaniu w szpitalu gdzie Misia miała operację na usg żeby sprawdzić czy dziecko też nie ma wady serduszka ale lekarz nic nie widział więc jest oki.

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:) Widzę że nie tylko ja jeszcze nie śpię;)
Asia to uważaj na siebie:* Wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciukasy:*
Kamkaz to w takim razie życzę aby ten tydzień był udany:)
Paulina korzystaj:* Ja o 6 wstaję żeby wyszykować syna do szkoły,jeździ busem więc jak już wyjedzie zjadam śniadanie i wracam do łóżeczka;)
Dziewczynki Kochane ostatnio Wasze dobre fluidy mi pomogły więc i tym razem bardzo proszę o trzymanie kciuków:* Jutro wieczorem mam połówkowe i jestem przerażona pewnie dlatego jeszcze nie śpię :(

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom
Ciekawe czy poznasz płeć :)

Bardzo mi przykro z powodu cioci sciskam cieplutko.
Zuza ja tez trzymam kciuki ☺ czym najbardziej sie stresujesz?
Dziewczyny myslicie ze wybranie sie do szpitala w 36tyg to nie za wczesnie na porod?

Zaufaj lekarzowi

Z Michaliną wszystko było oki, bratowej po cc też bardzo skakalo ciśnienie pomimo brania leków i chyba 2 doby leżała pod aparaturą. Na patronażu lekarz zauważył, że Misia może mieć coś z serduszkiem i niestety okazało się, że ma wadę serca. Jak miała pół roku to przeszła operację ale wszystko się udało. Lekarz powiedział, że wada serca Misi nie było przez ciśnienie bratowej. Teraz też bratowa jest w ciąży w 16 tc i już znowu ma ciśnienie. Była teraz w Poznaniu w szpitalu gdzie Misia miała operację na usg żeby sprawdzić czy dziecko też nie ma wady serduszka ale lekarz nic nie widział więc jest oki.

A wiesz w jakich granicach Twoja bratowa miala to cisnienie?

A wiesz w jakich granicach Twoja bratowa miala to cisnienie?
Im bliżej porodu tym większe ale w tych ostatnich tygodniach to miała 160-180 na 100, a czasem i to drugie było wyższe. No i w któryś dzień na wieczornym obchodzie lekarz stwierdził że rano cc. A ona wieczorem dostała takie ciśnienie, że pielęgniarki chodziły i pożyczyły ciśnieniomierz z innych oddziałów bo myśleli że im się ciśnieniomierz popsuł a ona miała coś w granicach 185 na 130. Wezwali lekarza a on stwierdził że natychmiast na blok i cc robili po 23 w nocy a Misia urodziła się przed 24 i jest z 17 września

Cześć dziewczyny! Trafiłam na temat, który ostatnio spędza mi sen z powiek. Postanowiłam mieć dziecko. Tylko problemem jest moja waga - 85 kg przy wzroście 160cm. Chciałabym zacząć starania około maja, czerwca, więc nie zdążę już schudnąć. Martwię się jednak, bo naczytałam się o zagrożeniach związanych z otyłością. Szczerze mówiąc mam coraz więcej obaw. Prawdę mówiąc nie sądziłam, że kiedykolwiek zdecyduję się jeszcze na dzidziusia. Mój syn ma 7 lat i aż do niedawna upierałam się, że zostaję przy jednym. Poprzednia ciąża była książkowa, poród również. Tylko, że zachodząc w ciążę ważyłam 62kg, a 85 to miałam idąc na porodówkę. Doradźcie coś, bo boję się, że wkrótce moje obawy przerosną chęć urodzenia dziecka :(

Po prostu zajdz ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Witam nowa mame ☺ powiem Ci tyle ze ja tez zaczelam ciaze 100+ wiec Ty przy nas jestes szczupla ☺ jak patrze na otyle dziewczyny to maja mniej problemow w ciazy niz te szczuple. Po zatem sledze rozne watki np jak staraczki tam sa szczuple dziewczyny i nie moga zajsc w ciaze tu otyle nie maja z tym wiekszych problemow przykladem jestem ja piersza ciaza pierwszy cs druga ciaza 2 cs mimi przyklad jest tez podobny dosc szybko zasza. Moim zdaniem to nie bierz wagi do glowy to nie jest problem. Ja owszem mam pronlem z cisnieniem ale to od wielu lat szczuple dziewczyny tez maja z tym problem.
Skad jestes? Pozdrawiam ☺

Do góry